Ligaåttan Sport vann två av tre matcher förra veckan och kommer till match som ett utvilat lag då senaste drabbning skedde i S:t Michel i lördags där det blev förlust med 4–3 mot Jukurit.

Sport har tre spelare på skadelistan för tillfället: yttrarna Olavi Vauhkonen och Jesse Rantamäki samt backen Juho Laitamäki. Backen Robin Salo fick ge plats åt Niklas Nevalainen i lördags och det är Nevalainen som tar plats bredvid Ari Gröndahl även i kväll.

På centeravdelningen blir det en rockad då Joonas Komulainen och Tommi Tikka byter plats. Kvällens andrakedja med amerikanen Sam Povorozniouk och Markus Nenonen på Komulainens flanker har potential att leverera i målproduktionen.

Michael Parks fortsätter bära poängkungens guldhjälm i Sport. Den amerikanska yttern har 5+6 på 10 matcher och skuggar täten i poängligan som en av fyra ligaspelare som samlat 11 poäng. Kärpäts ytter Julius Junttila toppar med 1+13=14, tätt följd av lagkamraten Charles Bertrand. Den Sportbekanta, franska yttern har 8+5=13.

Mika Järvinen tar som vanligt plats mellan stolparna. Rasmus Rinne har bara spelat en match hittills – 8–1-förlusten mot Kärpät då han motade 37 skott.

Sports laguppställning:

1. Joel Kiviranta – Ville Viitaluoma – Michael Parks

Oskari Manninen – Joni Tuulola

2. Sam Povorozniouk – Joonas Komulainen – Markus Nenonen

Niklas Nevalainen – Ari Gröndahl

3. Tomi Körkkö – Tommi Tikka – Antti Kalapudas

Tony Sund – Ville Saukko

4. Erik Riska – Filip Riska – Mikko Laine

Aleksi Ainali trettonde anfallare

Mv: Mika Järvinen (Rasmus Rinne)

Nedsläpp 18.30 på Kopparön.


Helsingfors IFK hade en trög start på säsongen,
men har börjat hitta spelet under ledning av nya tränaren Ari-Pekka Selin och ligger tionde i tabellen med två poäng upp till Sport och en match mer spelad.

Sin senaste match spelade HIFK på något exotiska hockeyorten Krakow i tisdags. HIFK, som inte rosat marknaden i Champions Hockey League där det inte blir något avancemang från gruppspelet, tvålade till Comarch Cracovia med 0–6.

Det stora utropstecknet i matchen i Polen var 17-åriga yttern Niklas Nordgren som gjorde sin första seniormatch och stod för ett hattrick direkt. I kväll blir det ligadebut för Nordgren.

Hattrick blev det även för svenska centern Patrik Carlsson som inte festat med poäng i ligarinken (0+3=3 på 11 matcher).

Backen Teemu Eronen är HIFK:s bästa poängmakare i ligan med 3+7=10 på 11 matcher, men han saknas i gästernas laguppställning. Tre spelare har nått upp till 2+5=7 – kanadensiska backen Ryan O'Connor, centern Juhani Tyrväinen och svenska yttern Erik Thorell, som Selin tog med sig från TPS.

Tyrväinen och Thorell bildar tredjekedja med Vili Sopanen som blev klar för HIFK i går. Sopanen var poängkung i Pelicans förra säsongen med 20+26=46 på 41 matcher (Tyrväinen var tvåa med 14+29=43 på 60 matcher), men hans kontrakt med KHL-klubben Kunlun Red Star revs före den här säsongen ens hann börja.

Stjärnskottet Miro Heiskanen, som valdes som nummer tre av Dallas Stars i sommarens NHL-draft, är tillbaka efter en skada som hållit honom borta en dryg månad. Den 18-åriga backen skadade sig när HIFK gästades av Brynäs i CHL i början av september och gör sin första ligamatch för säsongen.

HIFK:s mål vaktas av KHL- och landslagsmeriterade 29-åringen Atte Engren.