Timeout

Timeout är Vasabladets och Radio Vaasas tvåspråkiga podd för dig som gillar allt i sportväg. Aktuella sporthändelser från hela världen och såklart Österbotten. I den tvåspråkiga podden medverkar Anssi Marttinen och Jona Nyström. Nytt avsnitt varje onsdag.

Alla avsnitt

15.03.2023

Sparkade tränare och profilvärvning

Vasabladet Sport har avslutat sin säsong. På andra sidan vattnet fick tränarna Mikko Manner och Ari-Pekka Pajuluoma foten innan Brynäs spelat färdigt i SHL. I veckans avsnitt av sportpodden Timeout diskuteras även VPS senaste värvning och slutspelet i division 2-hockeyn. I studion Anssi Marttinen (Radio Vaasa) och Jona Nyström (Vasabladet).

08.03.2023

Platt fall i skid-VM - succè i inomhus-EM

Vasabladet Finlands uteblivna medaljskörd i Planica diskuteras ingående i veckans avsnitt av sportpodden Timeout. Vi hyllar även våra gulddamer i friidrott och konstaterar  att Sport är inne på säsongens sista vecka. I studion Anssi Marttinen (Radio V aasa) och Jona Nyström (Vasabladet).

28.02.2023

Fiasko i skid-VM och Sports framtid

Vasabladet Optimismen frodades i sportpodden Timeout inför VM på skidor i Planica, men mästerskapen startade inte alls bra för Finland. Det och en hel del snack om Sports framtid blir det i veckans avsnitt. I studion Anssi Marttinen (Radio Vaasa) och Jona Nyström (Vasabladet).

22.02.2023

Hur många medaljer tar Finland i skid-VM?

Vasabladet VM i Planica börjar den här veckan och i sportpodden Timeout spekulerar vi kring Finlands potential till framgång i mästerskapen. Det blir även snack om inomhus-FM i friidrott, Sports nya sportchef och så frågar vi oss om 0-0 mot Ilves var ett bra resultat för VPS. I studion Anssi Marttinen (Radio Vaasa) och Jona Nyström (Vasabladet).

15.02.2023

Stormen kring örnboet

Vasabladet I veckans avsnitt av sportpodden Timeout kastar vi oss rakt in i stormen som briserat kring Sport sedan klubben i lördags meddelade att spelare kommer att släppas som sparåtgärd. Tog klubben rätt beslut? Vad tycker supportrarna? Vad innebär det här för framtiden? I studion Anssi Marttinen (Radio Vaasa) och Jona Nyström (Vasabladet).

08.02.2023

Skid-VM och Sportsnack

Vasabladet Finlands trupp till skid-VM i Planica är ett tema i veckans avsnitt av sportpodden Timeout, liksom det senast om Sport. Anssi Marttinen (Radio Vaasa) och Jona Nyström (Vasabladet) pratar bland annat även om VPS bortamatch i Seinäjoki.

01.02.2023

Är hoppet ute för Sport?

Vasabladet Efter två tunga förluster spekuleras det om återstoden av Sports ligasäsong i vår sportpodd Timeout. VPS första tävlingsmatch för säsongen, regionens nya fotbollssamarbete, Fennia Arena, en hel del skidåkning och även lite friidrott diskute ras även i veckans avsnitt. I studion Anssi Marttinen (Radio Vaasa) och Jona Nyström (Vasabladet).

25.01.2023

Nya spelare i VPS och skid-FM i Tammerfors

Vasabladet VPS presenterade två värvingar förra veckan och spelade årets första match. På lördag väntar premiären i ligacupen och i veckans avsnitt av Timeout-podden blir det en hel del VPS-snack. Vi funderar även på vilka besked skid-FM gav med tanke på VM.

18.01.2023

Ska Roni Hudd till Bayern München?

Vasabladet Transferspekulationerna kring VPS anfallarlöfte Roni Hudd är ett givet tema i veckans avsnitt av Timeout-podden. Vi funderar även på om skidsporten håller på att smälta bort helt och hållet och myser åt Sports hemmasegrar. I studion Anssi M arttinen (Radio Vaasa) och Jona Nyström (Vasabladet).

11.01.2023

Borde Final climb i Tour de Ski slopas?

Vasabladet I veckans avsnitt av sportpodden Timeout diskuteras bland annat Tour de Ski, idrottsgalan och Sports tuffa bortaturne. Och visst pratar vi även om att VPS förlängt kontraktet med sin lagkapten. I studion Anssi Marttinen (Radio Vaasa) och Jo na Nyström (Vasabladet).

04.01.2023

Sur förlust i JVM - roligare för Sport

Vasabladet Timeout-podden är tillbaka med årets första avsnitt. Juniorlejonens bittra förlust mot Sverige i VM avhandlas, liksom Sports fina spel i mellandagarna. I studion Anssi Marttinen (Radio Vaasa) och Jona Nyström (Vasabladet).

21.12.2022

Alla tiders VM-final?

Vasabladet Det blev en sprakande avslutning på fotbolls-VM. Sports sista matcher före julen och VPS träningsmatch är också på tapeten i veckans avsnitt av Timeout-podden, liksom lagens kontraktsnyheter. I studion Anssi Marttinen (Radio Vaasa) och Jona Nyström (Vasabladet).

13.12.2022

Hur ser Sports framtid ut?

Vasabladet Att Sport söker en ny sportchef är ett givet samtalsämne i veckans avsnitt av Timeout-podden. Så även fotbolls-VM som är inne på slutrakan. I studion Anssi Marttinen (Radio Vaasa) och Jona Nyström (Vasabladet).

07.12.2022

Varför skäller alla på Spanien?

Vasabladet Utslagsmatcherna är i gång i fotbolls-VM och det är ett givet tema i Timeout-podden. Det blir även snack om Sports succèvecka. I studion Anssi Marttinen (Radio Vaasa) och Jona Nyström (Vasabladet).

30.11.2022

För kort straff efter överfallet på Holmström

Vasabladet I veckans avsnitt av Timeout-podden diskuteras bland annat den otäcka smällen Sports poängkung åkte på borta mot SaiPa. Fotbolls VM finns förstås också på tapaten. I studion Jona Nyström och Anssi Marttinen.

23.11.2022

Fifa är en genomrutten organisation

Vasabladet I Timeout-podcasten talar vi bland annat om VM i fotboll. Varför vill Fifa utvidga VM och är pengarna den enda avgörande faktorn i Fifas verksamhet? I studion Jona Nyström och Anssi Marttinen.

16.11.2022

Tvära kast i damfotbollen i Vasa

Vasabladet Damfotboll i Vasa, EHT-ishockey och VM i fotboll. Bland annat detta diskuteras i Timeout-podden. I studion Anssi Marttinen (Radio Vaasa) och Jona Nyström (Vasabladet).

09.11.2022

Är ringette en onödig gren?

Vasabladet I Timeout-podcasten pratar vi till exempel om ringette och innebandy. I studion Anssi Marttinen (Radio Vaasa) och Jona Nyström (Vasabladet).

02.11.2022

Drömmen om Europa i kras

Vasabladet VPS säsong slutade på söndag. Vilka spelare fortsätter i Vasa, vilka på annat håll? Varför har Sport inga spelare i herr landslaget eller i ungdoms landslag (U20, U18). Jona Nyström  (Vasabladet) och Anssi Marttinen (Radio Vaasa) är i studi on.

26.10.2022

VPS inför säsongens sista och största utmaning

Vasabladet Efter en säsong med höga toppar, djupa dalar, storsegrar och uddamålsförluster och mycket därtill har VPS nått fram till sista dansen. Det är dags för final i Europakvalturneringen och den avgörs i form av ett dubbelmöte med ligafyran FC Ha ka. Jona Nyström (Vasabladet) och Anssi Marttinen (Radio Vaasa) pratar om VPS möjligheter att vinna Haka.

19.10.2022

Knockout, knockout, knockout

Vasabladet Temat för veckans sportpodd är knockout. Det handlar bland annat om boxaren Robert Helenius knockout, Jaros något överraskande förlust mot TPS i Åbo. Sport fick stryk av Tappara i måndags inför över 11000 i publiken och VPS släckte IFK Mari ehamns drömmar om Europaspel medan Vasalaget kämpar vidare. I studion Vasabladets Jona Nyström och Radio Vaasas Anssi Marttinen. 

14.10.2022

VPS drömmer om Europaspel

Vasabladet I veckans avsnitt av Timeout blir det mycket snack om fotboll. Jona och Anssi funderar kring framtiden för Vasa IFK:s dam- och herrlag, VPS och vilka chanser Vasalaget har att nå spel i Europa. Avsnittet spelades in tisdagen 11 oktober. 

04.10.2022

Royals tar ny fart i FM-ligan och tjuren från Malax får nytt jobb

Vasabladet I veckans avsnitt diskuterar Anssi Marttinen och Jona Nyström om skadeläget i Sport, senaste och kommande matcher. Mera hockeysnack blir det i form av Freddi Smulters nya roll som scout för SHL-laget Örebro HK. Det blir också en del diskuss ion om amerikansk fotboll och Royals plats i FM-ligan. Podden spelades in 4.10.2022. 

29.09.2022

Tre lag kämpar i slutstriden om seger i division 3

Vasabladet I veckans avsnitt snackar Anssi och Jona om Sports smala trupp och veckans tuffa matchschema som består av idel bortamatcher. Finlands sista match i Nations Leauge mot Montenegro är också under lupp och förstås en koll på VPS situation i de n nedre slutserien, Jaros fina höstform och att ett avgörande närmar sig i herrarnas division 3. Podden spelades in 27.9.2022. 

13.09.2022

Markkanen lyfter Susijengi och VPS kämpar vidare i nedre slutserien

Vasabladet I veckans Timeout diskuterar Radio Vaasas Anssi Marttinen och Vasabladets Jona Nyström starten av FM-ligan ishockey, Lauri Markkanens prestationer i Susijengi och om VPS som hoppas kunna ta ny fart i den nedre slutserien. Podden spelades in tisdagen 13 september.

07.09.2022

Våldsamma fotbollsfans och blåvitt magplask i VM

Vasabladet I veckans avsnitt diskuterar Radio Vaasas Anssi Marttinen och Vasabladets Jona Nyström om man borde flytta tidpunkten för Finnkampen helt och hållet och hur ska man egentligen förhålla sig till våldsamma ultrafans på de finländska fotbollsm atcherna? 

31.08.2022

VPS fortsätter tappa viktiga poäng på hemmaplan

Vasabladet I den nyaste avsnittet av den tvåspråkiga sportpodden ägnar Anssi och Jona en del tid åt att syna VPS svaga insatser på hemmaplan. Vad är orsakerna till att lagen som befinner sig i botten av tabellen jagar och pinar Vasalaget? Utöver fotbo ll diskuteras friidrott, ishockey och Susijengis kvalframgångar. Podden spelades in 29.8.2022.  

16.08.2022

Viktig match väntar skadedrabbat VPS

Vasabladet Radio Vaasas och Vasabladets tvåspråkiga sportpodd är tillbaka efter sommarpausen. Anssi och Jona diskuterar bland annat VPS senaste nyförvärv, juniorlejonens VM och Camilla Richardssons fina EM-placering i München. 

21.06.2022

VPS imponerade mitt i natten och Keränens återkomst

Vasabladet Huvudämnet i veckans avsnitt av Timeout är VPS nattliga match i Helsingfors. VBL:s sportens Jona Nyström är inte entusiastisk över arrangemanget. Och är Vasalaget redo och vakna inför onsdagens match mot formstarka ligatrean Honka? Radio Va asas Anssi Marttinen och Jona diskuterar också vad Janne Keränens återvändo till Sport innebär. Programmet spelades in den 21 juni 2022. 

17.06.2022

Tidernas sämsta straffläggning och ny VM-medalj till Vasa

Vasabladet VPS cupmatch mot HJK är ett av samtalsämnena i veckans avsnitt. Och frågan på allas läppar är om bollen korsade mållinjen eller inte? På vilket sätt påverkas klubben av lagkaptenen Sebastian Strandvalls långtidsskada? Radio Vaasas Anssi Mar ttinen och Vasabladets Jona Nyström uppmärksammar också att Vasa fått ännu en ny VM-medaljör. Avsnittet spelades in 14.6.2022.

07.06.2022

Sport möter legenden Jagr och landslaget möter ovanlig motståndare

Vasabladet Varför satt Joel Pohjanpalo på bänken i landslagets öppningsmatch i Nations League och i vilket skick är Karlsplan när VPS möter tufft motstånd i Finlands cup nästa vecka? Och kommer 50-åriga hockeylegendaren Jaromir Jagr att finnas på isen då Sport reser till Slovakien för att värma upp inför säsongen? Vasabladets Jona Nyström och Radio Vaasas Anssi Marttinen diskuterar aktuella sporthändelser. Avsnittet spelades in 7.6.2022.

31.05.2022

Nytt VM-guld och Mikko Manners dansmoves

Vasabladet Veckans Timeout analyserar ishockey-VM och vilken inverkan Mikko Manner från Vasa hade på guldet, och dansmovsen var minst sagt imponerade. Radio Vaasas Anssi Marttinen och Vasabladets Jona Nyström pratar också om VPS och vem som är lagets "fox in the box." Och vad har egentligen Malax IF:s nya tränare Juho Autio för koppling till Radio Vaasa? Avsnittet spelades in 31.5.2022.

24.05.2022

Ishockey-VM går mot slutspel och VPS reser till fredens öar

Vasabladet I veckans avsnitt blir det diskussion om VPS som frenetiskt jagar poäng efter ännu en uddamålsförlust. Kan möjligen Vasalaget vända skutan och ta hem poäng från Mariehamn senare i veckan? Och vem är det egentligen som Finland kan tänkas möt a i en kvartsfinal i ishockey-VM? Radio Vaasas Anssi Marttinen och Vasabladets Jona Nyström diskuterar aktuella sporthändelser.

17.05.2022

Lejonen på hugget i ishockey-VM, bobollsyra i Vasa och FC Sport jagar fortfarande segrar

Vasabladet Det är mycket snack om Lejonen och ishockey-VM i veckans avsnitt. Vem är det som fyller den sista NHL-platsen i det finländska landslaget och vilka chanser har Lejonen mot Tre Kronor, som på pappret har ett av turneringens starkaste lag. Ut över ishockey blir det också en analys av Vasalaget Mailattaret som på ett övertygande sätt inlett bobollssäsongen. VPS hade otaliga chanser att avgöra det österbottniska derbyt förra veckan. Hur lyckas laget ställa om inför denna veckas match på FC Inter? Medverkande: Anssi Marttinen och Jona Nyström. 

10.05.2022

Österbottniskt fotbollsderby, terränglöpning och medaljdrömmar i hockey-VM

timeoutsporten VPS tog en viktig seger på bortaplan mot Haka, en insats som både Radio Vaasas Anssi Marttinen och Vasabladets Jona Nyström beskriver som en solid insats. Snart är det också nedsläpp i ishockey-VM. Vilka NHL-spelare kan bli aktuella för vär ldsmästerskapet i Finland? Podden är tvåspråkig och spelades in tisdagen den 10 maj. Medverkande: Anssi Marttinen och Jona Nyström.