Heidi Kojonen

heidi.kojonen@vasabladet.fi

Nyhetsbild

Zoe i Vasa skapar konst i surdeg – "Jag orkar inte äta upp alla bröd själv"

Zoe Zhuhui vet att hennes bröd är goda. "Annars skulle jag inte ge bort dem. Så du behöver inte säga att det är gott, säg till när det är något fel på det i stället", säger hon.

Nyhetsbild

Nu pumpar vi upp Österbotten – odla, tävla och vinn!

Kavla upp ärmarna, greppa vattenkannan och börja odla! Den som odlar störst pumpa i vår tävling vinner ett valfritt presentkort till ett värde av 500 euro. Blir det du?

Nyhetsbild

Grannarna Marta och Nina i Vasa öppnar dörren till sina liv på Instagram

De är glammiga, de är mammor och visar det på sitt gemensamma Instagram-konto. Men de gömmer inte heller den kaotiska vardagen som ständigt pågår bakom kulisserna.

Nyhetsbild

LISTA: Här är de 20 mest populära bilmärkena i Vasa

Är du Vasabo och har en bil av årsmodell 2005? Då är du vanlig, statistiskt sett. Har du det vanligaste bilmärket också? Se här för att ta reda på det.

Nyhetsbild

Bilhandlaren Jens om vanligaste bilmärket: Jag är inte överraskad

Jens Wistbacka är försäljningsansvarig för det mest populära bilmärket i Vasa. Och han lever som han lär och kör själv en sådan modell.

Nyhetsbild

Storskogen flyttar in på stormässan – "Det blev bättre än jag vågat tro"

25 olika träd, 15 kubik flis och hundratals blommor har förvandlat ena änden av Botniahallen till en skog. Nina Överholm har hållit i trollspöt.

Nyhetsbild

Polis lyfte sovande man ur bil i Vasa centrum – nu misstänks han för rattfylleri

VASA Vid 5.30-tiden på lördagsmorgonen fick polisen i uppdrag att titta till en bil som stod stilla med motorn i gång på Storalånggatan i Vasa. I bilen satt en man och sov.

Nyhetsbild

BILDEXTRA: "Nu kör vi!" – Pampasfiilisen pumpar och Vasas puls stiger

"Alla är glada, livet är bäst, solen skiner! Vad kan gå fel?" Det finns inget som Ronja Kurtén kan anmärka på när det är Pampas nationaldag. Eller jo, en sak.

Nyhetsbild

Jonas Näse i Vasa gör succé med komisk annons i loppisgrupp

Blivande sambon Jemina Herala tycker om Jonas Näse, men gillar inte alla hans saker. Därför säljer han dem på Facebook. "Det är bättre att de samlar damm hos någon annan", säger han.

Nyhetsbild

Klara, färdiga ... Nu firas Pampas nationaldag!

Det är äntligen dags för pre-sitzar, olympiad och silliz – ett säkert vårtecken också för de som för länge sedan lämnat studielivet bakom sig.

Nyhetsbild

Cykelbyxor är heta igen – Modebloggare i Vasa: "Jag förstår varför folk tycker de är fula"

1990-talet ringde och sa att det är dags för cykelbyxorna igen! Anna Liljekvist i Vasa skaffade ett par i fjol och älskar dem.

Nyhetsbild

Veganer i Vasa bildar förbund – "Det är roligt och enkelt att vara vegan"

VASA Man behöver inte krångla till det om man vill prova äta veganmat. Det säger Sofia Kaleva och Sanna Rantala som grundat en lokal filial av Veganförbundet.

Nyhetsbild

Hjärnforskare slår fast: Visst blir vi lättare kära på våren

Vårkänslor – finns de på riktigt? Jodå, säger hjärnforskaren Minna Huotilainen. På våren får vi mer pirr i magen och det har en naturlig förklaring.

Nyhetsbild

Vill du veta hur du ska klä dig i vår? Modebloggaren Anna i Vasa har svaret!

En trend har hämtat inspiration från verkstadsgolvet. En annan är kanske lite väl vågad, med finländska mått mätt. Vilka av vårens trender gillar du?

Nyhetsbild

LISTA: Här är de dyraste sommarstugorna till salu i Österbotten

Från Kaskö i söder till Vörå i norr. Här listar vi de dyraste sommarstugorna till salu just nu. Snart kommer också listan över dyraste stugorna från Nykarleby till Karleby.

Nyhetsbild

Nu röstar korsholmarna – "Det rör vår framtid"

Vallokalerna öppnade klockan 9 och i Kvevlax har Evgenia Belyaevskaya och Leif Ingvarsson gett sina röster i folkomröstningen om fusionen.

Nyhetsbild

Här finns något för alla att testa på – aktivitetsdag i Botniahallen lockade

Musiken pumpar, hjälmarna spänns åt och skratten studsar mot löparmattan. Aktivitetsdagen i Botniahallen för personer med funktionsnedsättning är riktigt lyckad, säger arrangör.

Nyhetsbild

Vilsen sälkut räddades i Korsholm – hade ingen chans att klara sig på egen hand

Markku Harju som tagit hand om sälkuten säger att det inte är ovanligt med vilsna kutar. Förra veckan hittade Harju en sälkut som släpat sig två kilometer in i Nykarlebyskogen.

Nyhetsbild

Nina från Vörå bor i Christchurch: "Det kommer inte att knäcka oss"

Nina Hannuksela från Vörå bor i Nya Zeeland. Om attacken mot moskéerna säger hon: Det här kommer inte att krossa oss. Det är vi fast beslutna om.

Nyhetsbild

Ny drinkbar på Vasa flygplats visar upp Österbotten

I ett tidigare tomt hörn på Vasa flygplats har man öppnat en bar för alla törstiga kunder med en flygbiljett. I baren skyltar man med det som är lokalt.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet