Jonathan Iilahti gjorde sin första ligamatch för Sport när det blev en 3–2-förlust efter förlängning borta mot Lukko i fredags. I tisdags gjorde han en riktigt bra match borta mot Ässät trots att det blev fyra insläppta och förlust med 4–3.

– Överlag känns det som att jag hänger med i den här ligan. Det är jäkligt kul att spela och positivt att jag gjort ett par räddningar också, sa Iilahti när VBL ringde upp efter matchen i Björneborg.

Tränaren Tomek Valtonen gör endast små justeringar i laguppställningen inför kvällens drabbning.

Yttrarna Markus Nenonen och Michael Parks byter kedja och yttern Mikko Laine tar plats som trettonde anfallare. Backen Ville Saukko, som gjorde ett avgörande misstag som bäddade för Ässäts tunga 3–2-mål i tisdags, petas och Niklas Nevalainen tar hans plats bredvid Markus Kankaanperä i tredje backparet.

Sports laguppställning:

1. Aleksi Ainali – Antti Kalapudas – Joel Kiviranta

Joni Tuulola – William Wrenn

2. Markus Nenonen – Joonas Komulainen – Olavi Vauhkonen

Robin Salo – Ari Gröndahl

3. Sam Povorozniouk – Tommi Tikka – Michael Parks

Markus Kankaanperä – Niklas Nevalainen

4. Tomi Körkkö – Filip Riska – Erik Riska

Mikko Laine trettonde anfallare

Mv: Jonathan Iilahti (Mika Järvinen)

Nedsläpp 18.30 på Kopparön.

Kärpäts senaste match var av det mer spektakulära slaget. I tisdags möttes Helsingfors IFK och Kärpät i en utomhusmatch i Helsingfors och publiksiffran landade på 16000.

Matchen bjöd på läckra mål och ett förlängningsdrama som Kärpäts förstacenter Mikael Ruohomaa avgjorde genom att finta bort backen Oliwer Kaski fullständigt och tvinga in pucken bakom Niklas Bäckström i HIFK:s mål.

Kärpäts förstakedja får plats i topp sex i poängligan. Yttern Julius Junttila fortsätter vara herre på täppan, han har 6+26=32. Sportbekanta franska yttern Charles Bertrand ligger tredje med 17+11=28, och leder skytteligan, och Ruohomaa är sjätte med 11+15=26.

Markus Nenonen fortsätter vara Sports poängkung. Han har 10+11=21 på kontot.

Sport föll med 8–1 mot Kärpät i Uleåborg den 16 september. När Kärpät gästade Vasa den 1 november stod det 0–4 till gästerna efter två perioder, men Sport var när att komma i kapp i matchen som slutade 3–4.

Nästjumbon Sport har fem raka förluster inför säsongens tredje uppgörelse med Kärpät. Matchen är kvällens enda i FM-ligan.