|

Kokkola F10 gick miste om ligaplatsen

KF10 får ingen ligaplats nästa säsong. Zoom
Foto: Arkiv/Jonas Brunnström

KF10 får ingen ligaplats nästa säsong.

UPPDATERAD. Fotbollslaget Kokkola F10 från Karleby fick ingen licens till damernas liga kommande säsong. Vasa IFK tar i stället damligaplatsen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Bollförbundet meddelade på lördagskvällen att klubben inte uppfyllde de ekonomiska kriterierna som krävdes för licens. I stället stiger Vasalaget VIFK till damernas fotbollsliga som komplement. Honka, HJK, Ilves, Merilappi United, NiceFutis, Pallo-Kissat, PK-35 Vantaa, TPS och Åland United uppfyllde licenskriterierna. Rolf Mannström, nyvald ordförande i Kokkola F10, har svårt att smälta det negativa licensbeslutet. – Vi hade betalat kostnadsersättningarna i onsdags eller i torsdags. Det var inga stora summor, utan handlade om 13–14 000 euro, säger Mannström. Han hade tidigare under lördagen fått samtal av licenskommittén. – De frågade om något de trodde var löner men det var kilometerpengar och annat. Det är väl bara på Åland som damspelarna får löner. Vad har ni kvar för skulder i dagsläget? – Vi har skulder för hallhyror och annat på cirka 15 000 euro, men vilka föreningar har inte skulder. Det skulle vara konstigt om inte fick licens på grund av det, men det kan också ha påverkat att VIFK har gjort sitt bästa för att svartmåla oss, säger Mannström. – Föreningen har varken banklån eller skatteskulder. Däremot har KF10 privata skulder åt Peter Haldin på några tiotusen euro, men dem har vi en överenskommelse om. Haldin har fram till denna säsong varit ordförande för KF10 och sitter alltjämt kvar i styrelsen tillsammans med Pekka Perhiö, Pertti Salonen och Emmi Niskakangas. Mannström säger att Haldin tidigare har varit onödigt ensam. – Men nu har vi fått med mera människor och varit bra på gång, men det här känns inte roligt. Vad händer nu? – Vi ska ha ett möte på söndag, men vi kommer säkert att överklaga. Annars får vi säkert VIFK:s plats i ettan, säger Mannström. – Egentligen är det KPV:s ligaplats. Jag vet inte om KPV får ta tillbaka den. Rent sportsligt säger Mannström att KF10 har kommit bra i gång med träningarna under Petri Haapasalos ledning. – Vi har haft cirka 10 spelare på träning, men varit närmare 30 då vi har tränat tillsammans med KPV:s B-juniorer som vi har ett samarbetsavtal med. En spelare som verkar ha varit förutseende är Louise Björkskog. I stället för att göra comeback med KF10 valde fjolårets Unitedspelare nyligen att skriva på för Vasa IFK. Därmed blir det comeback på liganivå för Bosundspelaren. Spelare som har lämnat KF10 är bland andra Kaisa Kotka, Janni Laakso, Laura Ventjärvi samt syskonen Olga och Oona Ahtinen som for till Pallokissat i Kuopio.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan