Lotta Lappinen

lotta.lappinen@vasabladet.fi

Nyhetsbild

Polisen i Jakobstad upphävde dråpmisstänkte mannens reseförbud

JAKOBSTAD Den 34-åriga mannen som utreds misstänkt för att ha skjutit ihjäl en ung kvinna i Jakobstad i oktober har inte längre reseförbud eller fotboja.

Nyhetsbild

Jakobstads stadsdirektör Kristina Stenman söker nytt jobb

JAKOBSTAD Stadsdirektör Kristina Stenman i Jakobstad är en av 20 sökande till en tjänst som diskrimineringsombudsman. Det är en intressant möjlighet, säger hon.

Nyhetsbild

En person överkörd av tåget i Laihela i natt

Räddningsverket larmades till en plankorsning i Laihela strax före klockan 24 i natt. En person hade blivit överkörd av tåget.

Nyhetsbild

Stor stöldhärva nystades upp i Jakobstad – två ungdomar gripna

Polisen har under veckoslutet gripit två unga män från Jakobstad misstänkta för att ha stulit terrängcyklar och verktyg för tusentals euro.

Nyhetsbild

Bilverkstad i Pedersöre i konkurs – skulder för 23 000 euro

PEDERSÖRE Kanckos verkstad i Pedersöre har sökts i konkurs av Arbetspensionsbolaget Elo. Företaget försattes i konkurs av Österbottens tingsrätt på tisdagen.

Nyhetsbild

Två häktade för inbrottsvåg i Perho – en person svårt misshandlad med kofot

PERHO En handfull byggnader har utsatts för inbrott eller olovligt intrång i Perho. En person blev misshandlad med kofot av inbrottsstjuvarna.

Nyhetsbild

Anrika Ebba i Jakobstad stänger – puben där man fått en öl klockan 9 på morgonen

JAKOBSTAD En institution går i graven i Jakobstads uteliv. Ebba Pub stänger på onsdag och därmed finns det inte längre någon krog i staden som serverar alkohol klockan nio på morgonen.

Glad i dag

...är personalen i Sursik-köket

Nyhetsbild

Taxi i Karleby lämnade 6-åring med funktionsvariation ensam på gården i timmar

I RÄTTEN Ett barn med funktionsvariation lämnades utanför hemmet av taxiförare och hittades storgråtande av sin pappa tre timmar senare. Då hade barnet till slut lyckats ta sig in i huset.

Nyhetsbild

Desinficeringsapparat började brinna hos smådjursklinik bredvid travbanan

KAUSTBY Räddningsverket larmades till travbaneområdet i Kaustby strax efter klockan 15 på fredagen. I området finns både travbana och stall, men det var smådjurskliniken röken kom från.

Nyhetsbild

Villkorligt fängelse för Nykarlebyman som förskingrade broderns pengar

I RÄTTEN Den drygt 60-åriga mannen i Nykarleby som gav bort pengar som tillhörde hans och broderns jordbruksföretag dömdes till nio månader villkorligt fängelse för grov förskingring.

Nyhetsbild

Livstids fängelse för Maringaismördaren – sköt ihjäl sin svåger

I RÄTTEN Mannen som i juni i fjol sköt ihjäl sin svåger i Maringais i Karleby döms till livstids fängelse för mord. Mannen sköt svågern med två skott med pumphagelgevär.

Nyhetsbild

Karlebyman fick inte pengar av mamma – misshandlade henne med flera knytnävsslag

I RÄTTEN En 40-årig man i Karleby gick hem till sin mamma och krävde att få pengar av henne. När han inte fick det slog han henne flera gånger med knytnävarna.

Nyhetsbild

IF Brahe tvingas också ställa in på grund av vädret – Fäbodaloppet flyttas till mars

LÄNGDSKIDOR Allt fler vintersport-evenemang drabbas av plusvädret. Nu meddelar IF Brahe att Fäbodaloppet i Jakobstad ställs in.

Nyhetsbild

Barnens Vasalopp i Larsmo ställs in: "Det går inte ens med bästa vilja"

LARSMO Det finns tyvärr inte snö att ordna den populära skidtävlingen Barnens Vasalopp i Larsmo på. Arrangörerna har inget annat val än att ställa in.

Nyhetsbild

Stadsstyrelsen: Staden Jakobstad avbryter rekryteringen av teknisk direktör

JAKOBSTAD På grund av Jakobstads dåliga ekonomi, och utmaningarna med den planerade välfärdssamkommunen, avbryter staden rekryteringen av teknisk direktör.

Nyhetsbild

Polisen ingrep i flera misshandelsfall på krogar i helgen

JAKOBSTAD Vid tre olika tillfällen larmades polisen till krogar i centrum av Jakobstad på grund av misshandlar under veckoslutet.

Nyhetsbild

Nykarlebybröder i tingsrätten – den ena förskingrade hundratusentals euro

I RÄTTEN Över 200 000 euro försvann från de två jordbrukarbrödernas konto under en period av nästan två år. Den ena brodern medger att han tagit pengarna utan lov.

Nyhetsbild

Iiro Rantala spelar de finländska årstiderna månad för månad

JAKOBSTAD Det blir berättelser, videobakgrunder från Sveaborg, och pianomusik som reflekterar över hur finländaren påverkas av vädret då Iiro Rantala besöker Jakobstad.

Nyhetsbild

Polisen drar in på information till media – ålder, kön, hemort ges inte ut längre

En pojke stämplades som knarkare på sociala medier efter att polisen gett ut felaktiga uppgifter. Fallet kan leda till att allvarliga brott mörkas, befarar journalistutbildare.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet