|

Ogier vann Monte Carlo-rallyt igen

Sebastien Ogier rattar sin Volkswagen Polo i Monte Carlo-rallyts tredje etapp mellan Saint-Leger-les-Melezes och La Batie Neuve. Zoom
Foto: Lehtikuva

Sebastien Ogier rattar sin Volkswagen Polo i Monte Carlo-rallyts tredje etapp mellan Saint-Leger-les-Melezes och La Batie Neuve.

Volkswagens Sebastien Ogier vann överlägset säsongens första VM-rally i Monte Carlo på söndagen. Det här var fransmannens tredje raka seger i Monte Carlo.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Den norske Volkswagenföraren Andreas Mikkelsen kom tvåa och Hyundais belgare Thierry Neuville trea. Ogier vann också bonussträckan som avslutade rallyt. Volkswagenföraren Jari-Matti Latvalas rally tog slut redan på lördagen när han körde av vägen. Dessutom straffas han enligt Autosport av tävlingens jury med böter och en villkorlig avstängning. Straffet kommer för att Latvala körde på en åskådare som veterligen inte skadades. Latvala och åskådaren krockade när Latvala körde tillbaka in på vägen efter sin avkörning på sträcka 11. Latvala och hans kartläsare Miikka Anttila straffas med böter på 5.000 euro. Dessutom stängs de villkorligt av från ett VM-rally. Det villkorliga i straffet är att ifall de kör på en åskådare igen blir de verkligen avstängda från en tävling. – Jag såg inte ordentligt vart jag körde för det steg ånga från motorn och det stänkte lera från diket. Jag såg en åskådare hoppa åt sidan och jag fortsatte långsamt till vägen. Därefter kontaktade teamet mig och berättade att jag körde på en åskådare. Jag är verkligen ledsen över det som inträffade, sade Latvala i ett pressmeddelande från Volkswagen på lördagen. Domarjuryn tyckte med stöd av vad kupékameran i Latvalas bil visade att han borde ha sett åskådaren och att han borde ha stannat i det läget. VM-serien i rally fortsätter med Svenska rallyt i mitten av februari.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan

Läs VBL digitalt i fyra månader för 49 €

Normalpris 79,60 €

Hämta erbjudande