Pia Andtbacka

pia.andtbacka@vasabladet.fi

Nyhetsbild

Viktigt att välja avloppssystem som passar för tomten

Marknaden för avloppssystem har skjutit fart ordentligt. Entreprenören Stefan Snellman i Pedersöre får så gott som dagligen samtal av fastighetsägare som behöver sätta avloppssystemet i skick.

Nyhetsbild

Minireningsverk förbryllar miljövårdssekreterare

Minireningsverket Biosmart når enligt marknadsföringen häpnadsväckande goda reningsresultat. Men både miljösekreterare och Finlands miljöcentral har invändningar.

Nyhetsbild

Pia Andtbacka: Inte lätt att hitta rätt i avloppsdjungeln

I djungeln av avloppsreningssystem är det inte lätt att veta vilket system som passar den enskilda fastigheten bäst. Och kan man vara säker på att reningen fyller kraven?

Nyhetsbild

Egen matsäck med i Kronobyskolorna?

KRONOBY Kronoby kommun bör se till att skoleleverna kan ha egen matsäck med. Alternativet är att omförhandla matservicen, säger kommunpolitikern Elisabeth Hagström i ett initiativ.

Nyhetsbild

Optima tillsätter förvaltnings- och personalchef

Samkommunen Optima drar in tjänsten som förvaltningsdirektör och inrättar en ny tjänst som förvaltnings- och personalchef.

Nyhetsbild

Kronoby lobbar aktivt för Flygfältsvägen

KRONOBY Två initiativ och en motion har nyligen lämnats in om att Kronoby kommun ska arbeta för statliga pengar för Flygfältsvägen.

Föreningar får ge förslag på mottagare av morsdagsmedaljer

KRONOBY Kronoby kommun vänder sig i år till föreningarna för att hitta lämpliga mottagare av morsdagsmedaljer.

Nyhetsbild

Kronoby nu rejält på plus, men det kan bli ett minus

KRONOBY Efter årets åtta första månader visar Kronoby kommun ett plusresultat på drygt 1,6 miljoner euro. Men det kan bli ett minus när året är till ända.

Nyhetsbild

Kumpula-Natri: "Britterna borde få tilläggstid"

JAKOBSTAD Om något förnuft kan hittas på den brittiska ön så ska EU ge britterna tilläggstid. Det handlar ju också om medborgarnas brexit, säger EU-parlamentarikern Mia-Petra Kumpula-Natri.

Nyhetsbild

Mikael Åsvik: "Djurbönderna känner sig allt mera utsatta"

Samhällsklimatet gentemot bönderna har blivit kallare. Det återspeglas också när djurgårdar söker miljötillstånd, säger Mikael Åsvik, ordförande för ÖSP:s mjölkutskott.

Nyhetsbild

Stenman: "Soite fattar besluten om Kronobyvården"

VÅRDEN Politikerna i Kronoby kan ge rekommendationer om hur vården i kommunen ska organiseras, men det är Soite som fattar besluten, säger tf kommundirektör Ulf Stenman.

Nyhetsbild

Mjölkgård i Kronoby fick avslag på tillståndsansökan

KRONOBY Mjölkgården i Kronoby har ägts av samma släkt sedan 1600-talet. Nu säger Regionförvaltningsverket nej till en utvidgning av produktionen.

Nyhetsbild

Förslag i Kronoby: Flytta huvudbiblioteket till kommungården

KRONOBY Huvudbiblioteket i Kronoby kan eventuellt flyttas till kommungården. Idén har kastats fram av tekniska chefen Bernt Storbacka och får stöd av bibliotekspersonalen.

Nyhetsbild

Vägdirektören: "Regeringen lovar pengar nästa år, men vi lever i nuet"

KRONOBY Regeringen har lovat mera pengar för vägunderhållet från nästa år. Men vi lever i nuet, säger vägdirektör Anders Östergård om beskedet att NTM-centralen avstår från att lappa många österbottniska vägar.

Nyhetsbild

Nämndordförande: "Vägar där skolbarnen färdas ska vara i skick"

KRONOBY Vägar som trafikeras av skolbussar varje vardag ska vara i skick. Den bestämda åsikten har Malin Åminne, ordförande för tekniska och miljönämnden i Kronoby.

Bolag fortsätter reservera tomt i Sandsund

Företaget Pohjanmaan Kiinteistökehitys vill fortfarande reservera en tomt i Sandsund. Planen är att bygga ett privat daghem.

Nyhetsbild

Förslag om att Kronoby anställer välfärdskoordinator

KRONOBY Kronoby borde anställa en välfärdskoordinator. Det anser fullmäktigeledamoten Eva-Lott Björklund (Pro Kronoby) i en motion.

Nyhetsbild

Höstens budgetarbete i Pedersöre blir jobbigt

PEDERSÖRE Pedersöres budgetramar för nästa år kommer inte att hålla och kommundirektör Stefan Svenfors spår en jobbig budgetprocess.

Nyhetsbild

Pedersöre bidrar med högst 50 000 euro till bommar

PEDERSÖRE Pedersöre kommun är redo att bidra med högst 50 000 euro för att järnvägsövergången i Storsandsund ska förses med bommar.

Nyhetsbild

Äldreomsorgen snart till beslut i Kronoby

KRONOBY På sitt nästa möte beslutar fullmäktige i Kronoby officiellt om en privatisering av Sandbacka vårdcenter och en koncentration av äldres serviceboende i Terjärv till Terjärv vårdcenter.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet