Opinion

Debatt

Mest läst senaste veckan

Opinion

Nyhetsbild

ARTIKEL: Rekordhögt understöd för Marin

I coronakrisens spår har regeringen Marins popularitet skjutit i höjden. Nästa gallup kan mäta ett stöd på sjuttio procent.

DEBATT: Vi lovar att vi gör vårt allra bästa

I den här situationen ska ingen lämnas ensam. Ingens åsikter ska negligeras och ingen får tystas, skriver åtta Vasapolitiker som företräder lika många partier.

Nyhetsbild

DEBATT: Åtgärder nu - annars kollapsar kommunerna

Kommunsektorn är Finlands verkstadsgolv. Ska vi ha människor kvar på golvet under och efter pågående kris krävs konkreta åtgärder från "företagets" ledningsgrupp, regeringen.

DEBATT: Privilegierade i coronatider

Tänk hur olika syn vi kan ha på saker och ting.

DEBATT: Ingen statistik stöder regeringens beslut

Regeringen sätter sin auktoritet på spel om den bygger sina beslut på saker som inte går att verifiera eller tål dagens ljus.

Nyhetsbild

DEBATT: Det blev så fel, WTO - vi fick orättvisa, inte rättvisa

Världshandelsorganisationen som skulle skapa en rättvis världshandel har snarare möjliggjort det motsatta. En ohämmad, orättvisa globalisering har skett under WTO:s egid.

Nyhetsbild

DEBATT: Pappor, det är vår tur sköta hemmen nu, när kvinnorna är vid frontlinjen

Kriget bidrog till att kvinnor i större grad kom in i arbetslivet. Coronakrisen kan kanske få män att i större grad sköta hemmen, nu när de kvinnodominerade yrkena befinner sig vid frontlinjerna. 

Chefredaktörens svar: Utan prenumeranter kan vi inte göra vårt jobb

Nyhetsbild

DEBATTARTIKEL: Dags att omdefiniera landsbygden

Vi behöver skapa en ny bild av landsbygden. Kanske inte heller tillväxt är lösningen till allt längre här i världen? Vi står inför ett paradigmskifte, skriver Ann-Sofi Backgren i sin debattartikel.

Nyhetsbild

DEBATT: Yttrandefriheten i fara?