Sport

Cykel

Mest läst senaste veckan

Sport

Nyhetsbild

Botniacyklingen ställs in i år också – för många vägarbeten längs rutten

CYKEL Botniacyklingen har inte ordnats sedan 2019. Och inte heller i år blir det någon cykelfest med start och mål vid Norrvalla i Vörå.

Nyhetsbild

Axel från Pjelax tävlar mot världseliten – byte till nytt cykelstall väntar

CYKEL Han tävlade mot den internationella eliten i nio länder under säsongen som gick. Nästa säsong blir det klart tuffare – och då blir det också ett nytt cykelstall för Axel Källberg.

Nyhetsbild

Våghalsiga terrängcyklister susar utför Öjberget: "Banorna är faktiskt farliga"

TERRÄNGCYKEL Swisch, låter det. Sedan har han susat förbi. Heikki Korpi är en av 27 terrängcyklister som tävlar på Öjberget på söndagen och alla har de en sak gemensamt: de älskar fart och fläkt.

Nyhetsbild

Botniacyklingen ställs in för andra året i rad – under 100 deltagare var anmälda

MOTIONSLOPP Arrangörerna av Botniacyklingen är vana med över 500 deltagare i motionsloppet med start och mål i Vörå. Men i år gör för få anmälda att evenemanget ställs in.

Nyhetsbild

Efter otäcka krascherna – Tourcyklisterna stannade i protest

CYKEL Cyklisterna i Tour de France protesterade på tisdagens etapp mot den bristfälliga säkerheten i det klassiska loppet.

Nyhetsbild

Paris blev Levi – Team Rynkeby cyklar till Lappland: "Måste göra det bästa av det"

CYKLING Den traditionella cykelfärden till Paris ställs in för andra sommaren i rad, men inom Team Rynkeby Ostrobothnia hänger man inte läpp. "Det blir säkert en fin tur," säger lagkaptenen Henrik Snellman.

Nyhetsbild

CK Tritons nya teknikbana har Vörås bästa utsikt – är första steget mot en egen cykelpark

TERRÄNGCYKLING Uppe på toppen av slalombacken vid Vörå skidcentrum har det under sommaren byggts en teknikbana för mountainbike.

Nyhetsbild

Inget Botnia MTB i höst – banan öppen hela september

CYKEL Botniacyklingen ställdes in tidigare i sommar och nu står det klart att det inte blir något Botnia MTB i september heller.

Nyhetsbild

Henrik Snellman ny kapten för Team Rynkeby i Österbotten: "Det finns en plats för alla i vårt lag"

CYKLING Tidigare kaptenen Jari Lemberg stiger åt sidan och Henrik Snellman tar över som ny kapten för Team Rynkeby i Österbotten. Han hoppas att fler cyklister ska ansluta till laget.

Nyhetsbild

Team Rynkeby trampade av från Vörå – "Det här är det bästa ögonblicket"

CYKLING 25 stycken gulklädda, ivriga och förväntansfulla cyklister satte kurs mot Närpes från Vörå på torsdagsmorgonen. I fyra dagars tid ska Team Rynkeby God Morgon Vaasa trampa nästan 550 kilometer genom Österbotten.

Nyhetsbild

Team Rynkeby cyklar 600 kilometer genom Österbotten – stöder lokala företag på vägen

CYKLING Då Team Rynkebys årliga cykelresa till Paris ställdes in beslöt man att i stället göra något roligt på hemmaplan. Nu kör Team Rynkeby God Morgon Vaasa i stället en österbottnisk tour – från Karleby i norr till Närpes i söder.

Nyhetsbild

Botniacyklingen skjuts upp till nästa år – nytt datum spikat

CYKEL Nu har beslutet fattas: Botniacyklingen skjuts upp. Men planeringen inför Botnia MTB i september fortsätter.

Nyhetsbild

Inget beslut om Botniacyklingen än: "Det kom som en överraskning det här"

CYKEL För första gången i Botniacyklingens fjortonåriga historia måste cykelevenemanget flyttas fram – eller ställas in. Ett beslut tas nästa vecka, berättar Jari Lemberg i ledningsgruppen.

Nyhetsbild

Team Rynkeby ställer in – Oravaisbon Jari Lemberg siktar på nästa år: "Paris försvinner ingenstans"

CYKEL Sedan starten år 2002 har Team Rynkeby varje år cyklat till Paris för att samla in pengar till sjuka barn. I år avbryts den imponerande sviten.

Nyhetsbild

Jari från Oravais tränar för cykeltur till Paris – "Roligare att åka ut än sitta mellan fyra väggar"

CYKLING Välgörenhetsorganisationen Team Rynkeby satsar på att genomföra sin årliga cykeltur till Paris som normalt i sommar. Just nu tränar deltagarna individuellt. Oravaisbon Jari Lamberg är en av dem.