SPAGHETTI PUTTANESCA (6 personer)

3 vitlöksklyftor
1 rödlök
1 msk olivolja
2 burkar Tesco finest tomat-chili pastasås
100 g Tesco finest grekiska kalamataoliver
100 g Tesco finest halkidiki oliver med vitlök och soltorkade tomater
600 g Tesco ekologisk fullkornsspaghetti
2 tsk kapris
100 g körsbärstomater
100 g babyspenat
2 burkar Tesco finest rökt makrill
3 msk hackad basilika
100 g Tesco finest rökt cheddar


Skala och finhacka rödlök och vitlök.

Hetta upp olivoljan i en liten kastull och fräs löken i ett par minuter. Rör ner vitlöken.

Häll Tesco finest tomat-chili pastasåsen i kastrullen och rör om. Tillsätt oliverna och kaprisen och rör om.

Koka spaghettin i lätt saltat vatten medan såsen puttrar på låg värme.

Skölj körsbärstomaterna och skär dem på hälft. Skölj spenaten.

Häll av oljan från den rökta makrillen.

Häll av vattnet från pastan och häll tillbaka pastan i kastrullen. Rör ner tomatsåsen och blanda om ordentligt tills att spaghetti är täckt av såsen. Tillsätt spenaten, makrillen och de halverade körsbärstomaterna.

Portionera upp pastan, strö över hackad basilika och riv över av den rökta cheddarosten.


Receptet är skapat i samarbete mellan Handelslaget KPO och Foodly.fi
Samtliga Tescos produkter finns att köpa från Vasa, Jakobstad och Karleby Prisma.