27 års väntan är över. Sokos, den mångsidiga butiken för skönhet, mode och heminredning, har återvänt till Vasa centrum! Butiken öppnade förra veckan i det ikoniska torghörnet i Köpcentrum Rewell.

– Vasa centrum har saknat en butik där du får allt på ett och samma ställe. Många Vasabor har väntat länge på detta, säger Elina Aitoaho, försäljningschef på Sokos.

Även Tiina Viertokangas, butikschef på Sokos i Vasa, är eld och lågor över att butiken har öppnat. Hon har medverkat i ett år i planeringen av den nya butiken och dess visuella uttryck.

– Äntligen finns det en särskild plats där det är trevligt att shoppa. Man kan komma till butiken bara för att känna stämningen och låta sig inspireras, säger Viertokangas.

Så här snygg är den nya butiken!

Skäm bort dig själv med kosmetika- och skönhetsprodukter

Viertokangas och Aitoaho ger särskilt butikens mångsidiga sortiment beröm. Viertokangas som ansvarar för kosmetikaavdelningen berättar att sortimentet inkluderar flera internationella och inhemska varumärken.

– Vi har ett heltäckande sortiment av hudvårdsprodukter, dofter, salongsprodukter, daglig kosmetika och herrprodukter.

Butiken har kosmetikaprodukter från både inhemska och internationella märken.

En av de bästa sidorna med butiken är att det finns produkter för många olika budgetar. Viertokangas tipsar att butiken är det enda stället i Vasa som erbjuder produkter från Dior.

– Vi vill erbjuda någonting för var och en, och sortimentet inkluderar därför både förmånliga produkter och premiumprodukter, säger Viertokangas.

Under ett och samma besök på Sokos kan du också skämma bort dig själv med flera olika skönhetstjänster. I butiken kan du till exempel fixa ögonbrynen, få lösögonfransar och besöka frisörsalongen Fanny.

– I Fannys stol lyckas till exempel fest- och bröllopssminkningar och olika hårbehandlingar, säger Aitoaho.

Dofterna är en av Sokos Vasas kronjuveler.

Fräscha idéer inom kläder och heminredning

Sokos modeavdelning är drömmen för alla som gillar kläder. Aitoaho, avdelningsansvarig, berättar att det finns klassiskt och trendigt mode för damer och herrar, till exempel för vardag, fest, fritid och jobb. Butiken har också omfattande underklädsavdelningar samt skor och väskor.

– Det lönar sig att besöka butiken ofta, eftersom vi gör förnyelser med ett par veckors mellanrum. Varje gång kan du hitta någonting nytt och inspirerande, säger Aitoaho.

Om du behöver smakråd när du shoppar kläder kan du boka tid för personlig
klädrådgivning.

Butiken har ett mångsidigt sortiment av inhemska och utländska varumärken i olika priskategorier. Aitoaho tipsar kunderna att kolla in särskilt Katri Niskanens kollektion med outfits för jobbet, den säljs nämligen enbart på Sokos.

– Kollektionen passar utmärkt för den som vill ha bra basplagg i sin jobbgarderob. Du kan krydda looken med säsongens skjortor, klänningar eller till exempel strumpbyxor och skor, säger Aitoaho.

– Hos oss kan du också få personlig klädrådgivning. Du kan boka tid med vår expert och så går ni tillsammans igenom din stil och plagg som passar den, säger Aitoaho.

Aitoaho tipsar kunderna att kolla in Katri Niskanens kollektion med outfits för jobbet som säljs med ensamrätt i butiken.

På avdelningen för heminredning finns en massa härliga produkter som piggar upp i vardagen, till exempel glas, porslin, lakan och handdukar.

– Större inredningsgrejer som mattor erbjuder vi i vår webbutik. Vid frågor kan du alltid vända dig till våra experter! säger Aitoaho.

En inspirerande plats att spendera tid på

Sokos i Vasa har ett fräscht, tydligt och inspirerande utseende. Butiken ser snygg och elegant ut. Naturligt ljus lyser upp såväl den högre som den lägre delen av butiken.

Olika skärmar ger butiken en modern look och provhytterna i butiken är trivsamma.

Den tydliga och enkla inredningen har kompletterats med vackra detaljer och element som ger ett mjukt intryck. Stämningen är hemtrevlig.

– Till exempel provhytterna är trivsamma och avdelningen för naturkosmetika har accentuerats med vackra väggfärger, säger Viertokangas.

– Det bästa med butiken är att den inte är labyrintisk. Här är det garanterat trevligt att gå runt och titta och tillbringa tid, säger Aitoaho.

Enligt Viertokangas var det en intressant utmaning att planera lokalen. Butiken har fantastiska höjdskillnader, och den högsta punkten är närmare 6 meter.

– Vi hade en tydlig vision om att vi vill ha en modern butik som medför en frisk fläkt till Vasas utbud. Vi har skapat wow-effekt till exempel genom att placera ut snygga digitala skärmar i butiken, säger Viertokangas.

Den öppna butiken är en källa till inspiration – varje gång kan du stöta på intressanta produkter som du inte har sett tidigare.

Upplevelser för många olika stilar

Butiken är en källa till inspiration särskilt för dem som följer skönhets- och modetrender och för dem som är intresserade av kläder och makeup. Det bästa med Sokos-butiken enligt Viertokangas och Aitoaho är ändå att den är gjord för alla.

– Vi har produkter för alla oberoende av ålder, kön, stil, storlek eller budget, säger Aitoaho.

– Vi väntar med spänning på Vasabornas och turisternas feedback. Det är otroligt givande att få skapa en mångsidig butik som överträffar kundernas förväntningar, säger Viertokangas.

Välkommen till Sokos i Vasa!

  • Sokos är en butikskedja som i hela 70 års tid har erbjudit finländska konsumenter ett brett sortiment av produkter och tjänster inom skönhet, mode och heminredning.
  • Sokos fokuserar på välkända varumärken samt på personlig och sakkunnig service.
  • Adress: Köpcentrum Rewell, Vasa
  • Öppettider: mån–fre 10–19, lör 10–17, sön 12–16
  • Sokos har öppet 24/7 på internet. Välkommen att hämta inspiration i butiken och beställa produkter på sokos.fi!