Sport inkasserade sin tolfte raka ligaförlust mot TPS när hemmalaget var bättre med 7–2 (2–1, 0–1, 5–0) inför 3 598 i Åbo på tisdagskvällen.

I slutet av första perioden ledde TPS med 2–0 genom mål av kanadensiska centern Éric Perrin och svenska yttern Erik Nyström.

Men med 44 sekunder kvar av perioden reducerade Oskari Manninen till 2–1.

Andra perioden såg ut att bli mållös, men dryga minuten före andra pausen hängde Ari Gröndahl in 2–2 efter fint förarbete av Robin Salo.

Tredje perioden blev blytung för Sport.

Glödheta yttern Jasper Lindsten inledde genom att sätta 3–2 efter bra forechecking av TPS.

Efter det fick centern Ilari Filppula en straff, men Mika Järvinen lät sig inte överlistas. Direkt efter det vann Filppula tekningen i Sports zon. Lindsten vann i sin tur duellen mot Salo i hörnet och spelade in till yttern Tomi Kallio som dunkade in 4–2.

Yttern Petrus Palmu spädde på med 5–2 halvvägs in i perioden, Kallio styrde in 6–2 och Perrin bombade in 7–2 i powerplay.