Marcus Jansson

marcus.jansson@vasabladet.fi

Nyhetsbild

"Våga tänka stort!" – Kickoff med nya innovationscentret lockade många

NYKARLEBY En fullsatt Stjärnhall i Nykarleby visar att man nog tänkt helt rätt då man nu drar igång det nya entreprenörs-communityn NIC i Nykarleby.

Nyhetsbild

Flygklubben drar igång ny flygkurs – vill locka nya piloter

KRONOBY Gamlakarleby flygklubb drar igång ny flygkurs. Klubben vill locka nya medlemmar till sig och slår ett vingslag för hobbyn.

Nyhetsbild

Torgparkeringen används flitigare – men går ännu inte runt

JAKOBSTAD Fram till 8 augusti i år har 24 000 använt sig av torgparkeringen i Jakobstad. För att det ska löna sig behövs det ändå fler som använder den.

Nyhetsbild

Marcus Jansson: Miljardärens besök – handlade det om superyachter eller om någonting helt annat?

JAKOBSTAD Besökte miljardären regionen för att köpa ännu en båt? Eller var det någonting annat som intresserade till exempel inom gruvindustrin?

Nyhetsbild

Cambridge flyttar in till Åström-huset – Granne med Hesburger

Det så kallade Åström-huset i Jakobstad fylls upp efter att det länge har stått tomt. Nu flyttar även Cambridge sin verksamhet in till centrum.

Nyhetsbild

Hesburger till gågatan – hoppas öppna ännu i år

JAKOBSTAD Hesburger planerar ny restaurang i Åströmshuset i Jakobstad. Snabbmatskedjan väntar på tillstånden men hoppas öppna redan i år.

Nyhetsbild

Kampen om skogen hårdnar – tveksamt om skogen räcker till allt

Räcker skogen till för alla? Förutom att skogsindustrin vill göra mera cellulosa i nya anläggningar ska mera skog brännas för energi enligt Sitra.

Nyhetsbild

Inrikesflyget har tuff konkurrens från tåg – Björneborg köper trafik

KRONOBY Det är inte bara Kronoby som dras med sviktande passagerarunderlag. I Björneborg köper staden trafik för att flygplatsen ska hållas öppen.

Nyhetsbild

Framtidsstrategier uppe i Larsmofullmäktige

Budgetram för nästa år och framtidsstategier uppe i fullmäktige. Inför sista sessionen innan sommaruppehållet lämnades det också in flera motioner.

Nyhetsbild

Marcus Jansson: Elflyg intresserar – branschen inte tillräckligt laddad

Under våren hölls hela två seminarier i Helsingfors om ekologiskt flygande. Elflyg intresserar men utvecklingen dit är antagligen inte helt oproblematisk.

Nyhetsbild

Pedersöre satsar på gas – Biogas ska ersätta olja

PEDERSÖRE Pedersöre satsar miljoner på helt ny biogasanläggning. Råvaran ska vara bland annat gräs och gasen ersätter olja som används för uppvärmning.

Nyhetsbild

Järnvägen mellan Karleby och Bennäs får mer pengar

KARLEBY Regeringen föreslår i sin tilläggsbudget mer pengar för bland annat förbättringar i säkerhetssystem och elektrifieringar.

Nyhetsbild

Från potatis till fisk – Romar blev vd för fiskodlingsfirma

JAKOBSTAD Alf-Håkan Romar är sedan början av juni vd för Nordic Trout. Ett bolag som har fiskodlingar bland annat i Örnsköldsvik.

Nyhetsbild

Marcus Jansson: Ambitiös men faktabaserad energipolitik, tack!

Klimat- och energipolitiken ska vara ambitiös. Men den ska också styras av realism och framför allt så ska den baseras på ren fakta.

Nyhetsbild

Villkorligt för Mässkärsbåtens förare – böter för en ägare

JAKOBSTAD På fredag föll domen i fallet där taxibåten M/S Mässkär sjönk i fjol. Skepparen döms till villkorligt fängelse och ägaren får böter.

Nyhetsbild

Malin Brännkärr söker ledigt – kommunen efter ersättare

KRONOBY Kommundirektören i Kronoby har sökt ett års tjänstledighet. Nu ska kommunen ta ställning till vikarie och tjänstledighet.

Nyhetsbild

Mera skräp vid Ekorosk då Ewapower byter ut sin kross

JAKOBSTAD Ewapower byter ut sin kross och ännu under juni samlas mera energiavfall än normalt på området. Totalt handlar det om tusentals ton mera avfall.

Nyhetsbild

Rapport: Människan förstör fisket – muddring och utdikning hotar fiskarnas lekplatser

Människan förstör fiskens lekplatser. En färsk rapport visar att muddringar, utdikningar och övergödningen förstör miljön för fiskar.

Nyhetsbild

Balticbåt bärgad – My Song bogserad in till Palma

Superyachten My Song som föll av en fartygstransport i Medelhavet har bärgats. Båten finns nu i Palma och bilder visar på omfattande skador.

Nyhetsbild

Brusten vagga fick lastfartyget att tappa sin dyrbara last

JAKOBSTAD Transportföretaget säger att det var båtens vagga som brast. Men det är fortfarande sparsamt med information om olyckan med superyachten My Song.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet