Joey Bradley, 28, har spelat för University of North Dakota i USA och har tre säsonger i Europa bakom sig. Han har vunnit två portugisiska mästerskap med ligadominanten Lissabon Devils och blivit tvåa i polska ligan med Gdynia Seahawks.

Enligt Royals är den 185 centimeter långa quarterbacken en aktiv och ansvarstagande spelare både på och utanför planen. Han har dessutom erfarenhet av att fungera som spelande anfallskoordinator. Han för med sig ett något mer kastbetonat anfallsspel än sin företrädare Isaac Fisher.

Bradley har dessutom ansökt om irländskt medborgarskap. Beviljas han dubbla pass frigörs en plats för en amerikansk förstärkning i Royals.

– Jag gillar att Vasa ligger på västkusten. Jag är uppvuxen i Seattle på den amerikanska västkusten och där är man stolta över att man är från "best coast", säger Bradley i ett pressmeddelande från Royals.

Hans farmor är född i Finland.

– Jag är ivrigt att komma till ett ställe där jag har rötter och bekanta mig med den finländska kulturen. Jag är också intresserad av språk och tänker lära mig åtminstone lite finska.

Bradley gillar även att filma och editera videoklipp och har en vlogg på Youtube.

Spelmässigt tycker amerikanen att hans stora styrka är kvickheten.

– Jag kastar snabbt och är snabb på att ta beslut. Jag ser mig själv som tränarteamets förlängda arm på planen och ser fram emot att jobba med tränaren Brett Morgan, fokusera på spelet och bara vara en av killarna i laget.

Tränaren Morgan beskriver Bradley som vinnare.

– Det är han både på planen och i livet. Han är en utmärkt spelare som är nyfiken och jordnära och som är mån om sina medmänniskor. Han är omtyckt av sina lagkamrater och kan påverka ett lags verksamhetskultur med sitt ledarskap, säger Morgan.