Pia Andtbacka

pia.andtbacka@vasabladet.fi

Nyhetsbild

Kronoby församling fick logo som symbol för förnyelsen

KRONOBY Den nya församlingen i Kronoby ville förnya sin visuella identitet och få en ny logo. Uppdraget gick till Seger Marketing i Terjärv och designern Andreas Haals.

Nyhetsbild

Öppet vatten i Larsmosjön – helt otroligt, säger ortsbor

KRONOBY Storm och regn har dragit upp stora områden med öppet vatten på Hästöfjärden i Kronoby. Det är helt otroligt att vattnet svallar fritt i februari, säger en Kronobybo.

Nyhetsbild

Djurägare dömd för djurskyddsbrott

KRONOBY En djurägare i Kronoby har av Österbottens tingsrätt dömts för djurskyddsbrott. Straffet blev dagsböter och djurhållningsförbud i fem år.

Konsert i Nedervetil för Stop cancer

På söndag ordnas en välgörenhetskonsert i Nedervetil till förmån för insamlingen Stop Cancer.

Nyhetsbild

Företagare vågar inte lita på att flygen från Kronoby avgår

Inställda avgångar på flygplatsen i Kronoby gör att en del företagare väljer att flyga från Vasa. Plantskoleägaren Leif Blomqvist hör till dem.

Nyhetsbild

Designlampor i Nedervetil eftertraktade på nätauktion

KRONOBY Designlamporna från Nedervetil församlingshem hade god åtgång på en nätauktion. De flesta har nu hittat sina nya ägare.

Nyhetsbild

Rekordlåga passagerarsiffror för Kronoby flygplats – men kommunerna fortsätter satsa

Endast drygt 56 000 personer reste i fjol till eller från flygplatsen i Kronoby och siffrorna för januari visar en nedgång med 11,3 procent. Trots kommunernas satsningar har trafiken stadigt minskat.

Nyhetsbild

Ekonomin oroar fullmäktige – höll aftonskola bakom lyckta dörrar

KRONOBY Kommunfullmäktige i Kronoby höll en aftonskola om ekonomin efter själva fullmäktigemötet på måndag kväll.

Nyhetsbild

Ny släckningsbil fick grönt ljus av Kronobyfullmäktige

KRONOBY Kronoby kommun går in för att beställa en släckningsbil i år för leverans nästa år. Hur det blir med släckningsbilen i Terjärv avgörs i samband med budgetbehandlingen i höst.

Nyhetsbild

Taklagsfest på första nya skolan i Kronoby på femtio år

KRONOBY Öppna lärmiljöer eller traditionella klassrum? I nya Nedervetil skola ska de båda koncepten kombineras på ett sätt som gillas av rektor och lärare.

Nyhetsbild

Penkis med hjärta och värme i Kronoby gymnasium

KRONOBY Harry Potter, Doktor Mugg, prinsessan Fiona och många andra figurer från filmens och sagans värld tog Kronoby gymnasium i besittning på torsdagen.

Nyhetsbild

Kronoby får nytt program för jämställdhet och likabehandling

KRONOBY Kronoby ska vara en kommun där alla bemöts med respekt och där kommunens beslutsfattare och tjänstemän föregår med gott exempel. Så heter det i en ny programförklaring.

Nyhetsbild

En läkare kostar 600 000 euro per år som köptjänst

KRONOBY Den läkarservice som Kronoby kommun betalar för är verkligen dyr. Soites vd Minna Korkiakoski-Västi uppger att en läkares arbetsinsats kostar 600 000 euro per år.

Nyhetsbild

Efter pumphaveriet vid Påras: Kronobystyrelsen vill skynda på brandbilsköp

KRONOBY Kronobystyrelsen föreslår nu ett tilläggsanslag i budgeten för att kunna beställa en ny släckningsbil till Kronoby kommundel i år.

Nyhetsbild

Svenskfinlands äldsta blandade kör firar stort med nyskriven musik

KRONOBY I år fyller Kronoby sångkör 130 år. Det firar man med både en jubileumsfest på Torgare prästgård och en jubileumskonsert med nyskriven musik.

Nyhetsbild

Vinterkriget uppmärksammas i Larsmo – 80 år sedan korsu sprängdes

LARSMO Vinterkriget uppmärksammas i Larsmo med både ett seminarium och en utställning. Männen bakom båda evenemangen har ett digert material att dela med sig av.

Nyhetsbild

Läkare vägrar jobba i Kronoby – "Soite måste tänka om", säger kommundirektören

KRONOBY Det är inte rimligt att Kronoby ska bekosta hutlöst dyra köptjänster på grund av att Soites egna läkare vägrar jobba i Kronoby. Soite måste tänka om här, säger tf kommundirektör Ulf Stenman.

Nyhetsbild

Nya regler för föreningsbidrag i Kronoby – mobbning och rusmedel ska motverkas

KRONOBY Föreningar, som söker verksamhetsbidrag, ska kunna presentera konkreta åtgärder mot mobbning och rusmedelsanvändning bland unga. Det här är nytt för i år i Kronoby.

Nyhetsbild

Kronobypedagog headhuntad av Seinäjoki stadsbibliotek

KRONOBY Kronobys bibliotekspedagog Lena Sågfors kommer under 2020 att arbeta en del av sin arbetstid för Seinäjoki stadsbibliotek.

Nyhetsbild

Lärplattor ska vara en del av vardagen i Kronobys daghem

Lärplattor används aktivt i småbarnspedagogiken, men i små doser och i ett lärande och skapande syfte. I Kronoby finns nu en strategi för hur man ska utveckla barnens digitala kompetens.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet