Efter lördagens seger borta mot Kiekko-Vantaa var Sport sjua i FM-seriens nedre fortsättningsserie för B-juniorer.

De sex bästa får en plats i FM-serien nästa säsong.

På söndagen mötte Sport Blues Akatemia på bortais. Matchen i Esbo slutade 4–7 (1–3, 1–2, 2–2).

Blues tog ledningen, men sedan öppnade Sport målkranen. Santeri Haarala, Eetu Mäki och Victor Engman gjorde varsitt mål inom dryga tre minuter i slutet av första perioden.

I andra perioden straffade Tuomas Välirinne och Mäki hemmalaget genom att göra mål i numerärt överläge.

Eemil Erholtz gjorde två mål i tredje perioden och drygade ut ledningen till 2–7. Blues snyggade till siffrorna något på slutet.

I och med söndagens seger klättrade Sport upp till femte plats i tabellen. Sports B-juniorer spelar i FM-serien även nästa säsong.