Lokalt

Ofog

Mest läst senaste veckan

Lokalt

Nyhetsbild

Plantor stals från grav i Pörtom – "Förstår inte hur folk täcks"

Några plantor har försvunnit från en grav i Pörtom. Tydliga spadtag och levande blad tyder på att stölden skett nyligen.

Nyhetsbild

Staden har fått nog – polisanmäler skadegörelse vid Björsberget

VASA Under våren och försommaren har folk olovligt vistats vid stenbrottet i Björsberget i Sundom. Nu sätter Vasa stad ner foten: – Det är förbjudet att vistas där.

Nyhetsbild

Ungdomsgäng vandaliserar och skräms i Gerby – Förälder: "Jag vågar inte hämta barnen på dagis"

VASA Både vid daghem och vid Gerby skola har ungdomar vandaliserat på gårdarna. Vid Paakarin päiväkoti har ungdomarna även upplevts som hotfulla.

Nyhetsbild

Man fällde julgran i Ilmola kyrka under pågående gudstjänst – två dagar i rad

Under en gudstjänst förargade sig en ilmolabo över att det fanns en julgran inne i kyrkan och fällde omkull den. Följande dag återvände han och gjorde samma sak igen. Det rapporterar Pohjalainen.

Nyhetsbild

Postlådor vandaliserades på Tallstigen i Oravais

VÖRÅ I vintras blev postlådor på Tallstigen i Oravais vandaliserade. Nu har det hänt igen. En av postlådornas ägare misstänker att det rör sig om ett pojkstreck.

Nyhetsbild

Gravar vandaliserades på begravningsplatser i Jakobstad

JAKOBSTAD Ett tjugotal gravar på det utvidgade området på Jakobstads gravgård, och på Jakobstads nya gravgård har vandaliserats. Blommor har trampats ner och rivits sönder.

Nyhetsbild

Upprepade fall av anlagda bränder och ofog i Malax

Anlagda bränder och ofog nattetid har drabbat Malax de senaste månaderna. Natten till lördagen hade någon tänt eld på tre postlådor. En ortsbo, som kontaktat VBL, vill uppmana folk att hålla ögonen öppna – och att anmäla ofoget.

Nyhetsbild

Envisa vandaler härjar på Wasalandia-området

VASA Nöjesfältet har sedan stängningen 2015 utsatts för kontinuerlig vandalism. Krossade rutor och sprayfärg är enligt Puuharyhmäs lokala chef Tuomas Luukkonen en vanlig syn.

Nyhetsbild

Konstgräsplanen i Gerby-Västervik vandaliseras – Tor Sparv förfäras över glasskärvor i gräset

VASA Snus, ölburkar och glassplitter i konstgräset. En bajamaja med väggarna täckta av bajs. Trots galler och förbudsskyltar vandaliseras konstgräsplanen i Gerby-Västervik.

Nyhetsbild

Tjuv byter nytt mot gammalt i Jeppo – pågått i fem år

JEPPO Kan man kalla det stöld om man får någonting tillbaks? Det kan en fråga sig när en ny och slipad yxa byts mot en gammal rostig. Många i Jeppo har råkat ut för en annorlunda tjuv som byter ut eller stjäl arbetsredskap.

Nyhetsbild

Kadaver skrämde barn – djuren hade dumpats i skog på Rosasholmen

Djurkadaver som dumpats skrämde barn som var på väg till en koja i skogen. Platsen ligger nära bebyggelsen och händelsen har polisanmälts.

Nyhetsbild

Fem förstörda postlådor senare – nu vädjar Etel och Börje: Låt oss vara i fred

VÖRÅ Fem gånger har Etel och Börje Ray fått sin postlåda förstörd. Ibland hittas den i diket, ibland ute på åkern - om den alls hittas.

Nyhetsbild

Jakobstadsunga härjade i slalombacke

Ett gäng unga från Jakobstadsregionen gjorde inbrott och skadegörelse vid skidcentet i Kaustby. Tilltaget orsakade skador för tusentals euro, skriver finska Yle.

Nyhetsbild

Brända och förstörda postlådor i Yttermalax

Yttermalax. Någon gång i natt har någon brutit sönder och bränt postlådor längs Byåkersvägen och Storängsvägen i Malax. Åtminstone en brottsanmälning har gjorts.

Teaterrekvisita vandaliserad vid Båskasvallen

KORSHOLM Båskasvallen i Veikars har fått obehörigt besök i höst. Teaterkulisserna som stått orörda sedan sommarteatern avslutade sin säsong har fått materiella skador. Nu hoppas man att de skyldiga ska ge sig tillkänna.

Nyhetsbild

Festande studerande irriterar grannar

VASA Brödfabrikens grannar har fått nog av studerande som urinerar i husknutarna. Slutar det inte så blir det polissak.

Någon sköt raketer mot hennes hus

Villaavslutningen blev dramatisk för Harriet Eklund-Hortans. Mitt i natten vaknade hon av fyrverkerier mot huset.

Nyhetsbild

Internet-bluff om Iphone-mobiler på JNT

JAKOBSTAD En bluffartikel som lovar Iphone 7 för 1 euro hos JNT cirkulerar på nätet. Det ser ut som om artikeln ligger hos Ilta-Sanomat, men också det är falskt och JNT gick ut och dementerade uppgifterna på sin webbsida på torsdagen.

Nyhetsbild

Kritiserat körande får låg prioritet

JAKOBSTAD Mopedrallyt runt Maria Malm-parkeringen fortsätter trots klagomål från grannarna. Det är inte prioriterat, säger polisen och staden.

Nyhetsbild

Bastu i Jeppo förstördes

NYKARLEBY En bastu som är till för allmänheten i Jeppo har förstörts under helgen. Det blir polissak om ingen träder fram och erkänner.

Nyhetsbild

Barn klättrar på tak i Malax

MALAX Ungdomar i Malax har börjat leka en farlig lek. De klättrar på tak och tänder eld på skräp. Håll koll på era barn, uppmanar fastighetsägare.

Nyhetsbild

Nedskräpning irriterar i Molpe och Petalax

Vid flera hamnar i Petalax har någon dumpat stora mängder skräp. Nedskräpning har även skett vid begravningsplatsen i Molpe och vid Molpeboden.

Nyhetsbild

Dumpade möbler upprör på Facebook

VASA På Stationsgatan i Vasa har någon lämnat en säng och gammal målarfärg intill en återvinningsstation. Risken finns att resten av de boende i höghuset får betala för bortföringen, enligt disponent.

Nyhetsbild

På våren fylls småbåtshamnarna med skräp

VASA Avfallskärlen vid stadens småbåtshamnar är avsedda för hushållsavfall och brännbart avfall. Men det är det många som struntar i.

Nyhetsbild

Drake från Vasacamping hamnade i Övermark

NÄRPES Ett lite udda ofog har väckt förundran i Övermark. Under valborghelgen dök ett drakhuvud upp i Gullans park.

Nyhetsbild

Lärarens postlåda blev trofé

MALAX Petter Eklund i Malax är upprörd och besviken. På 30 år har han förlorat cirka 60 postlådor.