FOTBOLL FM-ligan

• VPS – RoPS 0–1 (0–1)
  • Publik: 1918.

RoPS tog ledningen i 24:e minuten när yttern Lassi Lappalainen bröt in i straffområdet och avlossade ett skott som tog på Timi Lahti och ställde Samu Volotinen i VPS mål.

I 62:a minuten drog Sebastian Strandvall i väg en lurig frispark. RoPS spanska målvakt Antonio Reguero lämnade retur, men hann själv fram för att nypa åt sig bollen.

I 68:e minuten var gästernas inbytta makedonska centertank Filip Ivanovski nära att nicka in en hörna med sin första bolltouch.

I 73:e minuten nickade inbytte anfallaren Ibrahima Gueye in bollen vid främre stolpen. Men assisterande domaren, som stod på andra sidan sett från var Gueye ryckte fram, såg en hands och i stället för 1–1 varnades Gueye.

I 85:e minuten höll Aatu Laatikainen på att tråckla sig igenom i straffområdet, med lite hjälp av Douglas Caé, men Laatikainen tappade balansen och målchansen rann ut i sanden.

Ivanovski var nära att styra in ett inspel av Lappalainen i 88:e minuten, men nådde inte bollen.

På tilläggstid var Caé nära att styra in ett hårt inspel av Jesper Engström, men VPS blev utan mål.

VPS laguppställning: Samu Volotinen – Jesper Engström, Elhadji Ciss (v), Timi Lahti, Hindrek Ojamaa – Aatu Laatikainen – Juha Hakola (67 min, Berkant Güner), Jerry Voutilainen (v), Omar Jama (71 min, Ibrahima Gueye, v), Sebastian Strandvall – Douglas Caé.