Lokalt 14.4.2021

Kraft och TWD Länken fick stöd från staten

Kraft fotboll var en av de föreningar som fick utdelning när Undervisnings- och kulturministeriet fördelade nästan två miljoner euro i "coronaunderstöd".

Ekonomi 13.4.2021

Rivstart på det nya året för hamnen i Kaskö

Starkt, säger vd Patrik Hellman om Kaskö hamns resultat för det första kvartalet. Under årets första tre månader besöktes hamnen av 95 fartyg – 23 fler än motsvarande tid i fjol.

Lokalt 13.4.2021

Kristinestad behöver personalchef på heltid – och förstärker löneräkning

Ett år efter omorganiseringen av arbetsuppgifterna för ledande tjänstemän blir det en nyanställning till centralförvaltningen i Kristinestad. Nu behövs en personalchef. Även ICT-avdelningen och lönekontoret ska få nya ordinarie anställda.

Lokalt 12.4.2021

Myndighet gav lov att muddra Lappfjärds ås nedre lopp

Lappfjärds ås nedre lopp får muddras. Regionförvaltningsverket har på vissa villkor beviljat tillstånd för muddringen, som minskar risken för översvämningar i centrala delar av Lappfjärd.

Lokalt 9.4.2021

Snöfall försämrade väglaget – flera avkörningar

Flera mindre trafikolyckor rapporteras från Sydösterbotten under fredagen. Det finns inga uppgifter om skadade.

Lokalt 9.4.2021

Friluftsleder och motionstrappa fick slant från staten

Friluftsleder, motionstrappa och elljusspår. För sådana satsningar fick de sydösterbottniska kommunerna bidrag när staten delade ut understöd för närrekreationsområden. Och arbetena inleds redan i vår.

Lokalt 7.4.2021

Sjukvårdsdistriktet: 16 har dött på grund av coronaviruset

I Vasa sjukvårdsdistrikt har 16 personer dött till följd av sjukdomar orsakade av coronaviruset sedan pandemins början. Det totala antalet coronainfektioner är 2 331 – varav en tiondel i Sydösterbotten.

Lokalt 4.4.2021

Var fjärde har fått första sprutan – Närpes har högst andel 70-plussare vaccinerade

Någon gång under stilla veckan spräcktes 5 000-gränsen i antalet vaccinerade mot covid-19. Närpes har den högsta andelen vaccinerade i de prioriterade grupperna. Här kan du kolla antalet vaccinerade i din kommun.

Lokalt 4.4.2021

Smittspridningen accelererar i Närpes – daghem i karantän

Uppdaterad. En ny snabb smittkedja bekymrar i Närpes. De senaste dagarna har flera nya fall av covid-19 bekräftats – tre enbart i dag söndag – och nu är även personal och barn vid två daghem satta i karantän.

Lokalt 4.4.2021

Smittspridningen accelererar i Närpes – 80-tal nu i karantän

Uppdaterad. En ny snabb smittkedja bekymrar i Närpes. De senaste dagarna har flera nya fall av covid-19 bekräftats – tre enbart i dag söndag – och nu är även personal och barn vid två daghem satta i karantän.

Lokalt 30.3.2021

30-årig Närpesbo sålde 1,3 kilo marijuana – fick villkorligt för grovt narkotikabrott

Tingsrätten har dömt en Närpesbo till villkorligt fängelse för grovt narkotikabrott. Ett skuldhäfte med anteckningar var ett av de bevis som övertygade rätten om att 30-åringen sålt och förmedlat minst 1 310 gram marijuana.

Lokalt 29.3.2021

Flödestoppen väntas före påsk – "Isproppar kan orsaka översvämningar"

Plusgrader och regn har satt fart på snösmältningen och höjer vattennivåerna i de sydösterbottniska åarna. Just nu bedöms ändå risken för översvämningar vara liten – såvida inte isproppar orsakar otrevliga överraskningar.

Lokalt 28.3.2021

Nu har 4 500 fått första dosen – Närpes har vaccinerat 92 procent av 75-plussarna

Nu har över 4 500 personer i Sydösterbotten fått sin första spruta vaccin mot covid-19. Närpes har hunnit längst i att vaccinera 80-plussare och de som är 75–79 år. I Kristinestads statistik sticker den låga andelen gruppen 70–74 år ut.

Lokalt 26.3.2021

Chefsöverläkaren: 99 procent av de som kan och vill har fått vacccinet

Chefsöverläkare Peter Nieminen vid Vasa sjukvårdsdistrikt medger att uppgiften om hela 99 procent vaccinerade 80-plussare är missvisande. Men alla som vill och kan ta vaccin i denna grupp har vaccinerats.

Lokalt 26.3.2021

99 procent säger sjukvårdsdistriktet, 90 procent säger THL om hur många 80-plussare som fått vaccin

Vasa sjukvårdsdistrikt påstår att 99 procent av 80-plussarna vaccinerats mot covid-19. Det låter för bra för att vara sant – och är det sant? Institutet för hälsa och välfärds uppgifter visar på 90 procent.

Lokalt 25.3.2021

Nya fallet i Närpes en resenär som testades vid gränsen

Uppdaterad. En tolv dagar lång svit utan nya coronafall bröts i Närpes på onsdagen, då uppgifter kom om ett positivt provsvar. I Kristinestad har två nya fall rapporterats, men personerna har vistats i en annan kommun. Även Kaskö har ett nytt fall.

Inrikes 23.3.2021

Växthusen dominerar – men även järnvägsförening och näringslivsbolag fick god utdelning

Växthusföretagen dominerar topplistan över stöd till jordbruk och landsbygdsutveckling i Närpes. Till staden betalades i fjol över 17 miljoner euro i EU-relaterade stöd, växthusstöd exkluderat. I Kristinestad är näringslivsbolaget en stor mottagare, i Kaskö ligger en förening i topp.

Ekonomi 23.3.2021

Varulager och fordon tillgångar i konkurs

Advokat Kenneth Peth har utsetts till boförvaltare i TV-Pajunens konkurs.

Hittade du inte artikeln du sökte?

Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv.

Till arkivet