Ekonomi 25.1.2021

Ny vd för Adolf Lahti – Laxåback blir affärsgruppchef

KARLEBY Företaget Adolf Lahti som hör till KWH-gruppen och sköter bland annat lastning och lossning i ett antal hamnar i Finland får ny vd i mars.

Ekonomi 28.11.2020

Tvist vid Höga Kusten – Process pågår om saneringen av stängda fiskodlingar

Efter en lång kamp mot fiskodlingarna vid Höga Kusten kom beslutet att de ska bort. Kassarna är borta men nu pågår striden om saneringen av botten.

Ekonomi 24.11.2020

Ahola Transport hoppar av börs – blir familjeägt igen

KARLEBY Transportföretaget Ahola drar sig bort från börsen Nasdaq First North i Helsingfors och blir igen ett renodlat familjeföretag.

Ekonomi 23.11.2020

Riska är årets företag i Jakobstad – trettio år i branschen och helt lokalt

JAKOBSTAD Ett lokalt företag som dessutom arbetat framgångsrikt inom sin bransch i trettio år, så motiveras valet av Riska till årets företag i Jakobstadsregionen.

Lokalt 22.11.2020

En skugga av forna vrak – Storsandsvraket väcker frågor

NYKARLEBY Vid lågvatten syns vraket tydligt. Spant sticker då upp ur sanden vid Storsand i Monäs. Men vad är det riktigt för fartyg som ligger här?

Ekonomi 19.11.2020

Cykellampor är det nya – rekordår för Herrmans i fjol

PEDERSÖRE Cykling ligger rätt i tiden nu och för Herrmans Bike Components innebar fjolåret en rejäl tillväxt. Också i år ser det riktigt bra ut, trots corona.

Ekonomi 13.11.2020

Coronan gav företagen en chock – snabbt verkar ändå många branscher repa sig

KARLEBY Företagen är betydligt mer optimistiska inför framtiden än i våras, visar färsk enkät. Det som oroar är att orderstocken för många företag är sämre nu.

Ekonomi 12.11.2020

Keliber hyr tomt för fabriksbygge – nytt avtal med Karleby Energi

KARLEBY Gruvbolaget Keliber hyr tomt av Karleby Energi på storindustriområdet i Karleby. På platsen ska den nya litiumkemikaliefabriken byggas.

Ekonomi 12.11.2020

Ett lyft för firman – K.I.B. Trans i Nykarleby fyller 45 år

NYKARLEBY Från fodertransporter till en firma med mångsidiga tjänster. I dag finns bland annat budtjänst, flyttjänst och kranbilar i verksamheten.

Ekonomi 10.11.2020

Valet i USA ger boost – Keliberchef tror på ökad litiumboom

KARLEBY Företaget Keliber tror att bland annat regimskiftet i USA ytterligare gör att batterirevolutionen tar fart och efterfrågan ökar.

Ekonomi 2.11.2020

Fisket allt lönsammare – men fiskodlingar är undantaget

JAKOBSTAD De flesta företag verksamma inom fiskerinäringen har en allt bättre lönsamhet. Men för fiskodling är det kämpigare, enligt färsk statistik.

Ekonomi 30.10.2020

Strejk på Alfen Elkamo – protest mot uppsägningar

JAKOBSTAD Personal inom produktionen vid Alfen Elkamo uteblev från jobbet under fredagen i protest mot uppsägningar inom företaget.

Ekonomi 28.10.2020

Bolidens vinst ökade - starkt resultat i en osäker tid

KARLEBY Boliden presenterade ett bättre resultat. Vinsten för det tredje kvartalet blev 198 miljoner euro, det är 61 miljoner euro mer än för ett år sedan.

Ekonomi 27.10.2020

Mindre vinst för UPM - pandemin pressar priserna

JAKOBSTAD Lägre pris på papper och cellulosa påverkade UPM. Vinsten för det tredje kvartalet blev 83 miljoner, en knapp tredjedel mindre än för samma kvartal i fjol.

Ekonomi 27.10.2020

Här lyfts superyachten – 150 fot båt hissas upp för en komplett översyn under vintern

JAKOBSTAD Vid Baltic Yachts i Jakobstad ska superyachten Christopher ses över under vintern. Det är ett stort jobb, bland annat ska teakdäcket bytas ut. Se videon från lyftet.

Hittade du inte artikeln du sökte?

Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv.

Till arkivet