Jonathan Lygdman

jonathan.lygdman@vasabladet.fi

Nyhetsbild

United krigade till sig en poäng

FOTBOLL United stötte på hårt motstånd i bortamatchen mot ToU som slutade mållöst men med lite tur kunde man ha kammat hem alla poängen.

Nyhetsbild

Esse IK kammade noll mot VIFK/2

FOTBOLL Esse IK kunde inte följa upp förra veckans seger mot jumbon utan fick se sig besegrade av topplaget VIFK/2 med uddamålet.

Nyhetsbild

Drömmål gav JBK segern

FOTBOLL Ett tempofattigt JBK räddades av Rasmus Korkea-Ahos pärla i mitten av andra halvleken vilket räckte för att poängen skulle stanna i Jakobstad.

Nyhetsbild

Favoriterna höll i Falken nationella

Trots det utmanande vädret i skogarna i Sundby stod orienterarna för fina prestationer där förhandsfavoriterna höll för favorittrycket.

Nyhetsbild

Klen första halvlek fällde JBK

FOTBOLL En svag första halvlek och en Mikko Manninen på gott spelhumör blev JBK:s fall när Jyväskylälaget reste hem med alla tre poäng.

Nyhetsbild

Ståhlberg och Rahkola suveräna i FSS Ski Race

LÄNGDSKIDOR Alexander Ståhlberg och Hennariikka Rahkola höll för favorittrycket och tog klara segrar i FSS Ski Race som avgjordes i Vörå.

Nyhetsbild

Esse IK föll tungt mot KuFu 98

FOTBOLL Esse IK hade ingen rolig eftermiddag när gästande KuFu 98 åkte hem med alla poängen efter en övertygande seger under lördagen.

Mardrömsminuter fällde NIK

FOTBOLL Tre mål inom loppet av fem minuter i början av andra halvlek blev NIK:s fall när man tog emot Närpes Kraft på Skogsvallen under torsdagen.

Nyhetsbild

IK Myran får vänta på segern

FOTBOLL Trots att IK Myran inför matchen mot ONS kunde välkomna tillbaka en klubbikon så räckte det inte till poäng. Uddamålsförlusten innebär att laget fortfarande väntar på säsongens första seger.

Nyhetsbild

Kalldusch när Jaro B kryssade

FOTBOLL Länge såg det ut som att Jaro B skulle bärga tre viktiga poäng i kvalet till FM-slutserien. Men på stopptid knäcktes de rödas hjärtan när JJK:s Nico Kivelä såg till att poängen delades.

Nyhetsbild

Malax IF krigade sig till Canoramatiteln

FOTBOLL En gedigen kämparinsats och ett straffmål avgjorde till Malax IF:s fördel när man besegrade Esse IK i årets upplaga av Canorama Cup.

Nyhetsbild

Krogägarna besvikna över restriktionerna

JAKOBSTAD Regeringens beslut att öppna restauranger, caféer och pubar kom som en lättnad för många. Men alla är inte så nöjda med restriktionerna som ska följas.

Nyhetsbild

Gallup: Elever lättade att återvända till skolan

På torsdag avslutas distansundervisningen för nästan alla elever i grundskolan. Efter två månader återgår de till närundervisning. Vi frågade några elever om hur de ser på situationen.

Nyhetsbild

Bönder oroade inför skolstarten

NYKARLEBY Det viktiga vårbruket har gjort att många österbottniska jordbrukare tvekar inför barnens skolstart av rädsla för coronaviruset.

Nyhetsbild

Finansministern besökte Nedervetil – blev grillad om skatter, vargen och corona

Nedervetil förärades med finbesök när Finlands finansminister Katri Kulmuni kom i lördags. Hon fick svara på aktuella frågor från väljare.

Los Bombers stod upp bra mot serieledarna

ISHOCKEY Los Bombers gjorde en bra match mot serieledande Kiekko Veljet men fick ge sig i kampen om poängen.

Muik Hockey II besegrade IK Kronan II

ISHOCKEY En stark första period grundlade segern när Muik II tog tre poäng mot IK Kronan II.

Nyhetsbild

IFK Lepplax vaknade för sent

ISHOCKEY En puck på mållinjen. Så nära var IFK Lepplax att komma tillbaka från fyramålsunderläget men kvitteringen kom aldrig mot KuRy.

Nyhetsbild

Muik Hockey avgjorde i slutsekunderna

ISHOCKEY 4 sekunder. Så mycket återstod av matchen när Jimmy Sigfrids sköt tre poäng åt Muik Hockey i lördagens drabbning mot Haukat i Träskända.

Nyhetsbild

Klasskillnad när JBK besegrade NIK

Fotboll Siffrorna kunde ha varit betydligt större när JBK besegrade NIK med 61 (21) i en träningsmtach i Tellushallen på lördagen.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet