Nyöppnade Normal i Espen bjuder in till skattjakt

Affären i Espen i Vasa centrum är en av Finlands största Normal-butiker och har över 4 000 produkter i standardsortimentet. Här finns allt från kosmetik, hud- och hårvårdsprodukter till städ- och andra hygienprodukter som behövs i alla hushåll samt även godis, snacks och mycket mer. I juni öppnas följande butik, då i Jakobstad, och sedan tidigare finns Normal även i Karleby. Zoom
Foto: Anna Sand

Affären i Espen i Vasa centrum är en av Finlands största Normal-butiker och har över 4 000 produkter i standardsortimentet. Här finns allt från kosmetik, hud- och hårvårdsprodukter till städ- och andra hygienprodukter som behövs i alla hushåll samt även godis, snacks och mycket mer. I juni öppnas följande butik, då i Jakobstad, och sedan tidigare finns Normal även i Karleby.

Under våren slog den danska kedjan Normal upp dörrarna till sin Vasa-butik, som samtidigt är en av kedjans största i Finland. Mottagandet har varit över all förväntan och inom kort öppnas nästa butik, då i Jakobstad. På Normal finns något för alla och varje vecka kommer omkring 100 nya produkter in – av både kända och mindre kända märken, från hela världen.

Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Normal öppnad sin första affär 2013 i Danmark och sedan dess har det gått undan. Kedjan finns nu i hela Norden samt även i Holland och Frankrike. För tillfället uppgår butikernas antal till över 360, och bara i Finland har man på drygt ett år öppnat 27 butiker, och fem till öppnas bara inom juni.

– Vi tittar fortsättningsvis efter fler platser och möjligheter att expandera i Finland under hösten. Vi har blivit väl mottagna här och det verkar som om kunderna verkligen väntat på oss, konstaterar Lasse Lauridsen, Finlandschef för Normal.

Vad säljer då kedjan? Jo, det mesta som behövs i ett vanligt hushåll - alla de där sakerna du inte kan vara utan i din vardag och inte vill sakna på hyllorna därhemma. I standardsortimentet ingår över 4 000 olika produkter inom allt från hygien, hudvård, hushåll och städning, kosmetik och hårvård samt även snacks och godis samt leksaker.

Inför sommaren finns också ett utbud sommar- och utomhusleksaker i affären, och barnen har även en alldeles egen hylla med hygienprodukter.
Foto: Anna Sand

Inför sommaren finns också ett utbud sommar- och utomhusleksaker i affären, och barnen har även en alldeles egen hylla med hygienprodukter.– På Normal finns något för alla. Vi säljer såväl mer kända märken som mindre kända, från hela världen. Dessutom håller vi alltid en låg prisnivå, berättar Lauridsen vidare.

– Vi säljer helt enkelt helt normala varor, till onormala priser.

Butikshyllorna och produkterna är arrangerade i form av en labyrint, så att kunderna ska få en känsla av att de går på skattjakt när de besöker Normal. Överraskningsprodukter dyker upp med jämna mellanrum i hyllorna.

– Nya, spännande produkter kommer in varje vecka så även om du besökte Normal förra veckan, kommer du att hitta något nytt nästa gång, lovar Lauridsen.

Målet är att ge varje kund en unik upplevelse. Därför finns det alltid spännande varor i sortimentet som inte går att hitta i vanliga butiker i Finland.

På Normal hittar du en hel del olika sorters amerikansk godis, som inte finns i andra finländska affärer. Även snacks i olika former finns i sortimentet.
Foto: Anna Sand

På Normal hittar du en hel del olika sorters amerikansk godis, som inte finns i andra finländska affärer. Även snacks i olika former finns i sortimentet.– Det kan till exempel vara en typ av amerikanskt godis man sett i en tv-serie, en parfym man doftat på under semestern, eller en speciell mascara man länge letat efter. Det ska vara spännande och kul att gå på upptäcktsfärd i våra butiker och ofta fastnar kunderna länge i butiken, eftersom det finns så mycket att titta på.

Butikschef Henna Hiippala visar en av affärens storsäljare – torrschampo från Batiste.
Foto: Anna Sand

Butikschef Henna Hiippala visar en av affärens storsäljare – torrschampo från Batiste.Henna Hiippala, butikschef för Normal i Vasa, instämmer.
- Utbudet är enormt, och vi har fått en mycket bra start här i Vasa. Det är full rulle från morgon till kväll, varje dag.

I Vasa-butiken har olika former av ansiktsmasker, hårband och brun utan sol-produkter sålt speciellt bra under de första veckorna, men Vasaborna har också visat sig fånga upp olika trendprodukter via Tiktok och kommer till Normal för att köpa dem.

Fynda inför grillsäsongen – På Normal finns både kryddor, såser och andra tillbehör till sommarens utemåltider.?
Foto: Anna Sand

Fynda inför grillsäsongen – På Normal finns både kryddor, såser och andra tillbehör till sommarens utemåltider.?– Nu inför sommaren har vi laddat upp med en hel del grillrelaterade produkter, solkrämer och olika typer av sommar- och utomhusleksaker. Utbudet av produkter i resestorlek är också stort och blir säkert populärt nu när vi äntligen får resa igen, tillägger Hiippala.

Frasen om ”något för alla” är ingen överdrift i det här fallet och oavsett om du besöker Normal för att du behöver nya doftljus, rengöringsmedel, lösnaglar eller torrschampo, så kommer du garanterat att komma ut ur butiken med mer än så i din turkosa tygkasse.