Lewis Hamilton, Mercedes, var snabbast både på första och andra träningspasset inför helgens formel-1-premiär i hettan på Albert Park.

Sauberföraren Marcus Ericsson hade två gånger om näst sämsta tid, av 20, med den nya stallkamraten Charles Leclerc bakom sig båda träningspassen.

Närmast Hamilton på första sessionen, en halv sekund efter, var stallkamraten Valtteri Bottas. Max Verstappen, Red Bull, hade tredje snabbaste varvtid, före Ferraris Kimi Räikkönen.

Under eftermiddagen var det Max Verstappen som var näst snabbast efter Hamilton, endast 0,12 sekunder bakom.

Svenske Ericsson körde sitt snabbaste förmiddagsvarv på 1.27,96 sekunder, nästan fyra sekunder långsammare än Hamiltons snabbaste varvtid. Under eftermiddagen blev bästa varvtid 1.26,81 – 2,9 sekunder efter Hamilton.

Marcus Ericsson – som numera sitter i en bil som är röd och vit, inte gul och blå sedan Alfa Romeo gjort comeback som titelsponsor till Sauber – har sagt att banan Albert Park är "rätt så svår, och rätt så teknisk, men en rolig bana att köra".

– Det hade varit lättare med premiären på en lite lättare bana, samtidigt är det kul att börja på en bana som är lite lurig och svår, så jag tycker att det är roligt. Det blir en bra utmaning.

Fakta: Australiens GP

  • Fredag: Två träningspass
  • Lördag: Tredje träningspasset, kval
  • Söndag: Formel 1-premiär, klockan 07.10 svensk tid. (TT)