Heimsökt

Heimsökt är en fiktionell skräckpodcast där varje avsnitt innehåller en fristående skräckhistoria. Poddens utspelar sig i Österbotten och besöker platser som Vörå, Larsmo, Jakobstad, och Vasa. Heimsökt görs av Amanda Sandvik för Vasabladet och Österbottens tidning.

Alla avsnitt

21.05.2024

Avsnitt 15: Det som göms

Vasabladet & Österbottens tidning I en hytt på färjan sitter ett par med kärleksproblem. Det de inte vet, är att något större, och farligare, ligger och väntar alldeles i närheten.

30.04.2024

Avsnitt 14: Han som spelar

Vasabladet & Österbottens tidning Det vankas dans i Åminne. Kvällen är ljummen, natten ännu ung. Något alldeles särskilt är på väg att ske. Något som kommer få ödesdigra konsekvenser.

16.04.2024

Avsnitt 13: Hon som bedrar

Vasabladet & Österbottens tidning Vår huvudperson är kär, dödskär. Men är kärleken verkligen större än allt? Kan vi någonsin veta allt om de vi älskar?

02.04.2024

Avsnitt 12 – Den som jagar

Vasabladet & Österbottens tidning Bastun står varm i den kyliga kvällen. Kompisgänget njuter tillsammans. Men något rör sig på stranden, något hungrigt som är redo för jakt.

19.03.2024

Avsitt 11 - De som samlas

Vasabladet & Österbottens tidning En grupp människor står samlade utanför den röda bygdegården. Sommaren är het och obarmhärtig. Något vilar under deras fötter, något som väntar på att få vakna.

06.02.2024

Avsnitt 10 – Där vi slutar (del 2)

Vasabladet & Österbottens tidning Jonathan och vår huvudperson letar efter vägen ut. Men kommer de hitta dit? Och vad gömmer sig bakom molnen?

23.01.2024

Avsnitt 9 – Där vi slutar

Vasabladet & Österbottens tidning Vad händer när vi dör? Var slutar vi? I dagens historia, del ett av två, följer vi vår huvudperson genom och bortom livets slut. Men något skymtar bakom hustaken, och är slutet verkligen just det?

09.01.2024

Avsnitt 8 – Det som fanns

Vasabladet & Österbottens tidning Något tungt ligger i luften. En hel kommun tycks ha försvunnit från jordens yta. Kan det verkligen vara möjligt? Vad mer gömmer sig i det dolda?

26.12.2023

Avsnitt 7 – Det som tager

Vasabladet & Österbottens tidning Något är fel med passagerarna på tåget till Helsingfors, men tiden är knapp och farorna kommer allt närmare. Kommer vår huvudperson kunna ta sig därifrån vid liv?

12.12.2023

Avsnitt 6 – Hon som letar

Vasabladet & Österbottens tidning En hjärtekrossad ung man flyttar tillbaka till sin hemkommun och får ett nytt uppdrag på den lokala herrgården. Det som väntar kommer att förändra hans framtid.

28.11.2023

Avsnitt 5 – Han som lockar

Vasabladet & Österbottens tidning Den lilla familjen söker förändring ute på landet i Närpes, men deras nya hem visar sig komma med ett besynnerligt problem. 

14.11.2023

Avsnitt 4 – Där vi stannar

Vasabladet & Österbottens tidning I Jakobstad sitter en två par, ett omaka, ett förälskat, vid ett bås inne på puben. Dubbeldejten kommer dock bli något helt annat än någon av dem förväntat sig.

31.10.2023

Avsnitt 3 – Det som finns utanför

Vasabladet & Österbottens tidning I ett litet hus i Esse bland åkrar och skog står en ung kvinna och blickar ut genom fönstret från hennes flickrum. Vad är det som finns där ute, och kommer det kunna ta sig in?

17.10.2023

Avsnitt 2 – De som suktar

Vasabladet & Österbottens tidning ”Vad händer när livet vänder riktning? När de du älskar plötsligt förändras och er relation kanske aldrig mer blir sig lik? När en okänd kraft knackar på och kräver ett utbyte?”      

29.09.2023

Avsnitt 1 – Han som vaktar

heimsokt Något lurar i skuggorna ute på Hälsingön i Larsmo skärgård. Två bästa vänner njuter av sommaren, men vem eller vad är det som iakttar dem? I Heimsökts premiäravsnitt hör vi historien "Han som vaktar", och gör vårt inträde i skräcken i Svens kfinland. Podden görs av Amanda Sandvik för Vasabladet och Österbottens tidning.