Sport

Olympiska spel

Mest läst senaste veckan

Sport

Nyhetsbild

Hundra dagar kvar – så ska Peking hantera OS med stränga coronarestriktioner

OLYMPISKA SPEL Om bara hundra dagar samlas närmare 3000 idrottare i och omkring Peking. Covidrelgerna blir ännu hårdare än i sommar-OS i Tokyo.

Nyhetsbild

Två gripna vid protest mot Peking-OS

OLYMPISKA SPEL Två kvinnor greps på söndagsmorgonen när de försökte sätta upp en protestbanderoll mot OS i Peking på Akropolis i Aten. På måndag tänds den olympiska elden i staden Olympia i Grekland inför de omstridda spelen i februari.

Nyhetsbild

Tuffa coronaregler på OS – kan bli vaccinkrav

OLYMPISKA SPEL Det kan bli lika stränga coronaregler i vinter-OS i Peking i februari som det var i Tokyo i somras. Skillnaden är att ser ut att bli krav på vaccinering.

Nyhetsbild

Nervös Nader Khalili debuterade i paralympiska spelen i Tokyo – blev näst sist: "Han blev efter i starten"

PARASIMNING Nader Khalili fick inte riktigt simningen att stämma och blev en bra bit från hans finländska rekord på 100 meter ryggsim.

Nyhetsbild

Inga afghanska deltagare i paralympics: "Olyckliga omständigheter"

OLYMPISKA SPEL På grund av läget i Afghanistan, med talibanerna som tagit över makten, drar sig landet ur paralympics i Tokyo, rapporterar Inside the games.

Nyhetsbild

Djurrättsaktivister: Ta bort ridsport från OS

OLYMPISKA SPEL Efter flera incidenter under spelen i Tokyo kräver djurrättsorganisationen Peta att Internationella olympiska kommittén (IOK) tar bort ridsport från OS-programmet.

Nyhetsbild

Lehtikuvas fotografer valde ut sina bästa OS-bilder – här är de

OLYMPISKA SPEL Under OS i Japan tog Lehtikuvas fotografer Antti Aimo-Koivisto, Vesa Moilanen och Heikki Saukkomaa tusentals bilder. Nu har de själva valt ut de mest lyckade fotografierna som bäst beskriver evenemanget.

Nyhetsbild

Uppgifter: Hårda covidåtgärder väntar under vinter-OS i Peking

OLYMPISKA SPEL Sommar-OS i Tokyo omgärdades av rigorösa åtgärder för att undvika smittspridning av covid-19. Nu rapporterar New York Times att Kina förbereder än mer långtgående restriktioner inför vinter-OS i Peking 2022.

Nyhetsbild

Över 3,7 miljoner finländare följde med OS i Tokyo

OLYMPISKA SPEL Speciellt de yngre tittarna valde att följa med de olympiska spelen via Yle Arenan.

Nyhetsbild

Förkrossad Mira Potkonen missade OS-final – andra blåvita bronset bärgat: "Inte vad jag ville ha"

BOXNING "Jag vet inte alls vad jag ska göra från och med i morgon," säger en tårögd Mira Potkonen till Yle efter matchen.

Nyhetsbild

Expert: "Idrottslaveri" råder i Belarus

OLYMPISKA SPEL I söndags fördes den belarusiska OS-sprintern Kristina Timanovskaja till flygplatsen i Tokyo mot sin vilja efter att hon har kritiserat ett beslut av sina tränare. Händelsen är ett tydligt exempel på hur idrottsvärlden styrs av regimen i Belarus, enligt en expert.

Nyhetsbild

Yle: Oliver Helander stort frågetecken inför spjutkvalet i OS: "Ser ut som han inte kommer kunna delta"

FRIIDROTT Det kommer dystra nyheter kring Vasabon och spjutkastaren Oliver Helander. Det blir förmodligen ingen spjuttävling i Tokyo för den finländska spjutstjärnan.

Nyhetsbild

Belarusisk OS-löpare: Tränarna kidnappade mig

OLYMPISKA SPEL En belarusisk sprinter klagade på sina tränare offentligt och ville söka asyl. Då kidnappades hon av sina egna tränare och ströks från deltagarlistan, uppger Reuters.

Nyhetsbild

Nya coronarestriktioner väntas i Tokyo – OS-bubblan rapporterar om 27 nya fall

OLYMPISKA SPEL Covidfallen når nya rekordnivåer i och runt Tokyo, och nu vill japanska regeringen införa hårdare restriktioner i tre prefekturer runt huvudstaden.

Nyhetsbild

Nya virusfall på OS – tre aktiva smittade

OLYMPISKA SPEL 24 nya coronafall med koppling till OS har rapporterats, enligt arrangören. Bland dessa ingår tre idrottare.

Nyhetsbild

"Otroligt stolt att vara gay och OS-mästare" – Tom Daley fick jubla högst upp på pallen

OLYMPISKA SPEL Britten Tom Daley vann OS-guld i synkroniserat simhopp tillsammans med Matty Lee. Ett stort ögonblick för Daley.

Nyhetsbild

Oväder väntas nå Tokyo under dagen – så påverkas OS

OLYMPISKA SPEL Tyfonen Nepartak närmar sig Tokyoområdet, och Japans meteorologiska institut har utfärdat varningar för både storm- och åskoväder. Men alla sporter klagar inte på ovädret.

Nyhetsbild

Tio nya coronafall i OS

Tio nya fall av covid-19 har upptäckts i anslutning till OS i Tokyo.

Nyhetsbild

Fler OS-tävlingar i fara när tyfon närmar sig

Flera OS-tävlingar kan påverkas när tyfonen Nepartak väntas dra in över Tokyo i nästa vecka med vindstyrkor på 90 meter per sekund.

Nyhetsbild

Vaccinationscenter öppnar inför OS-"bubblan" 2021

OLYMPISKA SPEL Om två månader inleds OS i Japan och coronaviruset är det ständigt närvarande frågetecknet. På måndagen öppnades två center med målet att kunna kickstarta vaccinationsprocessen i större skala.

Nyhetsbild

6000 läkare i Tokyo kräver: Ställ in OS

OLYMPISKA SPEL En stor läkarorganisation i Tokyo kräver att sommar-OS ställs in – med bara två månader kvar till invigningen. Läkarna säger att sjukvårdssystemet i huvudstaden redan är överbelastat.

Nyhetsbild

Nytt avtal säkrar vaccin till OS-idrottare

OLYMPISKA SPEL IOK har tecknat ett nytt avtal med Pfizer och Biontech om att förse idrottare och andra OS-deltagare med coronavaccin inför OS och Paralympics i Tokyo.

Nyhetsbild

Tyngdlyftare kan bli första transpersonen i OS: "Stark kultur av omtänksamhet och inkludering"

OLYMPISKA SPEL Den nyzeeländska tyngdlyftaren Laurel Hubbard ser ut att bli den första transpersonen att delta i ett OS.

Nyhetsbild

Oron inför OS: Förlängt nödläge väntas i Tokyo

OLYMPISKA SPEL Med mindre än tre månader kvar till OS har Japan fortfarande inte fått kontroll på smittspridningen av covid-19.

Nyhetsbild

Flera OS-orter tvingas hoppa av – kravet på en covid-19-säker bubbla sätter stopp

OLYMPISKA SPEL Flera hundra japanska städer har tvingats hoppa av som värdort för OS-trupper i samband med sommarens spel i Tokyo.

Nyhetsbild

Japan utlyser nödläge tre månader före OS

OLYMPISKA SPEL Japan har utlyst nationellt nödläge i Tokyo och tre andra regioner på grund av den ökande spridningen av nya virusvarianter. Beskedet kommer med tre månader kvar till OS-invigningen i Tokyo.

Nyhetsbild

Tjajkovskij ersätter ryska nationalsången på OS

OLYMPISKA SPEL Ryssland är avstängda från OS – och deras nationalsång likaså. Nu har Internationella olympiska kommittén (IOK) beslutat att ett stycke av den ryske tonsättaren Pjotr Tjajkovskij kan användas i stället.

Nyhetsbild

Nordkorea nobbar OS – på grund av corona

OLYMPISKA SPEL Nordkorea ställer inte upp i OS i Tokyo i sommar, meddelar landets idrottsdepartement. Orsaken är att det slutna landet vill skydda sina idrottare från covid-19.

Nyhetsbild

Sydkorea och Nordkorea vill arrangera OS 2032 – tillsammans

OLYMPISKA SPEL Sydkorea och Nordkorea har beslutat att skicka ett förslag till Internationella olympiska kommittén (IOK) om att arrangera sommar-OS 2032 tillsammans.

Nyhetsbild

Historiskt beslut: Ingen utländsk publik på OS i Tokyo

OLYMPISKA SPEL För första gången i historien blir det ett OS och Paralympics utan publik från utlandet. Utländska biljettinnehavare kommer inte att släppas in i Japan i sommar, slår arrangören fast.

Nyhetsbild

Fem nya OS-uttagningar: "Den slutliga truppen är omkring 50 idrottare"

OLYMPISKA SPEL Finlands olympiska kommitté fyllde på idrottartruppen till OS i Tokyo med fem idrottare – fyra debutanter och en veteran.

Nyhetsbild

OS-chefen avgår efter kritik om sexism

OLYMPISKA SPEL Hans kommentarer om kvinnor fällde OS-chefen Yoshiro Mori. Nu avgår han. "Det viktigaste är att OS kan hållas. Jag vill inte att min närvaro ska stå i vägen för det", säger han.

Nyhetsbild

Avgångskrav mot OS-chefen efter sexism

OLYMPISKA SPEL OS-chefen Yoshiro Mori är i blåsväder. 83-åringen fällde en rad sexistiska kommentarer under ett möte med Japans olympiska kommitté – och nu höjs röster för att han ska avgå.

Nyhetsbild

OS-topp: Joe Biden kan rädda Tokyo-spelen

OLYMPISKA SPEL Hur det blir med OS i Tokyo ligger i den amerikanska presidenten Joe Bidens händer. Det menar Haruyuki Takahashi, ledamot i styrelsen för sommarens olympiska spel i Japan.

Nyhetsbild

Japans regering uppges vilja ställa in OS – Japan förnekar

OLYMPISKA SPEL Den japanska regeringen har kommit fram till att sommarens olympiska spel i Tokyo måste ställas in och försöker hitta ett sätt att göra det på utan att tappa ansiktet. Det uppger en anonym regeringskälla till The Times. Men uppgifterna tillbakavisas av premiärminister Yoshihide Suga.

Nyhetsbild

Osäkert med OS enligt japansk minister – befolkningen vill ställa in

OLYMPISKA SPEL OS i Tokyo flyttades fram ett år och ska genomföras i sommar, är det tänkt. Men japanska ministern Taro Kono menar att det inte alls är säkert att det blir några olympiska spel.

Nyhetsbild

IOK-topp: Låt OS-idrottare gå före i vaccinkön

OLYMPISKA SPEL Ska idrottare få förtur till ett vaccin för att kunna delta i Tokyo-OS i sommar? Det tycker IOK-toppen Dick Pound. "Jag tror inte det hade varit några större protester mot det," säger han till Sky News.

Nyhetsbild

Japan förbereder nödläge – 200 dagar före OS-invigningen

OLYMPISKA SPEL Japans regering sägs förbereda för att utropa nödläge i landet. Detta sedan antalet coronafall ökat kraftigt. Det kastar skuggor över OS, som enligt planen ska invigas i Tokyo om 200 dagar.

Nyhetsbild

Rysslands avstängning halveras – neutral flagg gäller i två år till

OLYMPISKA SPEL Idrottens skiljedomstol CAS har beslutat att halvera Rysslands avstängning från OS och VM från fyra till två år.