|

Jarno Parikka avslutar karriären

Jarno Parikka. Jarno Parikka blev snabbt en publikfavorit i Sandviken. VPS-supportrarna hyllade anfallaren efter att han lämnade klubben i fjol.
Forna VPS-anfallaren Jarno Parikkas knäproblem vägrar ge med sig.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Jarno Parikka kom till Vasa 2012 och var i sina bästa stunder navet i VPS anfallsspel. Men Parikka hade återkommande problem med ena knät under sin tid i Vasa och i april i fjol sades hans kontrakt upp i samförstånd med klubben.

I december stod det klart att Parikka skrivit på för HJK. Men nu meddelar HJK att Parikkas knä inte håller.

– Även om min proffskarriär som spelare tar slut kommer jag nog att fortsätta jobba inom fotbollen. Det känns riktigt vemodigt just nu och jag har varken hunnit smälta det här eller fundera på framtiden, säger 29-åriga Parikka i ett pressmeddelande från HJK.

Parikka vann tre FM-guld med HJK innan han flyttade till Vasa.

– De gulden var höjdpunkterna i min karriär och något jag kommer att minnas hela livet. Jag är tacksam för att ha fått privilegiet att spela i guldlagen, säger Parikka.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Sport

Peltonen fortsätter som tränare i VIFK

FOTBOLL Vasa IFK föll till division 3, men något tränarbyte blir det inte. Max Peltonen fortsätter som tränare.

Nyhetsbild
Inrikes

SFP förhandlar om valförbund i flera kretsar – bäddar för intressant läge

Inom de följande två veckorna kommer minst hälften av SFP:s kandidater i riksdagsvalet att vara klara. Speciellt intressant är läget i Vasa och Egentliga Finlands valkretsar.

Nyhetsbild
Lokalt

Här är kandidaterna till Finlands lucia – en kommer från Österbotten

Totalt tio kandidater är med i valet av Finlands lucia 2018. I år är enbart en kandidat österbottning.

Nyhetsbild
Ekonomi

Eltillförseln till Natos nya högkvarter sker med teknik utvecklad i Vasa

Reläteknologi utvecklad i Vasa säkrar eltillförseln till EU:s och Natos högkvarter i Bryssel. ABB förnyar skydds- och styrreläer i Bryssel. Avtalet har undertecknats med det lokala nätverksbolaget Sibelgan.

Mest läst senaste veckan