Nöje

Nyhetsbild

Om en månad är det dags – här är alla deltagarna i "På spåret"

En duo med känsla för sport tävlar i "På spåret" i vinter. Tv-syskonen Johan och Jennifer Kücükaslan gör debut i programmet.

Nyhetsbild

Har du världens bästa pappa? Då kanske han blir överraskad på fars dag

Det finns många fantastiska pappor, och några av dem vill vi lyfta upp och fira lite extra på fars dag. Nu har du möjligheten att nominera din pappa.

Nyhetsbild

Veckans bil: Med 87 år i bagaget

Opel Kadett såg dagens ljus 1936 och vid den här tidpunkten döptes tyskarnas bilar efter rangordningen i flottan. Vem minns inte Admiral, Commodore, Diplomat och inte minst Kapitän? 1992 avskaffades dock den militära kopplingen och Kadetten fick mucka till förmån för en upprustad Astra. Nu är det hög tid att provköra den tolfte generationen och frågan är om vi ska göra honnör eller mönstra av?

Nyhetsbild

Gillar du dark academia? Kolla in de här boktipsen

Hösten är den bästa tiden för dark academia.

Nyhetsbild

Veckans bil: 001 med rätt att sälja

Just nu poppar det upp nya bilmärken som svampar i skogen och den gemensamma nämnaren är att samtliga kommer från det expansiva landet i öst. Även Zeekr tillverkas i Kina men dess produkter är utvecklade och designade i (trumvirvel tack) Göteborg. Det rör sig om ett systermärke till Volvo som ska locka kunder genom att vara såväl lyxigare som billigare än sin kollega från Hisingen. Frågan är bara hur ekvationen går ihop?

Mest läst senaste veckan

Nöje

Nyhetsbild

Dolly Parton gör cover på rockklassiker från 1990-talet

Nyhetsbild

"Squid game"-realityserie kommer i höst

Den 22 november är det premiär för Netflix reality-version av succéserien "Squid game". Det framgår av en ny trailer som släpptes av strömningsjätten på fredagen.

Nyhetsbild

Ozzy Osbourne genomgår sin sista operation?

Nyhetsbild

Helgguiden: Gå på motionsjippo, fira oktoberfest och lär dig allt om romarriket

Hur ofta tänker du på romarriket, egentligen?

Nyhetsbild

Unitys nya prismodell får spelbranschen att rasa

En förändrad betalningsmodell har rört upp känslor i spelindustrin och riskerar att slå hårt mot små och medelstora utvecklare, varnar branschen. Planerna har lett till dödshot och att kontor tvingas hålla stängt.

Nyhetsbild

Veckans bil: ID.3 med förnyad identitet

Att det är gasen i botten som gäller i fordonsindustrin är Volkswagen ID.3 ett rullande bevis på.

Nyhetsbild

Komikern Russell Brand sparkas av agentur – efter anklagelser om sexuella övergrepp

Fyra kvinnor anklagar komikern för våldtäkt och sexuella övergrepp. Själv förnekar Brand anklagelserna.

Nyhetsbild

BILDER: Vackraste staden dukar upp nya sidor – här kommer de bästa tipsen från Prag

Många håller Prag för världens vackraste huvudstad. Staden rymmer dock mycket mer än den berömda historiska arkitekturen. Varför inte lära känna den nya matscenen? De mindre kända stadsdelarna kan man upptäcka genom att vandra bortom turiststråken.

Nyhetsbild

Nej, här kan du inte parkera – tvätten hänger på tork

"Fan också, här kan jag ju inte parkera". Så tror konstnären Elena Nestorova att en och annan bilist tänker när de kör förbi hennes tvättlinor som står parkerade i Vasa centrum.

Nyhetsbild

Elon Musk har ett tredje barn med Grimes – oklart när X och Y fick sin lillebror

Nyhetsbild

Ät rätt och stoppa infektioner – så bygger du ett starkt immunförsvar

Vägen till ett starkt immunförsvar går via magen. Där finns nämligen mellan 70 och 90 procent av kroppens immunceller. Genom att äta rätt kan du hjälpa dem att göra ett bra jobb.

Nyhetsbild

Veckans bil: 10 bilnyheter som lyser upp i höstmörkret

Många av oss har knappt hunnit hämta andan efter semestern innan fordonsbranschen slår på stora trumman igen. Hösten innebär mängder av spännande premiärer och vi har handplockat 10 bilnyheter som lyser upp tillvaron lite extra när mörkret faller på. Inte minst eftersom årets färgprakt är lekfullare än någonsin och trendigast är alla nyanser av blått. Varsågoda, här är bilarna som kommer förgylla hösten!

Nyhetsbild

Har du kvarglömda Barbiedockor i skåpet? Nu är det läge att sälja dem!

Det råder Barbieboom i Finland. Sökningarna efter Barbie-produkter har ökat med över 200 procent, meddelar köp- och säljsajten Tori.

Nyhetsbild

Hooja storvinnare på Rockbjörnen trots bojkott

Hooja valde att nobba Aftonbladets musikgala Rockbjörnen efter det att tidningen avmaskerat duon. Det stoppade inte fansen – som helt styr över vilka priserna går till – från att göra Gällivaregruppen till galans storvinnare.

Nyhetsbild

McCartney vill ha tillbaka sin bas efter 54 år

Paul McCartney efterlyser sin gamla elbas, som har varit försvunnen i mer än ett halvt sekel. Nu har Beatles-legendaren och tyska Höfner, som tillverkade instrumentet, startat en kampanj för att hitta den.

Nyhetsbild

David Fincher går i mål med mördarhistoria

David Fincher har drömt om att filmatisera serieromanen "The killer" i många år. Nu har han äntligen nått i mål, med Michael Fassbender i huvudrollen.

Nyhetsbild

Så rustar du trädgården – träd och vilda ytor är Evalenas bästa tips

Ett förändrat klimat innebär förändrade förutsättningar för odling. Men med rätt knep kan du skapa en motståndskraftig trädgård som dessutom främjar biologisk mångfald och fungerar som kolsänka. Många träd och vilda ytor är trädgårdsmästare Evalena Ömans främsta tips.

Nyhetsbild

Veckans bil: Tanka bensin – kör på el

Bilindustrin elektrifieras och den ena genialiska lösningen avlöser den andra. Nu lanseras Nissan X-Trail och det är en elbil med bensin i blodet. Låter det som hyckleri?

Nyhetsbild

Svenska "Let's dance" stoppas – ingen ny säsong nästa år

Tittarsiffrorna dalar och efter 18 säsonger är det dags för en paus för att förnya programmet, säger TV4.

Nyhetsbild

"Marko & Irma" tidig vinnare på Kristallen

För ett drygt halvår sedan var hon "bara" Markoolios mamma. Nu är Irma Lehtosalo prisad tv-stjärna."Marko & Irma" fick pris för bästa realityprogram när Kristallengalan tjuvstartade i kväll.

Nyhetsbild

Peter Stormare ger ut självbiografi i november

"Pojken från Arbrå" är titeln på skådespelaren Peter Stormares självbiografi. Det meddelar förlaget Bokfabriken genom ett pressmeddelande.

Nyhetsbild

Stolpskott och artistcoacher: så blir Idol 2023

Idol återvänder med en 19:e säsong i TV4, med nya sista-minuten-chanser och coachning från andra artister, bland andra tidigare "Idol"-deltagare.

Nyhetsbild

Veckans bil: Billivet är en schlager

Skoda Enyaq lanserades 2021 och har sedan dess blivit lika hyllad som en mellovinnare i Sverige. Därför släpper man nu en uppföljare till megahiten med extra grönt samvete – i alla fall om du väljer kulören ”mamba green”. Vips dansar Enyaq RS iV i neon och är dessutom pigg som en ärta tack vare sina 290 hästkrafter. Häng med till Costa del Sol där vi precis som Lena PH ska färdas i en symfoni mot gryningen.

Nyhetsbild

Rihanna har fått sitt andra barn

Nyhetsbild

Veckans bil: Ett sista race med R8

Audis målsättning var glasklar – vi bygger en Lamborghini till priset av en Porsche.

Nyhetsbild

David Ritschard kollapsade under Allsången – Pernilla Wahlgren fortsätter nästa sommar

Tisdagskvällens säsongsavslutning av "Allsång på Skansen" bjöd på dramatik när artisten David Ritschard kollapsade på scen och fick hjälpas ut. Programledaren Pernilla Wahlgren meddelade att hon fortsätter som allsångsledare.

Nyhetsbild

K-popstjärnorna BTS tillbaka 2025

Världens största k-popband genom tiderna, BTS, gör comeback 2025.

Nyhetsbild

Devo tror att människosläktet bara blir sämre

Den amerikanska new wave-gruppen Devo grundades för 50 år sedan, baserad på idén att människosläktet bara blir sämre. I dag kallar de sitt forna synsätt för "för optimistiskt".

Nyhetsbild

Veckans bil: Fordonen som förtjänar tapperhetsmedalj

Krig, svält, naturkatastrofer och epidemier. Visst händer det mycket elände i världen just nu men även historiskt har kriserna avlöst varandra.

Nyhetsbild

Rickard Söderberg gör mörk författardebut

Nyhetsbild

"Barbie" har dragit in över en miljard dollar

Filmen "Barbie" har dragit in över en miljard dollar i biljettintäkter globalt, 17 dagar efter premiären. Det är första gången som en film regisserad av en kvinna passerar miljardstrecket.

Nyhetsbild

Veckans bil: Ursäkta, hur var namnet?

Världens största biltillverkare har pressat ur sig tjugo miljoner hybrider – men ingen renodlad elbil.

Nyhetsbild

Sju fördelar med att vara en högkänslig person

Får du ofta höra av andra att du är känslig? Blir du lätt sårad och ledsen av andras kommentarer och handlingar? Då är du kanske en HSP, Highly sensitive person. Tjugo procent av befolkningen har detta karaktärsdrag.

Nyhetsbild

Därför blir du inte piggare av socker

Socker och sötsaker har länge betraktats som något som både kan pigga upp och öka koncentrationsförmågan. Men stämmer det verkligen? Det beslöt sig några forskare i Tyskland för att undersöka – och vad de fann kan nog överraska.

Nyhetsbild

Judi Dench kan inte längre läsa manus

Nyhetsbild

Legendariska Eva Rydberg, 80, startar om på ny kula: "Det är ljuvligt"

Under en hel sommar har Eva Rydberg tagit avsked från sin publik på Fredriksdalsteatern. Men nu avslöjar hon att hon känt sig tvungen att ljuga – hon ska inte alls sluta med sommarteater, utan startar om på ny kula på en annan plats i Helsingborg.

Nyhetsbild

Mobilfri trend växer: Därför njuter vi mer utan luren

En konsert helt utan mobiler – en dröm eller en pina? Allt fler världsartister kräver att publiken låser in sina telefoner i ett fodral. – Om någon börjar filma tar det bort en del av upplevelsen, säger Mia Ljungberg Nevado, representant för bolaget som tillverkar fodralet.

Nyhetsbild

Terrordådet i Lockerbie ska bli tv-drama

Brittiska BBC och strömningsjätten Netflix ska samproducera en dramaserie på sex avsnitt om brottsutredningen efter terrordådet i skotska Lockerbie.

Nyhetsbild

Regissören om årets mest omtalade skräckfilm: "Varje inspelningsdag var en kamp"

Tvillingbröderna Michael och Danny Philippou har gått från Youtube-spratt till prestigeskräck. "Talk to me" plockades upp av A24 på filmfestivalen i Sundance och har på kort tid blivit superhajpad.

Nyhetsbild

Veckans bil: Modig som ett lejon

Vad händer om man släpper loss ett gäng halvtokiga designers och ger dem fria tyglar att skapa något med klös? Svaret är nya Peugeot 408 och den läckra familjebilen kan få den mest luttrade matematikern att tappa räkningen.

Nyhetsbild

Nora Roberts har en nunnas disciplin – så lyckas hon skriva så många böcker

Tack vare järnhård disciplin och totalt fokus på skrivandet får hyperproduktiva författaren Nora Roberts ur sig fyra romaner, bara i år. Ordet "prokrastinering" fnyser hon åt.

Nyhetsbild

Skarsgård stöttar strejken och avstår filmpris – prisceremoni i Schweiz ställs in

Nyhetsbild

Två okända Bellmanvisor spelas in

Nyhetsbild

Här finns hemmets värsta bakteriehärdar – städproffset delar med sig av tips för att hålla bakterierna borta

Värme och fukt gör att bakterierna frodas, även i det fräschaste hemmet. Marie-Louise Danielsson-Tham, professor i livsmedelshygien och känt städproffs avslöjar var de värsta bakteriehärdarna finns – och hur du gör för att bli av med dem.

Nyhetsbild

"Call of duty" blir kvar på Playstation

"Call of duty" kommer att stanna på Playstation, rapporterar IGN.