Timeout

Timeout är Vasabladets och Radio Vaasas tvåspråkiga podd för dig som gillar allt i sportväg. Aktuella sporthändelser från hela världen och såklart Österbotten. I den tvåspråkiga podden medverkar Anssi Marttinen och Jona Nyström. Nytt avsnitt varje tisdag.

Alla avsnitt

21.06.2022

VPS imponerade mitt i natten och Keränens återkomst

Vasabladet Huvudämnet i veckans avsnitt av Timeout är VPS nattliga match i Helsingfors. VBL:s sportens Jona Nyström är inte entusiastisk över arrangemanget. Och är Vasalaget redo och vakna inför onsdagens match mot formstarka ligatrean Honka? Radio Vaasas Anssi Marttinen och Jona diskuterar också vad Janne Keränens återvändo till Sport innebär. Programmet spelades in den 21 juni 2022. 

17.06.2022

Tidernas sämsta straffläggning och ny VM-medalj till Vasa

Vasabladet VPS cupmatch mot HJK är ett av samtalsämnena i veckans avsnitt. Och frågan på allas läppar är om bollen korsade mållinjen eller inte? På vilket sätt påverkas klubben av lagkaptenen Sebastian Strandvalls långtidsskada? Radio Vaasas Anssi Marttinen och Vasabladets Jona Nyström uppmärksammar också att Vasa fått ännu en ny VM-medaljör. Avsnittet spelades in 14.6.2022.

07.06.2022

Sport möter legenden Jagr och landslaget möter ovanlig motståndare

Vasabladet Varför satt Joel Pohjanpalo på bänken i landslagets öppningsmatch i Nations League och i vilket skick är Karlsplan när VPS möter tufft motstånd i Finlands cup nästa vecka? Och kommer 50-åriga hockeylegendaren Jaromir Jagr att finnas på isen då Sport reser till Slovakien för att värma upp inför säsongen? Vasabladets Jona Nyström och Radio Vaasas Anssi Marttinen diskuterar aktuella sporthändelser. Avsnittet spelades in 7.6.2022.

31.05.2022

Nytt VM-guld och Mikko Manners dansmoves

Vasabladet Veckans Timeout analyserar ishockey-VM och vilken inverkan Mikko Manner från Vasa hade på guldet, och dansmovsen var minst sagt imponerade. Radio Vaasas Anssi Marttinen och Vasabladets Jona Nyström pratar också om VPS och vem som är lagets "fox in the box." Och vad har egentligen Malax IF:s nya tränare Juho Autio för koppling till Radio Vaasa? Avsnittet spelades in 31.5.2022.

24.05.2022

Ishockey-VM går mot slutspel och VPS reser till fredens öar

Vasabladet I veckans avsnitt blir det diskussion om VPS som frenetiskt jagar poäng efter ännu en uddamålsförlust. Kan möjligen Vasalaget vända skutan och ta hem poäng från Mariehamn senare i veckan? Och vem är det egentligen som Finland kan tänkas möta i en kvartsfinal i ishockey-VM? Radio Vaasas Anssi Marttinen och Vasabladets Jona Nyström diskuterar aktuella sporthändelser.

17.05.2022

Lejonen på hugget i ishockey-VM, bobollsyra i Vasa och FC Sport jagar fortfarande segrar

Vasabladet Det är mycket snack om Lejonen och ishockey-VM i veckans avsnitt. Vem är det som fyller den sista NHL-platsen i det finländska landslaget och vilka chanser har Lejonen mot Tre Kronor, som på pappret har ett av turneringens starkaste lag. Utöver ishockey blir det också en analys av Vasalaget Mailattaret som på ett övertygande sätt inlett bobollssäsongen. VPS hade otaliga chanser att avgöra det österbottniska derbyt förra veckan. Hur lyckas laget ställa om inför denna veckas match på FC Inter? Medverkande: Anssi Marttinen och Jona Nyström. 

10.05.2022

Österbottniskt fotbollsderby, terränglöpning och medaljdrömmar i hockey-VM

timeoutsporten VPS tog en viktig seger på bortaplan mot Haka, en insats som både Radio Vaasas Anssi Marttinen och Vasabladets Jona Nyström beskriver som en solid insats. Snart är det också nedsläpp i ishockey-VM. Vilka NHL-spelare kan bli aktuella för världsmästerskapet i Finland? Podden är tvåspråkig och spelades in tisdagen den 10 maj. Medverkande: Anssi Marttinen och Jona Nyström.