Tiina Viertokangas, butikschef för kosmetikaffären Emotion vid Prisma Lisalund i Vasa, vet att så här inför morsdag brukar det bli livlig trafik i butiken. Det är lätt att införskaffa varje mammas önskepresent eller inspireras inför morsdagen i samband med att man gör matuppköp vid Prisma.

Emotion har gåvor till mor, mormor, farmor och andra modersfigurer. Många vill även komma ihåg sin partner på morsdag.

– Inför morsdag väljer de flesta att köpa olika slags skönhetsprodukter, vanligtvis något av lite bättre kvalitet som festmålet kanske inte själv skulle unna sig, säger Viertokangas.

Till exempel Clinique, Estée Lauder, Biotherm och Sensai är populära varumärken med flera ansiktskrämer och serum av hög kvalitet.

Ibland kan det kännas svårt att hitta rätt ansiktskräm men då kan försäljaren hjälpa till med att sätta ihop ett gåvoset bestående av till exempel kroppsvårdsprodukter i stället.

Viertokangas betonar att försäljarna vid Emotion finns till för att betjäna kunderna. Försäljaren känner inte festmålet men kan konsten att ställa de rätta frågorna för att hitta precis de rätta produkterna.

– Vi reder till exempel ut eventuella allergier eller överkänsligheter för olika dofter. Det är också viktigt att veta om festmålet eventuellt endast använder veganska produkter.
 

Vågar jag köpa en parfym i gåva?

En parfym är en klassisk gåva men att välja rätt parfym kan kännas lite spännande. Hur ska man välja en parfym åt någon annan bland så många alternativ?

Enligt Viertokangas önskas parfymer oftast i present, vilket underlättar köpbeslutet. Många känner även till vilken parfym som är mammas favorit.

Försäljarna vid Emotion i Liselund hjälper till med att hitta en lämplig parfym.

– Ibland vill kunden själv välja vilken parfym de ger i gåva. Ibland styrs valet av nyheter eller ett särskilt varumärke som de vet att mamma är speciellt förtjust i.

Valentino Donna Born In Roma Coral Fantasy samt Escadas nyaste sommarparfym Cherry In Japan är populära i vår.

De klassiska parfymerna har många fans. Dioris J’Adore, Lancômes Tresor och Calvin Kleins Eternity är populära parfymer år efter år.

– En parfym är ett sinnestillstånd i likhet med en accessoar, som vittnar om en känsla. Parfymer har inga åldersgränser påpekar Viertokangas.

Enligt Viertokangas köper folk mindre smink som gåva men en särskild produkt är en säker favorit bland alla mödrar som gillar smink. Svart mascara passar nämligen alla.

Sensai har en mascara som kan tvättas bort med varmt vatten.

– Sensai 38 C är en klassisk mascara som kan tvättas bort från fransarna med varmt vatten. Även mascara av märken så som Clinique och Lancôme är väldigt populära.

Gåvor till mödrar i alla åldrar

Viertokangas rekommenderar till exempel högkvalitativa hand- och fotkrämer eller vårdande duschmjölk eller -oljor till äldre mammor, mormödrar och farmödrar.


Peelande sockor till fötterna är en rolig gåvoidé som erbjuder något helt nytt. Sockorna påminner om plastpåsar med vårdande medel i, och sockorna ska hållas på fötterna i en timme innan ämnet sköljs bort med vatten.

– Den första veckan känns det som om ingenting händer men sedan börjar huden att förnyas och förhårdnaderna trillar av. Det låter otroligt men det fungerar faktiskt. Mjölksyrorna gör själva jobbet och peelar huden, berättar Viertokangas.

De peelande sockorna bokstavligen förnyar huden på fötterna.

De peelande sockorna är även riktigt behändiga om man har svårt att böja sig ända ner till tårna för att ge sig själv en fotbehandling eller om man inte kan lämna hemmet för att besöka en salong.

– Just nu är det en bra tid att vårda fötterna inför sommaren. Mitt på sommaren lönar det sig att använda produkter med en lättare konsistens så att huden inte flagar av.

De senaste åren har sheet masker, dvs. ansiktsmasker av tyg, blivit riktig populära.

– Sheet ansiktsmaskerna är populära hela året om. Kvinnor kan i stället för blommor åt värden ha med sig till exempel sheet masker till en bastukväll med kompisar.

En sheet ansiktsmask är en enkel och uppfriskande gåva.


Fem garanterat lyckade morsdagsgåvor

Tiina Viertokangas tipsar om fem morsdagsgåvor som passar vem som helst oberoende av ålder eller smak och tycke.

1. Hårvårdsprodukter av hög kvalitet

Alla är inte intresserade av kosmetik men schampo och hårbalsam är något som alla har användning för. För den som tycker om att vårda sitt hår kan man ge hårinpackningar eller -oljor. Till exempel Olaplex, Redken, Sebastian och Four Reasons är populära märken.

2. En dagkräm med solskyddsfaktor

Då sommaren närmar sig är en ansiktskräm med solskyddsfaktor en aktuell gåva åt vem som helst.

– Senast nu är det dags att skydda huden mot sol. Vem som helst kan bränna sig i solen – även de som endast har tvål och tandkräm i sitt kosmetiksortiment.


3. Vårdande handkräm

En handkräm av hög kvalitet är en utmärkt gåva till mor eller mormor som kanske redan har det mesta från förut. Till exempel L’Occitanes sheakräm är en handkräm som blivit till en äkta klassiker. Även Clarins har en bra handkräm.

4. S-gruppens presentkort

Ett presentkort är alltid ett säkert val. I Emotion kan man använda S-gruppens presentkort och dess värde kan man bestämma själv enligt den egna budgeten mellan 10 och 150 euro.
Med samma presentkort kan man handla till exempel kosmetik från Emotion, en muminmugg från Prisma och en bit mat i Restaurangvärlden.

5. Unna dig ett besök hos frisören

Emotion i Liselund erbjuder även frisersalongstjänster. Med ett presentkort från Hair House kan mor, mormor eller farmor få håret klippt eller färgat. För småbarnsmödrar är ett besök till frisersalongen ofta ett unnat besök och en avkopplande stund.


EMOTION LISELUND HAR ÖPPET
• mån–fre kl. 10-20
• lör kl. 10–18
• sön kl. 12–18

VÄLKOMMEN TILL PRISMA LISELUND!

  • Adress: Elementfabriksvägen 1, 65380 Vasa
  • Öppettider: kl. 7–23 alla dagar
  • Ta närmare del av butiken på Prisma Liselunds sociala medier Facebook och Instagram!