|

Jarno Parikka avslutar karriären

Jarno Parikka.
Foto: Arkiv/Mikael Nordman

Jarno Parikka.

Jarno Parikka blev snabbt en publikfavorit i Sandviken. VPS-supportrarna hyllade anfallaren efter att han lämnade klubben i fjol.
Foto: Arkiv/Arash Matin

Jarno Parikka blev snabbt en publikfavorit i Sandviken. VPS-supportrarna hyllade anfallaren efter att han lämnade klubben i fjol.

Forna VPS-anfallaren Jarno Parikkas knäproblem vägrar ge med sig.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Jarno Parikka kom till Vasa 2012 och var i sina bästa stunder navet i VPS anfallsspel. Men Parikka hade återkommande problem med ena knät under sin tid i Vasa och i april i fjol sades hans kontrakt upp i samförstånd med klubben. I december stod det klart att Parikka skrivit på för HJK. Men nu meddelar HJK att Parikkas knä inte håller. – Även om min proffskarriär som spelare tar slut kommer jag nog att fortsätta jobba inom fotbollen. Det känns riktigt vemodigt just nu och jag har varken hunnit smälta det här eller fundera på framtiden, säger 29-åriga Parikka i ett pressmeddelande från HJK. Parikka vann tre FM-guld med HJK innan han flyttade till Vasa. – De gulden var höjdpunkterna i min karriär och något jag kommer att minnas hela livet. Jag är tacksam för att ha fått privilegiet att spela i guldlagen, säger Parikka.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan