Pia Andtbacka

pia.andtbacka@vasabladet.fi

Nyhetsbild

Tomt och tre byggnader vid Seljes till salu för 95 000 euro

KRONOBY Tomten under restaurangbyggnaden vid Seljes är nu till salu på nätet. Om en eventuell köpare inte är intresserad av byggnaden blir det kommunens sak att riva den.

Nyhetsbild

Rektor med humorn som arbetsredskap går i pension

KRONOBY Lugn och harmonisk, säger han själv. Rättvis, säger eleverna, och det är ett omdöme som Tom Forsström uppskattar stort. Han tycker att det är viktigt att eleverna får komma till tals.

Renlund blir tf rektor i Ådalens skola

KRONOBY Studiehandledare Sofia Renlund blir i höst tf rektor för Ådalens skola när nuvarande rektorn, Tom Forsström, går i pension.

Nyhetsbild

Modeller för utsläpp från fiskodlingen kan behöva preciseras senare

JAKOBSTAD När fiskodlingen utanför Jakobstad är igång kommer miljöns tillstånd att kontrolleras noga och på basen av mätdata kan man precisera de modellberäkningar som gjorts för belastningen på vattnet.

Nyhetsbild

Fyra söker jobbet som bildningschef i Kronoby

KRONOBY Ett tiotal personer har kontaktat Kronoby kommun om den lediga tjänsten som bildningschef. Fyra lämnade in ansökan inom utsatt tid.

Nyhetsbild

Kronoby kommun snuvas på tomtområde i Nedervetil?

KRONOBY Det så kallade Forskantsområdet i Nedervetil bjuds nu ut via en fastighetsförmedling, trots att Kronoby kommun haft ett föravtal om att få köpa området. Säljare är Kronoby församling.

Nyhetsbild

Ekologisk björksav – ny nisch för Storbackas ekolantbruk

KRONOBY Björksaven som Jussi Storbacka häller upp ur dunken är kristallklar. De senaste veckorna har det blivit tusentals små flaskor som åkt ner i frysen så fort som möjligt. Allt för att bevara savens nyttigheter.

Nyhetsbild

Ny lag sätter stopp för bråk om avfallstransporterna

Kommunalt upphandlade avfallstransporter blir ett måste om utkastet till ny avfallslag godkänns. Men lagen utgår från att också mindre transportbolag ska kunna delta i offertrundorna.

Nyhetsbild

Gudstjänster med över 50 personer kan ordnas redan i juni

Från den 1 juni kan gudstjänster och kyrkliga förrättningar med över 50 personer ordnas. Förutsättningen är att man håller avstånden och följer myndigheternas anvisningar.

Nyhetsbild

John lurades på 90 000 euro – vill varna andra för bedragare

NYKARLEBY Kolla och dubbelkolla, är John Hägers råd till den som köper maskiner över nätet. Själv blev han lurad på 90 000 euro när han köpte en skördetröska från Sverige.

Nyhetsbild

Kronoby församling flyttar fram sparbeslut till hösten

KRONOBY Kronoby församling flyttar fram besluten om nya sparåtgärder till augusti-september. Samtidigt ökar behovet att spara.

Nyhetsbild

Fullmäktigemöte delvis på distans i Kronoby

KRONOBY Ungefär hälften av Kronobyfullmäktige deltog i måndagens möte på distans. Och i salen i kommungården var borden utglesade.

Nyhetsbild

Granbackas i Terjärv fick miljötillstånd för 396 kor

KRONOBY Granbackas mjölkgård i Terjärv har fått miljötillstånd för 396 kor plus ungdjur, totalt 1 042 nötkreatur och sex hästar. Ladugården vid Ranivägen utvidgas och ett nytt kalvstall byggs strax intill.

Nyhetsbild

Tydligare regler för lukt från djurgårdar – NTM-centralen har gått in för strikt linje

KRONOBY Reglerna har skärpts när det gäller minimiavstånden från djurstall till bostadshus. Det här kan påverka verksamhetsmöjligheterna för två djurgårdar i Kronoby.

Tradenomutbildningen i Jakobstad kan få en fortsättning

JAKOBSTAD Novia kan eventuellt starta en ny grupp tradenomstuderande i Jakobstad hösten 2021. Men för det behövs ekonomiskt stöd från regionens kommuner.

Nyhetsbild

Kronobys nya logo ger utrymme för tolkningar

KRONOBY En krona eller människor som står enade hand i hand. Kronoby kommuns nya logo lockar till olika tolkningar och så ska det få vara, säger tf kommundirektör Ulf Stenman.

Nyhetsbild

Nu är det bestämt: Enbart bokashi räcker inte

Enbart bokashi räcker inte för den som vill ta hand om hushållets bioavfall själv. Det fermenterade avfallet måste också efterkomposteras, slår avfallsnämnden på Ekoroskområdet fast.

Nyhetsbild

Timo Harakka får vädjan från Jakobstadsregionen

Kommunerna i Jakobstadsregionen vänder sig till minister Timo Harakka med en skrivelse om ökat stöd för kollektivtrafiken på landsbygden. I höst körs ingen kommersiell busslinjetrafik i området mellan Karleby och Vasa.

Nyhetsbild

Nästan 1,8 miljoner kvar att fördela i ensamföretagarstöd i Jakobstadsregionen

De fem kommunerna i Jakobstadsregionen får bevilja nästan två miljoner euro i stöd åt ensamföretagare. I onsdags hade endast 170 000 euro beviljats.

Nyhetsbild

Coronaepidemin påverkar kyrkoherdeval – Kronobys nya herde väljs med indirekt val

KRONOBY Församlingsborna i Kronoby skulle få välja ny kyrkoherde i sommar. Men så blir det uppenbarligen inte – coronaepidemin ställer till det.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet