Sport

Längdskidor

Mest läst senaste veckan

Sport

Nyhetsbild

NHL öppnar för att förlänga säsongen – ända fram till augusti

ISHOCKEY NHL har inte släppt förhoppningen om att spela klart grundserien. Nu tittar ligan på att förlänga säsongen till augusti.

Nyhetsbild

Hermes och Kärpät fortsätter samarbeta på spelarsidan

ISHOCKEY Hermes och Kärpät, Mestis respektive FM-ligan, har kommit överens om att fortsätta samarbetet till och med utgången av säsongen 2021–2022.

Nyhetsbild

Viruset pausade lovande säsong för Emma Broända – "Ingen får rida i Spanien just nu"

RIDSPORT Inledningen på säsongen såg lovande ut för Spanienbaserade ryttaren Emma Broända. För tillfället tillåts ingen ens att rida i Spanien och hästarna hålls i form till fots.

Nyhetsbild

Uefa-bossen: Fotbollssäsongen kan fortfarande räddas

FOTBOLL Än finns det hopp. De europeiska fotbollsligorna undersöker alla möjligheter att kunna fullfölja säsongen – om coronakrisen avtar, menar Uefas ordförande.

Nyhetsbild

Malax IF:s nya tränare är fostrad i Sport: "Går in för att vinna division 2"

ISHOCKEY Lite nervöst blir det säkert i början, men ivrig är han också. Jesper Söderholm efterträder Fredrik Smulter som tränare i Malax IF:s division 2-lag.

Nyhetsbild

Uttagna OS-idrottare får hålla sina platser – seglarna väntar på sin sista chans

SEGLING De idrottare som har kvalat in till OS i Tokyo får behålla sina platser – trots att sommarspelen flyttats till nästa år.

Nyhetsbild

Allt fler vill stryka Premier League-säsongen: "Kommer att vara några få som förlorar på det"

FOTBOLL Ska Liverpool gå miste om sin första ligatitel på 30 år? Nu höjs allt fler röster för att stryka Premier League-säsongen utan att utse en segrare.

Nyhetsbild

Isabella och Smilla i Smedsby siktar på 130 centimeter i sommar – relationen mellan ryttare och häst viktig

RIDSPORT Smedsbytjejen Isabella Sjöblom, 17 år, har ridit hela sitt liv. Banhoppning är den gren hon fastnat speciellt för och med stoet Smilla är det junior-FM som är huvudtävlingen i sommar.

Nyhetsbild

NHL-stjärnorna eniga: Stryk resterande matcher

ISHOCKEY Det blir knappast spel i NHL förrän om flera månader. Men hur ska man då göra med grundserien och slutspelet?

Nyhetsbild

Sparkade svenska längdåkningschefen: "Varje helg när jag såg åkarna revs såren upp"

LÄNGDSKIDOR Jonas Peterson rekryterades till en verksamhet där det bubblade av missnöje under den framgångsrika ytan. Fyra månader senare fick han sparken som längdskidåkningens landslagschef i Sverige.

Nyhetsbild

Nya ryska dopningsfall – fyra friidrottare misstänks

FRIIDROTT Två av de misstänkta ryska idrottarna har vunnit OS-guld.

Nyhetsbild

Norsk skidkris – kan tappa miljoner: "Situationen är allvarlig"

SKIDSPORT Det norska skidförbundet blöder ekonomiskt och permitterar helt eller delvis 96 medarbetare.

Nyhetsbild

Kristian Bäck, Vasa IS, är en av flera friidrottare utomlands – Förbundet: De är där på eget ansvar

FRIIDROTT Enligt Aamulehti är man inom Friidrottsförbundet orolig för de idrottare som befinner sig på träningsläger utomlands. En av dem är VIS-hopparen Kristian Bäck som tränar i Florida.

Nyhetsbild

Jari från Oravais tränar för cykeltur till Paris – "Roligare att åka ut än sitta mellan fyra väggar"

CYKLING Välgörenhetsorganisationen Team Rynkeby satsar på att genomföra sin årliga cykeltur till Paris som normalt i sommar. Just nu tränar deltagarna individuellt. Oravaisbon Jari Lamberg är en av dem.

Nyhetsbild

Rumphuggen säsong bekymrar inte Leo Komarov

ISHOCKEY En envis skada på hösten och det nu grasserande coronaviruset förvandlade Leo Komarovs NHL-säsong till en rumphuggen historia. Just nu sitter han och familjen i karantän i Esbo.

Nyhetsbild

Fotbollen öppnar dörrarna i kampen mot viruset

FOTBOLL Real Madrid upplåter sin arena Santiago Bernabéu som lagerplats för sjukvårdsmaterial. Och i Italien överlåter fotbollsförbundet sin anläggning till vård av coronasmittade.

Nyhetsbild

Ishockeylagen hårt drabbade – Sports vd hoppfull: "Största talkot sedan andra världskriget"

ISHOCKEY Idrottsföreningarna har det kämpigt just nu och flera klubbar i ishockeyligan samarbetsförhandlar. Sport har inte tvingats till några större sparåtgärder under pandemin – ännu.

Nyhetsbild

Jens Heinonen kan inte hålla sig borta från idrotten – "Solf IK ligger närmast hjärtat"

LÄNGDSKIDOR Han blev korad till årets eldsjäl i Korsholm 2019. Bakom utmärkelsen hittas en man som varit spindeln i nätet i smått som stort. Trots mångårigt engagemang har han förblivit ödmjuk.

Nyhetsbild

Mikael Nordman: Coronanotan blir dyr för stängd idrott

KRÖNIKA Regeringen har stängt ner all organiserad idrottsverksamhet i hela landet. Några löften om att ta ansvar för det som besluten leder till har inte hörts.

Nyhetsbild

IOK öppnar för sommar-OS på våren – "Vi tror vi kan ha en lösning ganska snart"

OLYMPISKA SPEL OS i Tokyo är framflyttat till nästa år, men en av de största frågorna återstår: Vilka datum ska spelen hållas?

Nyhetsbild

Kraft får söka ny hockeytränare – "Vi hittar inga lokala alternativ"

ISHOCKEY Det blir att söka en ny tränare för Kraft hockey då Anders Snickars nu tackar för sig.

Nyhetsbild

Fredrik Norrena står inför ett vägval

ISHOCKEY Efter sex år som målvaktstränare för TPS står Fredrik Norrena nu inför ett vägval.

Nyhetsbild

Frågor och svar om OS 2020

OLYMPISKA SPEL Till slut tvingades även sommar-OS i Tokyo erkänna sig besegrat av coronavirusets framfart. Men vad innebär flytten av OS? Vi försöker här ge svar på några av frågorna.

Nyhetsbild

Svensk expert om Sports värvning: "Har lirat sig till ikonstatus i Modo Hockey"

ISHOCKEY Yttern Patrik Karlkvist, som lämnar Modo i Hockeyallsvenskan för Sport, blir svår att ersätta, skriver tidningen Allehandas krönikör Per Hägglund.

Nyhetsbild

Sport gör fem värvningar – två inhemska backar och anfallare och en stjärnytter från Hockeyallsvenskan

ISHOCKEY Flera väntade namn finns med när Sport går ut med värvningar.

Nyhetsbild

Bekräftat: OS i Tokyo skjuts fram

IDROTT Det blir inget OS eller Paralympics i Tokyo i sommar. Mästerskapen skjuts upp till "senast" sommaren 2021 på grund av coronakrisen. "Det här handlar om att rädda liv", säger IOK:s ordförande Thomas Bach.

Nyhetsbild

Nytt OS-möte i dag – besked väntas inom kort

OLYMPISKA SPEL Japans premiärminister Shinzo Abe ska ha ett telefonmöte med IOK:s ordförande Thomas Bach i dag klockan 13 finsk tid, enligt den japanska regeringen.

Nyhetsbild

Tre elitlöpares vardag i coronans spår – håller avstånd till andra

FRIIDROTT En är i karantän i Vasa. En annan undviker Stockholms kollektivtrafik. Den tredje filosoferar i ett höghöjdsrum i Pajulahti. Så ser vardagen ut för tre löpare i coronans spår.

Nyhetsbild

Sport offentliggör kontrakt den här veckan – kommer Virtanen, Lucenius och Mäkelä till Vasa?

ISHOCKEY Sport kommer att gå ut med nya kontrakt den här veckan. Kolla in vår lista på spelarna som ryktas vara på väg till Vasa.

Nyhetsbild

Infantino om krisen: Kanske ta steg tillbaka

FOTBOLL Dramatiskt fallande intäkter men fortsatt skyhöga utgifter. Hur länge varar tillståndet? Och vilka konsekvenser får det för den internationella elitfotbollen? Fifabasen Gianni Infantino är orolig för att pandemin kan orsaka skador som inte går att reparera.

Nyhetsbild

Tränare från Jakobstad fast i Norge – från guldsits till permitterad

ISHOCKEY Ishockeytränaren Christer Nylund laddade upp inför säsongen på bästa möjliga sätt med sitt Stavanger Oilers med träningsläger "hemma" i Jakobstad. Men slutet i coronakrisens spår lämnade en del att önska.

Nyhetsbild

Klart: Champions League-finaler skjuts fram

FOTBOLL Den som väntar på finalerna i Champions League får ge sig till tåls långt in på sommaren, men det är inte säkert att det blir kamp om titlarna ens då.

Nyhetsbild

Hot, uppmaningar och uppgifter om att OS skjuts upp – vad tycker Donald Trump, Boris Johnson och stornationerna om Tokyo 2020?

OLYMPISKA SPEL Kanada tänker bojkotta OS i Tokyo om det arrangeras som planerat i sommar. Ryssland manar till lugn i idrottsvärlden medan Australien förutsätter att spelen skjuts upp. Och enligt en IOK-ledamot är det klart att OS skjuts upp.

Nyhetsbild

Uppskjutet fotbolls-EM – då får 30 danskar sparken

FOTBOLL Danmark var en av tolv värdnationer i herrarnas EM 2020, då tre gruppspelsmatcher och en åttondelsfinal skulle ha spelats på Parken i Köpenhamn i sommar.

Nyhetsbild

Allt fler vill se att OS i Tokyo skjuts upp: "Alla borde göra som Kanada och dra sig ur OS"

OLYMPISKA SPEL Kanada bojkottar de olympiska spelen om de arrangeras som planerat i sommar. Nu uppmanar landets premiärminister hela världen att göra det samma.

Nyhetsbild

Skidsporten på sparkur – "Men skidförbundet går inte i konkurs"

SKIDSPORT Skidförbundet försöker undvika en fullständig ekonomisk kris. På torsdag börjar samarbetsförhandlingarna med målet att spara 560 000 euro.

Nyhetsbild

Sport-anfallare till KooKoo – får beröm av JVM-guldtränaren: "Väldigt bra speluppfattning"

ISHOCKEY KooKoo har gjort klart med fem nya spelare. En av dem är forwarden Aleksi Ainali som ansluter till laget från Sport. I Kouvola kommer Ainali att tränas av JVM-guldlotsen Jussi Ahokas.

Nyhetsbild

F1: Azerbajdzjans GP skjuts upp

FORMEL 1 Formel 1-säsongen flyttas fram ytterligare på grund av det nya coronaviruset. Azerbajdzjans grand prix skulle ha genomförts 7 juni men skjuts nu upp, meddelar F1 på sin hemsida.

Nyhetsbild

Coronasjuke OS-mästarens varning: "Är inget skämt"

SIMNING Han är en 31-årig tidigare OS-guldmedaljör i simning. Trots det vittnar sydafrikanen Cameron van der Burgh om allvarliga symptom på grund av coronaviruset.

Nyhetsbild

Även nästa Premier League-säsong i fara

FOTBOLL Det är inte bara den pågående – och numera pausade – Premier League-fotbollen som påverkas av coronautbrottet. Även nästa säsong kommer att beröras. Det förutspår ligaföreningen EFL.

Nyhetsbild

Ludvig Andersson: Soffpotatis, se hit! Fem sätt att fylla fritiden – utan idrott på tv

IDROTT VBL:s sportreporter Ludvig Andersson delar med sig av tips på hur man kan fördriva tiden under coronakrisen.

Nyhetsbild

Japan: OS kan skjutas upp

Kanada kommer inte att delta i OS i Tokyo i sommar. Australien säger att situationen gör det omöjligt att samla en OS-trupp. Allt fler idrottsorganisationer kräver att de olympiska spelen skjuts upp – vilket Japans premiärminister nu öppnar för.

Nyhetsbild

Allt mer tyder på att OS skjuts fram

Senast om fyra veckor kommer ett definitivt beslut om OS i Tokyo, säger Internationella olympiska kommittén (IOK). Allt mer tyder på att spelen flyttas fram. Men att ställa in dem är inte aktuellt.

Nyhetsbild

Stina Nilsson blir skidskytt: "Superpeppad"

IDROTT Längdstjärnan Stina Nilsson hänger på sig ett gevär och byter sport till skidskytte. Men med tanke på läget i världen hade hon gärna väntat med beskedet.

Nyhetsbild

Regeringsbeslut skapade trend – rusning efter motionsredskap

Coronaviruset stänger gym och försvårar även möjligheten att utöva andra former av idrott. Nu hamstrar finländarna motionsredskap i stället.