Den första Chelseaförlusten för säsongen skulle komma mot en Londonkollega. Och den kom med besked. Det var Spurs för hela slanten på Wembley där de vitklädda tog hem en klar seger med 3–1.

Dele Alli inledde Tottenhams målskytte tidigt i den första halvleken, innan Harry Kane en kort stund senare utnyttjade en felplacerad Kepa Arrizabalaga i Chelseamålet när han curlade in 2–0 från distans med en dryg kvart spelad.

Något illa skulle gå till något ännu värre för gästande Chelsea i andra halvlek, när Alli friställde Son Heung-Min som satte trean med 55 minuter på klockan.

Olivier Giroud ordnade ett Chelseatröstmål på slutet men närmare än så kom inte tabelltrean. Eller rättare sagt, den före detta tabelltrean.

Segern innebar att Tottenham passerade Chelsea i tabellen. Däremot så närmade de sig inte varken City eller Liverpool.

Borta mot West Ham så fortsatte regerande mästaren och serieledaren Manchester City på sin fina Premier League-form. 4–0-segern borta mot West Ham bärgades med tre mål i första halvlek.

David Silva, Raheem Sterling och Leroy Sané stod för de första målen, som säkrade att Manchester City fortsatt är ett serieledande lag.

De har dock, fortsatt, ett Liverpool hack i häl. Merseysidegänget dröjde dock med att sätta punkt för sin 3–0-seger borta mot Watford, då alla deras mål kom i den andra halvleken i stället. Mohamed Salah och Trent Alexander-Arnold gjorde ettan och tvåan innan Roberto Firmino fastställde slutresultatet.

Den svenske Guldbollenvinnaren Victor Nilsson Lindelöf var med och bidrog till en hållen nolla bakåt även för Manchester United. Det blev dock en nolla även för Crystal Palace-försvaret när Londonlaget i blårött gästade Old Trafford.

Fulham gick sin första match med Claudio Ranieri som ny tränare. Då bröts en sex matcher lång förlustsvit och en nio matcher lång svit utan seger.

Den reslige serben Aleksandar Mitrovic gjorde två av målen i 3–2-segern hemma mot Southampton.