ISHOCKEY Division 2

• APV – MIF 2–1 efter förl. (0–0, 0–1, 1–0, 1–0)

MIF pressade hårt i division 2-slutspelet och när matchen mot APV summerades hade Alavolagets målvakt, Tuomas Särkijärvi, räddat 53 skott. Trots det var det inte MIF som vann matchen – APV vann med uddamålet efter att Aatu Hoskari hade gjort 2–1 sju minuter in i förlängningen.

Däremot var det MIF som gjorde matchens första mål, men det dröjde före målskyttet inleddes. Sam Björklund gjorde 0–1 i 36:e minuten och lagen hade alltså vid det tillfället spelat nästan två perioder utan att göra mål. MIF bevakade sin ledning till paus, men halvvägs in i tredje perioden kvitterade APV:s Joonas Riikilä.

Hans fullträff blev den sista under ordinarie matchtid och i förlängningen var det alltså APV som drog det längre strået. Kvartsfinalserien avgörs i Malax på söndagseftermiddagen.