Sport

Motorsport

Mest läst senaste veckan

Sport

Nyhetsbild

Rory Penttinen tog dubbla podium i Le Mans: "Smått overkligt"

MOTORSPORT Road to Le Mans har kommit till ända och Nykarlebyföraren Rory Penttinen kan vara mycket nöjd över sin insats.

Nyhetsbild

Rory Penttinen: Det var kaos – det flög bildelar i alla kurvor

MOTORSPORT Rory Penttinen kunde i torsdags foga en tung triumf till sin meritlista. En seger i Road to Le Mans är alltid häftigt. Men den första stinten i loppet var tuff. Ja, en kaotisk resa, säger racingkungen från Nykarleby.

Nyhetsbild

Succé för Rory Penttinen – vann i Road to Le Mans

MOTORSPORT Duon Rory Penttinen/Logan Sargeant fick en flygande start på sitt äventyr i Road to Le Mans. De körde hem segern i det första loppet i GT3-klassen, som avgjordes på torsdagskvällen. Lopp nummer två går på lördag.

Nyhetsbild

Rory Penttinen siktar på pallen i Monza – "Vi är all in"

MOTORSPORT Lördagens kval inbringade åttonde bästa tid för Team Graff i Monza. Trots det aspirerar stallet på en topplacering under söndagen.

Nyhetsbild

Makarna Alasaari i huvudroll då motorvrålet återvände till Måtarsberget i Jeppo

MOTORSPORT I fjol blev det inga tävlingar. På lördag var motorvrålet tillbaka på Måtarsberget. Gruskungstiteln gick till Janne Alasaari medan hustrun Emilia lade beslag på segern i damklassen.

Nyhetsbild

Gruskungen koras på lördag – Rolander är åter med i leken

MOTORSPORT I fjol blev Gruskungen överkörd av covid-19. Men på lördag utlovas det igen grussprut på Måtarsberget. NNSB arrangerar tävlingen för 28:e gången.

Nyhetsbild

Däckproblem ställde till det för Penttinen i Frankrike: "Känns riktigt skit just nu"

MOTORSPORT Rory Penttinen stod för en stark insats på Paul Ricard-banan och hade vid förarbytet avancerat till tredje plats. Men däcket lossnade för stallkamraten Matthias Kaiser vilket spolierade teamets tävling i Frankrike.

Nyhetsbild

"Det sket sig" – Rory Penttinen åkte av banan i Österrike

MOTORSPORT Rory Penttinen och Matthias Kaiser saknar flyt just nu. Både kvalet och racet på Red Bull Ring gick åt skogen. Efter två deltävlingar står teamet på noll poäng.

Nyhetsbild

Historic Race stort i Terjärv – minst fyra förare från byn: "Det är så tusans roligt!"

MOTORSPORT Bilarna och förarna bildar en prydlig rad med Hemsjön som glittrande bakgrund. Alla fyra ska tävla i Historic Race Finland. Racingformen är stor i Terjärv – men så är det en bygd där bilsportens traditioner förpliktar.

Nyhetsbild

Managern hoppas på ett vått race för Rory Penttinen

MOTORSPORT Team Graff fick inte till det i lördagens kval på Red Bull Ring. Mathias Kaiser hade elfte tid, vilket innebär att han och Rory Penttinen behöver mycket flyt i söndagens race.

Nyhetsbild

Emil är nöjd med andraplatsen – och att det blev bara några blåmärken

MOTORSPORT Säsongen är över och snowcrossföraren Emil Hertén kan kasta en belåten blick i backspegeln. Han slutade tvåa i Finlands Cup och grejade tävlingscirkusen utan motgångar.

Nyhetsbild

Barcelona blev en mardröm för Rory Penttinen: "Det känns riktigt surt"

MOTORSPORT Rory Penttinen hade höga förväntningar efter en bra träningsvecka i Barcelona, men själva tävlingen blev närmast en mardröm.

Nyhetsbild

Ingen vet mer om rallycross än Pontus Lindroos från Närpes: "Jag älskar atmosfären"

MOTORSPORT Visste du att en Närpesbo är en av de med bäst koll på rallycross i hela världen? Han heter Pontus Lindroos och han drömmer om att en dag få sätta sig bakom ratten i en bil med 600 hästkrafter.

Nyhetsbild

Finländsk rallylegendar död

MOTORSPORT Rallylegendaren Hannu Mikkola har avlidit, 78 år gammal.

Nyhetsbild

Imponerande insats av Rory Penttinen när laget tog hem mästerskapet

MOTORSPORT Den fjärde deltävlingen innehöll det mesta med spännande dueller och mängder av säkerhetsbilar. Rory Penttinen bemästrade allt och gjorde ett fenomenalt race som grundlade segern i Asian Le Mans Series.

Nyhetsbild

Rory Penttinen lovordas av Richard Dean – delägare i United Autosports

MOTORSPORT "Rory Penttinen är väldigt fokuserad och mycket professionell. Hans dubbelstint från pole position i Dubai var perfekt." Det säger Richard Dean, delägare i United Autosports vars LMP3-bil Penttinen rattar i ALMS.

Nyhetsbild

Unge Emil Hertén inleder säsongen i Uleåborg

SNÖSKOTERCROSS Nu är det äntligen dags. Säsongen i snöskotercross inleds i Uleåborg i dag. För unge Emil Hertén liksom för det stora flertalet av förarna handlar det om premiär.

Nyhetsbild

Penttinen: Jag svor fina ramsor – tekniska bekymmer stoppade teamet

MOTORSPORT Den tredje deltävlingen i Asian Le Mans Series gick åt skogen för Rory Penttinen & Co. Teamet kom aldrig i mål – trots start från pole position.

Nyhetsbild

Rory Penttinens team tog andra raka i Dubai: "De andra teamen försökte rubba oss"

MOTORSPORT United Autosports dominerade de två första deltävlingarna i Asian Le Mans Series. Rory Penttinen & Co kvitterade ut en ny seger på söndagen i Dubai.

Nyhetsbild

Rory Penttinen ska köra vinnarbilen i Asian Le Mans Series

MOTORSPORT Rory Penttinen flyger till Dubai i dag. Det mycket meriterade teamet United Autosports plockar in Nykarleybon för att köra Asian Le Mans Series. En plats i vinnarbilen väntar.

Nyhetsbild

Rovaniemi ersätter svenska VM-rallyt

RALLY Det svenska VM-rallyt är inställt. Nu står det klart att årets vinterrally i stället hamnar i Rovaniemi, vilket innebär att Finland får två VM-deltävlingar 2021.

Nyhetsbild

Rory Penttinen kör European Le Mans Series 2021

MOTORSPORT Racingföraren Rory Penttinen spänner bågen igen. Efter framgångarna 2020 haglade anbuden över 41-åringen men han fortsätter köra för Team Graff. Och nu är det klart – han kör European Le Mans Series nästa säsong.

Nyhetsbild

Philip Miemois från Karperö tävlar i Italien – siktar på licens för legendariska Nürburgring

BANRACING Under 2019 vann Philip Miemois, 22, från Karperö det mesta som gick att vinna i banracingklassen Legends, däribland VM- och FM-guld. Inför 2020 satte Miemois upp nya mål – som uppfylldes.

Nyhetsbild

Ogier tog sjunde VM-titeln – Lappi femma i Monza

MOTORSPORT Sebastien Ogier tog hem rally-VM för sjunde gången de senaste åtta åren genom att vinna Rally Monza, den sista deltävlingen för året.

Nyhetsbild

Spännande avslutning för Rory Penttinen: "Ett av mina svårare lopp"

MOTORSPORT Till en början såg det ut som om Rory Penttinen och Matthias Kaiser skulle få kröna motorsäsongen med en seger i Portimao, men sedan skrevs resultatlistorna om.

Nyhetsbild

Proffskarriären hägrar för Rory Penttinen

MOTORSPORT På eftermiddagen startar ett av de viktigaste loppen i Rory Penttinens förarkarriär. Proffskarriären hägrar!

Nyhetsbild

Pallplats på Monza för Nykarlebyförare

BANRACING Rory Penttinen och Matthias Kaiser hade ett lyckat veckoslut på Monza i Italien.

Nyhetsbild

Penttinen om Le Mans: Huvudet säger bromsa, bromsa

BANRACING Graff Racing körde in på en femteplats i det andra racet på Le Mans, men Rory Penttinen är inte alls tillfreds med insatsen i Road to Le Mans.

Nyhetsbild

Sämre dag för Penttinen och Kaiser på Le Mans: "Det var riktigt illa"

BANRACING Fredagens start i Road to Le Mans blev ingen succé för Rory Penttinen och Mathias Kaiser. En miss i dagens första tidskörning gav dåligt utgångsläge i själva loppet – och sedan strulade bilen.

Nyhetsbild

Äntligen på Le Mans – Rory Penttinens pojkdröm går i uppfyllelse

BANRACING Nu är han äntligen där, på legendomspunna Le Mans, Rory Penttinen. På torsdagen avverkade han och Matthias Kaiser två pass inom ramen för den fria träningen.

Nyhetsbild

Rapakungen på Måtarsberget abdikerar – inställt på lördag

MOTORSPORT Rapakungen på Måtarsberget tvingas abdikera. Eller för att uttrycka det hela i klartext, lördagens tävling i Jeppo är inställd.

Nyhetsbild

Rory Penttinen körde mot seger – trodde han

BANRACING Det blev en nästan perfekt helg för Nykarlebyföraren Rory Penttinen på racingbanan Paul Ricard nära Marseille. Men en märklig regeltolkning gjorde att den riktiga fullträffen uteblev.

Nyhetsbild

Rory Penttinen gasar på Paul Ricard i helgen

BANRACING Den tredje deltävlingen i Michelin Le Mans Series avgörs i helgen. Det innebär att Rory Penttinen får stå på gasen på racingbanan Paul Ricard nära Marseille.

Nyhetsbild

Philip Miemois gick från nybörjare till världsmästare på tre år – nu vill han tävla i banracing ute i Europa

MOTORSPORT Förra året vann Philip Miemois från Karperö titel efter titel inom banracingklassen Legends – han blev världsmästare, nordeuropeisk mästare och finländsk mästare. Nu vill 22-åringen ha nya utmaningar.

Nyhetsbild

Nykarlebybon Rory Penttinen trea debuten i Le Mans Cup: "Kändes riktigt skönt"

MOTORSPORT Öppningstävlingen av Michelin Le Mans Cup bjöd på dramatik. Efter att ett av teamen fuskat och fått ett straff stod det klart att Rory Penttinen skulle få beträda pallen.

Nyhetsbild

Rallystjärnan Emil Lindholm får sin mentalträning i Vörå: "Det ska vara roligt, för då går det bra"

RALLY Emil Lindholm, 23, från Ingå är en av de klarast lysande stjärnorna på den blåvita rallyhimlen. För att maximera sina prestationer i VM- och EM-serierna får han hjälp av mentaltränaren Jeanette Szymanski från Vörå.

Nyhetsbild

Estland får VM-rally som premiär i omstarten

RALLY Regerande världsmästaren Ott Tänak får köra på hemmaplan då Estland för första gången får ett VM-rally.

Nyhetsbild

Rory Penttinen snart tillbaka på banan – Le Mans Series körs trots allt

BANRACING Rory Penttinen kan andas ut. Det blir en säsong trots allt – en full säsong dessutom. Det innebär att Nykarlebyföraren får chansen att köra alla sex deltävlingarna i Michelin Le Mans Series.

Nyhetsbild

Finlands VM-rally ställs in: "För många frågor kring hälsa och säkerhet"

RALLY Finlands VM-rally är det tredje som stryks ur kalendern.

Nyhetsbild

Böter för fuskande racerförare

FORMEL E Den tyske formel E-föraren Daniel Abt tog in en proffsspelare i esport som körde i hans namn under ett esportlopp.

Nyhetsbild

Nascar-föraren sparkas efter rasistiskt uttryck

MOTORSPORT Först stängdes föraren Kyle Larson av på obestämd tid efter att ha använt ett rasistiskt uttryck under ett virtuellt lopp. Sedan portades han från hela Nascar.

Nyhetsbild

Dramatik i Mexikos VM-rally – Esapekka Lappi räddade sig ur brinnande bil

MOTORSPORT Den finländske rallyföraren Esapekka Lappi fick det hett om öronen i Mexikos VM-rally. Efter genomkörningen av sträckan El Chocolate började hans bil brinna.

Nyhetsbild

19-åriga Kalle Rovanperä överraskade i svenska VM-rallyt – knep historiskt brons

RALLY Det varma vädret ställde till det för VM-rallyt i Sverige. Nitton specialsträckor blev nio när snö och is smultit bort. Efter söndagens enda etapp stod det klart att Kalle Rovanperä tog ett sensationellt brons.

Nyhetsbild

Sveriges VM-rally riskerar att ställas in: "Aldrig varit i ett så här svårt läge"

RALLY Den historiska klassen i Rally Sweden ställs in för att säkra sträckorna för huvudklassen. Arrangörerna kämpar nu för att rädda hela tävlingen.

Nyhetsbild

Efter år av slit – Rory Penttinen på väg mot Le Mans

MOTORSPORT Efter 25 år bakom ratten styr Rory Penttinen nu mot de riktigt stora sammanhangen. Går allt som det ska kan vägen nå fram till en av motorsportvärldens mest mytomspunna tävlingar.