Ann-Sofi Berger

ann-sofi.berger@vasabladet.fi

Nyhetsbild

LEDARE: Telefonen ska ge trygghet – inte tvärtom

Samtycke i förväg kan bli obligatoriskt vid telefonförsäljning. Framförallt behövs en ändring i hur man får sälja till personer med minnessjukdomar.

Nyhetsbild

LEDARE: Farlig väg för yrkesutbildningen

Yrkesutbildarna borde stanna upp, pudla och låta budgetpengarna gå till mer närundervisning – innan det är försent.

Nyhetsbild

Lovisa, 17, mår bra i dag – "Depressionen har gett mig drivkraft"

PEDERSÖRE 17-åriga Lovisa Eklund ser inte glädje som någon självklarhet. Men att ha tagit sig ur en depression har gett henne styrka. Sök hjälp och låt hjälpen ta tid, är hennes råd till andra unga som mår dåligt.

Nyhetsbild

Ann-Sofi Berger: Ge dig tid att ta dig tid

KRÖNIKA För ett år sedan hade jag precis loggat ut från jobbet för en ganska lång tid framöver. Jag hade haft mer eller mindre samma arbete i många år och en längre tid känt mig sliten och oinspirerad.

Nyhetsbild

Hägglunds blir en del av europeisk däckkedja

JAKOBSTAD Hägglunds verkstad har gått med i däckkedjan First Stop. Erbjudandet var mycket välkommet, säger Christofer Hägglund.

Nyhetsbild

Lastbil i diket nära Ullava – nu är vägen öppen för trafik

KARLEBY En lastbil har hamnat i diket utanför Ullava. Räddningsverket lyfter upp bilen och ett tag var vägen helt avstängd.

Nyhetsbild

Ann-Sofi Berger: Kanske dags för en kompromiss?

När det finns lediga jobb och även folk som vill ha arbete tycker man att de tu skulle mötas någonstans. Men kanske krävs det att bägge parter kompromissar lite.

Nyhetsbild

Studerande om personalbristen: "Vi vill visst arbeta"

JAKOBSTAD För en del ungdomar är det drömmen att ha ett jobb vid sidan av studierna. Att man har det för gott ställt för att vilja ta ett jobb stämmer åtminstone inte in på alla.

Nyhetsbild

Svår personalbrist i restaurangbranschen – "I höst blir det krig om anställda"

JAKOBSTAD Personalbristen har länge varit svår inom restaurangbranschen i regionen. Jakobstad har varit särskilt utsatt och nu hårdnar konkurrensen ännu mer när Hesburger gör entré.

Nyhetsbild

Arbetet på gamla soptippen fortsätter som förut efter branden

JAKOBSTAD Efter branden som bröt ut på den så kallade Roskisbacken i Jakobstad i söndags ska man nu städa upp, kontrollera skadorna och fortsätta jobba.

Nyhetsbild

Stadsingenjören om de som misstänks ha orsakat branden: "De hade inget där att göra"

JAKOBSTAD Tur i oturen var att branden bröt ut i en separat hög med gummidäck och inte i själva soptippen, säger stadsingenjör Harri Kotimäki som anser att skulden ligger hos de eventuella personer som olovligt tagit sig in på området.

Nyhetsbild

Mät inte sönder barnens rörelseglädje

Nu har man också börjat sätta aktivitetsarmband på dagisbarn för att få dem att motionera mera. Är det ett problem? Ja, i ett längre perspektiv kan det vara mer negativt än positivt.

Nyhetsbild

Juthbackamarknaden pågår – Bakom succén står hundratals frivilliga

NYKARLEBY Det är fredag och Juthbackamarknaden är i full gång sedan tidig morgon. Under förmiddagen vimlar mängder av besökare runt och fyndar. För att allt ska löpa krävs flera hundra personers talkoinsatser.

Nyhetsbild

R-kiosken på Storgatan stänger – för få kunder

JAKOBSTAD R-kiosken på Storgatan i Jakobstad bommar igen efter den här veckan. Orsaken är att man inte har haft tillräckligt med kunder.

Nyhetsbild

Kårkullastyrelsen skeptisk till billigare service – "Jag har inte sett några siffror"

Det behövs mera information till kommunerna, menar Kårkullas styrelse som hoppas att Jakobstadsregionen tänker om i frågan om att ta över en del av Kårkullas service.

Nyhetsbild

Lätt för 17-åringar få dispens för körkort – Sofia får dispens för att köra till sina träningar

Allt fler 17-åringar får dispens för körkort efter en lagändring i fjol. Sofia Forsman är en av de som siktar på att ha körkortet i sin hand kort efter 17-årsdagen.

Nyhetsbild

Kodknäckaren 2.0 släpps – succé med 700 sålda exemplar

NYKARLEBY Att förstå vad det är man egentligen läser har blivit svårare sedan allt flyttade ut på nätet. När den fysiska formen inte avslöjar vad det är för slags text behövs extra god läskompetens. Det och mycket annat lär Kodknäckaren 2.0 ut.

Nyhetsbild

Nykarlebyborna flitiga att ge idéer till Arbiskurser - "Inga skamliga förslag hittills"

NYKARLEBY Skrattet ligger nära till hands när Arbistrion i Nykarleby berättar om höstens kurser. Just nu är den nya katalogen på väg till hushållens brevlådor.

Nyhetsbild

Forsbydagen återupplivas – ska samla byborna och öka attraktionskraften

PEDERSÖRE Det blir program dagen lång för Forsbybor och utflyttade på lördag, när konceptet Forsbydagen väcks till liv igen.

Nyhetsbild

Spännande start för treor i ny skola: "De har en lite bättre skolgård här"

JAKOBSTAD I Bonäs skola i Jakobstad är det inte bara ettorna som tycker det är lite pirrigt den första skoldagen. En klass treor har nu flyttat hit från Vestersundsby.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet