Karin Sundström

karin.sundstrom@vasabladet.fi

Nyhetsbild

Kampanjen "Fiskare sökes" speglar vardagen för en viktig men åldrande yrkeskår

Österbottens Fiskarförbund vill berätta om fisket och hur det är att arbeta som fiskare. Den nya kampanjen "Fiskare sökes" riktar sig också till beslutsfattare.

Nyhetsbild

Ingman: Vi får hoppas det bara blir negativa resultat

Fem kadaver från trettio minkfarmer har coronatestats. Ingen smitta hittades. När nu djur från alla landets sjubb- och minkfarmer ska testas, hoppas Kenneth Ingman på fler lika negativa resultat.

Nyhetsbild

Sjukvårdsdirektör Kinnunen: Stanna i Österbotten och träffa så få som möjligt

I Österbotten är coronaläget lugnt. För att hålla viruset borta, uppmanas vi nu att inte resa till andra delar av landet och endast träffa dem vi bor med.

Nyhetsbild

Självdöda minkar och sjubbar ska coronatestas i minst ett halvår

Efter självständighetsdagen börjar Livsmedelsverket analysera självdöda minkar och sjubbar från alla Finlands farmer för att se om de bär på coronaviruset.

Nyhetsbild

Finlands lucia heter Ingrid Enckell i år – "Det blir superroligt"

"Det känns väldigt overkligt, men superroligt. Jag ser jättemycket fram emot uppdraget", säger Helsingforsflickan Ingrid Enckell som valts till Finlands lucia 2020.

Nyhetsbild

Brandkåren ryckte ut på grund av osande mat

Sex enheter från Österbottens räddningsverk ryckte ut till Kurtensgatan i Vasa för att släcka en brand på torsdagskvällen.

Nyhetsbild

Föräldrar och beslutsfattare möttes i diskussion om utbildning på finska i Vörå – "God anda"

VÖRÅ På torsdagskvällen möttes förtroendevalda, rektorer och föräldrar digitalt för att diskutera sju olika alternativ för hur undervisningen på finska ska ordnas i Vörå kommun.

Nyhetsbild

Kvarkenrådet EGTS fick grönt ljus – bra för elflyg, högskolor och sjukvård

Finland och Sverige har formellt grundat Kvarkenrådet EGTS, Europeisk gruppering för territoriellt samarbete. Det här förenklar samarbetet över Kvarken.

Nyhetsbild

Tia-Maria Nord blir familjerådgivare då Päivi Ylimäki går i pension

VASA Tia-Maria Nord har valts till ny familjerådgivare i Vasa kyrkliga samfällighet. Nord är teologie magister, präst och har avlagt kyrkans specialutbildning för familjerådgivare.

Nyhetsbild

Alexander Ståhlberg är årets idrottspristagare i Vörå kommun

VÖRÅ Fritidsnämnden i Vörå har utsett skidåkaren Alexander Ståhlberg till årets idrottspristagare 2020. Femton andra idrottare tilldelas stipendier. SE HELA LISTAN.

Nyhetsbild

Coronasmittad deltog i församlingens träff i Seinäjoki – 15 i karantän

I fredags ordnades en ungdomsträff med konsert i församlingens kapell. Nu har en av deltagarna drabbats av covid-19 och 15 personer har satts i karantän.

Nyhetsbild

Vasa stadsorkesters nya dirigent är redan välkänd bland musikerna

VASA På onsdagskvällen valde kultur- och idrottsnämnden i Vasa en ny dirigent för Vasa stadsorkester, som tar över uppdraget efter nuvarande James Lowe.

Nyhetsbild

Aurora Botnia ska korsa Kvarken flera gånger per dag

VASA Wasalines tidtabell för Aurora Botnia visar att den nya färjan ska korsa Kvarken fler gånger per dag än vad Wasa Express gör.

Nyhetsbild

Vasa stads självständighetsfest sänds direkt i radion och på webben

VASA I år blir det ingen självständighetsfest i stadshuset i Vasa. I stället sänds programmet via Radio Vaasa. Sändningen strömmas också på webben.

Nyhetsbild

Incidensen sjunker i Österbotten – här är de senaste siffrorna i våra kommuner

Österbottningarna är bra på att använda munskydd. Det här gör att de inte sprider coronaviruset utan att veta om det. Och incidenstalet sjunker.

Nyhetsbild

Pingvin bar på coronavirus i bastun i tisdags

VASA En medlem av vinterbadarföreningen Vasa Pingviner bar på coronavirus när hon badade bastu på Sandö på tisdagseftermiddagen.

Nyhetsbild

Färre stormskador än väntat i Österbotten

Vindhastigheten översteg 31 meter i sekunden och havsvattnet svepte upp på kajer och ängar, men i det stora hela kom Österbotten lindrigt undan torsdagens storm.

Nyhetsbild

Uselt väder väntas på torsdag – hård vind både till havs och på land

Snöslask, hård vind och risk för översvämningar. Torsdagen är ett dygn då meteorologen utlovar dramatiskt väder.

Nyhetsbild

Domkapitlet föreslår att Mats Björklund blir kyrkoherde i Korsholm

Domkapitlet i Borgå stift har intervjuat de två som sökt tjänsten som kyrkoherde i Korsholms svenska församling och därefter placerat Mats Björklund i första förslagsrummet.

Nyhetsbild

Julmarknaden på Stundars ställs in – "Vi tar nya tag ett annat år"

SOLF Stundars traditionella julmarknad var planerad till den 29 november. Men evenemanget ställs in på grund av riskerna för coronasmitta.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet