Pia Andtbacka

pia.andtbacka@vasabladet.fi

Nyhetsbild

Ändrade regler för skjutsar till Kronoby gymnasium

KRONOBY Gymnasieeleverna i Kronoby måste ta sig en längre sträcka till skolbussen från nästa höst. Det här enligt de direktiv som bildningsnämnden godkände i torsdags.

Nyhetsbild

Kronoby fyller väl personalkraven i dagvården

KRONOBY Personaltätheten inom dagvården i Kronoby har granskats av myndigheterna. Den granskningen klarade kommunen bra.

Nyhetsbild

Filialbiblioteken i Kronoby håller mindre öppet från nyår

KRONOBY Öppettiderna på biblioteken i Nedervetil och Terjärv minskas från nyår. Det här görs för att personalen ska hinna med läsfrämjande verksamhet för barn.

Stenbrytning vid Emet fick tillstånd

KRONOBY H Huldén & Söner Ab har fått tillstånd att bryta och krossa sten på ett område som ligger cirka 200 meter öster om riksväg 13 vid Emet.

Nyhetsbild

Anställda i Kronoby mår bra, men fler upplever kränkningar

KRONOBY Nio av tio anställda på Kronoby kommun trivs bra på jobbet. Men en personalenkät visar att det också finns oroväckande tendenser.

Nyhetsbild

Stenman får stöd för hårda coronarestriktioner

KRONOBY Ibland har tf kommundirektör Ulf Stenman känt att coronarestriktionerna i Kronoby varit lite för hårda. Nu har han Regionförvaltningsverkets stöd för sin linje.

Hans Sandström ny i Kronobystyrelsen

KRONOBY Hans Sandström (SFP) från Terjärv tar plats som ordinarie medlem i kommunstyrelsen i Kronoby.

Nyhetsbild

Sofia från Kronoby: "Lucia viktigare än någonsin i år"

I år är lucias uppgift att sprida ljus och hopp viktigare än någonsin, säger Sofia Bäck som kandiderar för att bli Finlands Lucia 2020.

Nyhetsbild

Inga fler coronafall på Backebo i Terjärv

KRONOBY Äldreboendet Backebo i Terjärv klarade sig lindrigt undan coronan också den här gången. Ingen av dem som exponerades för coronasmitta förra veckan har testat positivt.

Nyhetsbild

Motion i Kronoby: "Vibergskorsningen borde göras tryggare"

KRONOBY Korsningen mellan rikstretton och infartsvägen till Terjärv borde göras tryggare. Det påtalar Mats Lindh (Pro Kronoby) i en fullmäktigemotion.

Fördelning av föreningsbidrag väcker diskussion i Kronoby

KRONOBY Fritidskoordinatorn i Kronoby får också i fortsättningen ansvara för utdelningen av vissa föreningsbidrag upp till 4 000 euro. Det beslutade fullmäktige i måndags.

Kontorshotell föreslås för att locka distansarbetare

KRONOBY Kronoby marknadsför sig som en kommun där det är lätt att jobba på distans. Då borde man också ha utrymmen att erbjuda åt distansarbetare, anser Malin Åminne (SFP) i en fullmäktigemotion.

Nyhetsbild

Carina Ahlström blir ordinarie bildningschef

KRONOBY Carina Ahlström valdes som väntat till ny bildningschef i Kronoby. Ahlström har de senaste månaderna fungerat som tf bildningschef i kommunen.

Kronoby valde ny teknisk chef

KRONOBY Det blev rätt jämna siffror när Kronobyfullmäktige valde ny teknisk chef efter Bernt Storbacka som går i pension.

Nyhetsbild

Skattesänkning diskuterades på budgetmöte i Kronoby

KRONOBY Kronobyfullmäktige är i stort sett tillfreds med hur kommunens ekonomi utvecklats de senaste åren. Budgeten för nästa år visar ett plus på en halv miljon euro och man lånar inte längre till driftsutgifterna.

Nyhetsbild

Benita vill inte hindras av sina synproblem – handarbetar och lyssnar på ljudböcker

KRONOBY Hur kan du sticka, sy och väva? frågar folk av Benita Kivimäki. Hennes syn är kraftigt nedsatt, men med stort tålamod har hon envist fortsatt med sina kära hobbies.

Nyhetsbild

Synskademärke lyfts fram under blindveckan

"En fungerande vardag för alla" är temat för årets blindvecka. Under temaveckan uppmärksammas speciellt det blåvita synskademärket.

Nyhetsbild

Också Rani Plast drabbat av coronan – 18 personer i karantän

KRONOBY Två av dem som smittats med covid-19 i Kronoby jobbar på Rani Plast. Av personalen på Bjölasfabriken är nu 18 personer i karantän.

Nyhetsbild

Backebo drabbat av corona en andra gång – senast hjälpte munskydd

KRONOBY Demensboendet Backebo har blivit exponerat för coronasmitta en andra gång på relativt kort tid. Åtta anställda är nu i karantän och alla klienter har testats.

Nyhetsbild

Jakobstadsregionen betalar tillbaka 1,5 miljoner i företagarstöd

Ensamföretagarna i Jakobstadsregionen var inte särskilt ivriga att söka det stöd som regeringen utlyste i våras. Varför, kan man undra.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet