Sport 19.6.2021

Tvåsiffrigt när FC United spände musklerna

FOTBOLL Det var klasskillnad från första till sista minut när FC United tog emot nykomlingarna FC 92. Lovisa Vikström och Andrea Ström gjorde varsitt hattrick i 10-0 segern.

Sport 12.6.2021

Målorgie när FC United kryssade

FOTBOLL Publiken bjöds på hela åtta mål i en svängig division 2-premiär mellan FC United och FC Hertta. Med drygt 10 minuter kvar hade hemmalaget en tvåmålsledning med gästerna kom tillbaka och stal en poäng.

Sport 6.6.2021

Däckproblem ställde till det för Penttinen i Frankrike: "Känns riktigt skit just nu"

MOTORSPORT Rory Penttinen stod för en stark insats på Paul Ricard-banan och hade vid förarbytet avancerat till tredje plats. Men däcket lossnade för stallkamraten Matthias Kaiser vilket spolierade teamets tävling i Frankrike.

Sport 22.5.2021

Ungt JBK nära segern mot OTP

FOTBOLL En stark första halvlek av JBK gjorde att man hade goda chanser på segern. Men två byten på Jaroaktuella spelare och en skada på Jonas Emet gjorde att matchen mot OTP slutade oavgjort.

Lokalt 15.5.2021

Jakobstads bibliotek ordnar Mjukisdjursval – "Möjlighet för barnen att påverka"

Kommunalvalet närmar sig med stormsteg men då får personer under 18 år agera åskådare. Det är ombytta roller vid Jakobstads bibliotek när tre kandidater ska röstas in "mjukisdjursrådet".

Sport 17.4.2021

Blue Fox steg till B-ligan: "Lyfter på hatten åt samtliga spelare"

INNEBANDY Det var heller aldrig något snack om saken i tredje kvalmatchen. Blue Fox-damer dominerade från start till mål och säkrade därmed avancemanget till B-ligan med 3-0 i matcher mot LoSB.

Sport 17.4.2021

LIVE: Blue Fox på väg till B-ligan

INNEBANDY Efter en målmässigt jämn första period gasade Blue Fox-damer ifrån i andra perioden mot LoSB. Med perioden kvar att spela av tredje kvalmatchen är laget ytterst nära avancemang till B-ligan.

Sport 13.4.2021

Välbekant namn återvänder till IFK Lepplax tränarbänk

ISHOCKEY För två år sedan skrev han sitt första tränarkontrakt med IFK Lepplax. Nu återvänder Björn Lindgren som tränare till föreningen med förhoppningen om att kunna genomföra en full säsong.

Lokalt 10.4.2021

Inga översvämningar i Österbotten – faran inte över ännu

ÖSTERBOTTEN Vårens kraftiga ankomst har ökat risken för översvämningar i åarna i Österbotten. Under lördagen hade dock inte farhågorna besannats men måndagens regn kan förändra läget.

Sport 20.3.2021

Emil Hertén fick nöja sig med andraplats: "Starten avgjorde"

SNÖSKOTERCROSS Efter att ha varit totalt överlägsen i de båda kvalen stötte Emil Hertén på tuffare motstånd i finalen. Det var jämnt ända fram till målgång men det blev silver till slut.

Sport 7.3.2021

Kämparinsats gav Blue Fox derbyseger

INNEBANDY Insatsen var inte lika magnifik som i lördags men seger blev det. Det var jämnt ända in i kaklet men när slutsignalen ljöd var det Blue Fox som stod som segrare.

Sport 6.3.2021

Snöstorm stoppade Hertén i Finlands Cup

SNÖSKOTERCROSS Ett ordentligt snöoväder drog in över Karleby precis innan Emil Hertén skulle köra finalen i första deltävlingen av Finlands cup. Tävlingsarrangörerna beslutade att avsluta lördagens tävlingsklasser och därmed korades inga vinnare.

Lokalt 6.3.2021

Egnahemshus började brinna i Karleby

Karleby Ett förråd intill ett egnahemshus i centrala Karleby fattade eld under lördagseftermiddagen. Inga personer kom till skada.

Sport 20.2.2021

Imponerande insats av Rory Penttinen när laget tog hem mästerskapet

MOTORSPORT Den fjärde deltävlingen innehöll det mesta med spännande dueller och mängder av säkerhetsbilar. Rory Penttinen bemästrade allt och gjorde ett fenomenalt race som grundlade segern i Asian Le Mans Series.

Sport 20.2.2021

Muik Hockey åkte på ny mina i Kalajoki

ISHOCKEY Muik Hockey fick en drömstart i mötet med JHT när man tog ledningen redan efter minuten spelad. Resten av matchen var inte lika rolig där JHT gjorde slarvsylta av gästerna.

Sport 15.2.2021

Utvisningar blev kostsamma för Muik Hockey

ISHOCKEY Inledningen lovade mycket för Muik Hockey i återstarten av Finlandsserien. Man fick öppningsmålet och hade bud på ytterligare mål innan utvisningarna började hagla.

Sport 14.2.2021

Odisciplinerat Muik Hockey chanslöst mot serieledarna

ISHOCKEY Det var botten mot toppen när Muik Hockey tog sig an Raahe-Kiekko på söndagen. Muik inledde starkt, men odisciplinerat spel gjorde att gästerna kunde vända och åka hem med samtliga poäng.

Lokalt 6.2.2021

Specialarrangemang vid Bergöbacken inget hinder: "Fler besökare än tidigare år"

Pedersöre Snö och kyla i massor men den rådande pandemin har gjort att Bergöbacken tvingats till ett coronaanpassat upplägg. Något som inte verkar ha haft någon negativ inverkan på verksamheten.

Sport 30.1.2021

Blue Fox vinnare i återstarten

INNEBANDY Anton Kallviks krysskott i förlängningen gav Blue Fox extra poängen och såg till att laget kammade hem segern i lagets första match på drygt två månader.

Lokalt 11.1.2021

Isen efterlängtad i Karleby – skridskoåkarna ivriga

KARLEBY Med snö och minusgrader kommer också ivriga skridskoåkare. Under veckoslutet var Karlebyborna i full fart att använda isarna runt om på stadens planer.

Hittade du inte artikeln du sökte?

Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv.

Till arkivet