Utrikes

Mest läst senaste veckan

Utrikes

Nyhetsbild

Trump: Natomedlemskap för Brasilien möjligt

Brasiliens president Jair Bolsonaro kom till Washington med förhoppning att tjusa sin amerikanske kollega och förebild Donald Trump. Och högerledarna tycktes komma väl överens. Trump vädrade efter mötet idén om att Brasilien kan vara en kandidat till försvarsalliansen Nato.

Nyhetsbild

Miljarder människor saknar rent vatten

Ungefär 140 liter vatten går åt för att producera en kopp kaffe – det tål att tänka på inför världsvattendagen, som infaller på fredag.

Nyhetsbild

Italien hindrar migrantfartyg att gå i hamn – "Utpressning"

Italiens inrikesminister Matteo Salvini, ledare för det högerpopulistiska partiet Lega, låter inte migranter ombord på ett räddningsfartyg att gå i land i Italien.

Nyhetsbild

EU väntar otåligt på Mays besked

Storbritanniens regering kämpar mot klockan efter det senaste brexitbakslaget. Bryssel väntar otåligt på besked om vad britterna vill. Svaret kan komma i ett brev från premiärminister Theresa May inför veckans EU-toppmöte.

Nyhetsbild

Strandade räddas ur träd och av tak i cyklonkatastrofen

Räddningsarbetare kämpar mot klockan för att rädda så många som möjligt som strandats efter den dödliga stormen Idai i sydöstra Afrika.

Nyhetsbild

Sorg och chock i Utrecht efter skottdådet

I en alldaglig korsning i västra Utrecht läggs blommor på hög när staden hedrar offren för spårvagnsattacken i måndags.Förfärligt, men inte förvånande, säger invånarna.

Nyhetsbild

"Kråmande sprätt" spelar avgörande brexitroll

"Orderrrr!" ryter talman John Bercow i det brittiska underhuset.56-åringen från Buckingham har fått rena kultstatusen under brexitprocessen – men har också en helt avgörande roll.

Nyhetsbild

Kazakstans president avgår efter 29 år

Kazakstans mångårige och diktatoriske president Nursultan Nazarbajev avgår oväntat.

Nyhetsbild

Offren hedras vid brottsplatsen i Utrecht

En blomsterhög växer runt ett träd vid 24 oktober-torget i den nederländska staden Utrecht, där tre människor miste livet då en man började skjuta i en spårvagn på måndagen.

Nyhetsbild

Svårt få fram hjälp i krisdrabbade Moçambique – hundratusentals i nöd

Hundratusentals människor behöver akut hjälp efter cyklonen Idai i sydöstra Afrika. Vägar och telefonnät har förstörts, internet är utslaget och hjälparbetare når inte fram till de katastrofdrabbade områdena.

Nyhetsbild

Nya Zeelands premiärminister: Därför nämner jag inte hans namn

Nya Zeelands premiärminister Jacinda Ardern lovar att aldrig nämna namnet på den man som misstänks ha mördat 50 personer vid terrorattackerna mot två moskéer i Christchurch.

Nyhetsbild

Fyra skadade på skola i Oslo – elev bar kniv

Fyra personer får sjukhusvård efter en händelse där en elev ska ha hotat en person med kniv på en skola i Oslo.

Nyhetsbild

Vattenbrist riskerar öka

Över 800 miljoner människor på jorden saknar tillgång till rent vatten, och siffran riskerar att öka snarare än att sjunka, enligt en ny rapport från organisationen WaterAid.

Nyhetsbild

Flaggor på halv stång i Nederländerna

Dagen efter dödsskjutningen på en spårvagn i centrala Utrecht i Nederländerna vajar flaggorna i staden på halv stång på offentliga byggnader.

Nyhetsbild

Många barn döda i tågolyckan i Kongo-Kinshasa

Antalet dödsoffer i en olycka med ett godståg i Kongo-Kinshasa har stigit till 32. De flesta av de omkomna, varav ett stort antal barn, åkte som fripassagerare på tåget.

Nyhetsbild

Omröstning om Theresa Mays brexitförslag stoppas

En hård brexit är plötsligt mer sannolik igen.Eller rentav ingen brexit alls. Dramatiken kring Storbritanniens utträde ur EU ökar igen sedan underhusets talman sagt nej till att släppa fram regeringens utträdesavtal ännu en gång.

Nyhetsbild

Misstänkte 37-åringen i Utrecht har gripits

En 37-årig man i nederländska Utrecht har gripits misstänkt för skottlossningen på en spårvagn på måndag förmiddag.

Nyhetsbild

Över 1 000 omkomna i cyklonen i Moçambique

Allt tyder på att över 1 000 personer omkommit i ovädret i Moçambique, säger president Filipe Nyusi i ett tal till nationen.Nittio procent av staden Beira är skadad eller förstörd efter den tropiska cyklonen Idais framfart, enligt Röda Korset.

Nyhetsbild

Polisen: Utrecht-skjutning kan vara fall av våld i nära relation

En 37-årig man i nederländska Utrecht jagas av polisen misstänkt för en skottlossning på en spårvagn där människor både dödats och skadats. Händelsen utreds som en misstänkt terrorattack – men polisen öppnar för att det kan vara ett fall av relationsvåld.

Nyhetsbild

Terroristen i Christchurch agerade ensam

Polisen i Nya Zeeland tror att den misstänkte Christchurch-terroristen Brenton Tarrant utförde dödskjutningen mot två moskéer på egen hand. – Vi bedömer att det bara var en angripare, säger polischef Mike Bush.

Nyhetsbild

Tre tonåringar döda vid S:t Patricks-firande i Nordirland

Tre tonåringar miste livet i trängseln utanför ett hotell vid firandet av S:t Patrick's day i Cookstown i Nordirland på söndagskvällen, uppger polisen.

Nyhetsbild

Fler döda i Utrecht – hotnivån höjd till max

UPPDATERAD Flera personer har dödats eller skadats i en skjutning ombord på en spårvagn i den nederländska staden Utrecht. Polisen varnar för en 37-årig man som de släppt namn och bild på. Han jagas av polisen och allmänheten uppmanas att hålla sig inomhus.

Nyhetsbild

En död i misstänkt terrordåd i Nederländerna

Minst en person har dödats och flera skadats i en skottlossning i en spårvagn i staden Utrecht i Nederländerna. Skytten är på fri fot och terrorhotnivån har höjts i provinsen.

Nyhetsbild

Storbritanniens utrikesminister hoppas på avgörande brexitomröstning

Storbritanniens utrikesminister Jeremy Hunt hoppas på en tredje avgörande omröstning om ett utträdesavtal med EU redan på tisdag.

Nyhetsbild

Theresa May har "ännu inte" tillräckligt stöd

Vissa skeptiker tycks ge med sig inför Theresa Mays hot om en lång fördröjning av brexit – men än uppges hon inte ha samlat tillräckligt stöd. Oppositionen hotar med en ny förtroendeomröstning. Och med att tvinga fram en folkomröstning om avtalet.

Nyhetsbild

Antalet döda stiger i ovädret i södra Afrika

Nära 130 människor har omkommit i Zimbabwe och Moçambique de senaste tre dygnen när cyklonen Idai fortsatt härja i södra Afrika.

Nyhetsbild

Minst 24 döda i tågolycka i i Kongo-Kinshasa

Minst 24 personer har omkommit och 31 skadats när ett frakttåg spårade ur i Kongo-Kinshasa på söndagen.

Nyhetsbild

Tusentals sörjde vid tomma kistor i Etiopien

Tomma kistor och bilder på de saknade. Flera tusen sörjande samlades i Etiopiens huvudstad Addis Abeba för en ceremoni till minne av offren som dog i flygkraschen för en vecka sedan.

Nyhetsbild

Två döda och flera instängda efter jordskred på Lombok

Två personer har dött och runt 35 turister befaras vara instängda efter ett jordskred på turistön Lombok i Indonesien. Många av turisterna ska vara från Malaysia.

Nyhetsbild

Flygplats i Nya Zeeland stängd efter bomblarm

Polisen har stängt flygplatsen i staden Dunedin, där den misstänkte terroristen Brenton Tarrant tros ha bott under sin tid i Nya Zeeland. Ett misstänkt paket har hittats ..

Nyhetsbild

Huvudlösa Joséphine med flera – Martinique i bilder

Där står hon, Napoleons gemål Joséphine – och är utan huvud. Hon är avskydd på sin hemö Martinique.

Nyhetsbild

Hennes namn avslöjar att förfäderna var slavar – ”Det kan ännu färga andras attityd till dig”

Hudfärgen avslöjar henne inte. Men namnet – Anne-Sophie Gros-Desormeaux – gör det. Gros har hon ärvt efter förfäder som var afrikanska slavar, Desormeaux efter förfäder som var franska kolonister.

Nyhetsbild

Sörjande familjer i Christchurch vill begrava sina döda

Ännu har inte alla offer från massakern identifierats. Men anhöriga har redan börjat planera begravningarna. – De har börjat gräva gravar, säger Farid Ahmed, som förlorat sin hustru.

Nyhetsbild

Polisen bekräftar: 50 offer i Christchurch

UTRIKES Antalet döda i terrorattacken i Christchurch stiger till 50, sedan ytterligare ett offer hittats på en av brottsplatserna. Tre personer som greps efter dådet misstänks inte längre för inblandning.

Nyhetsbild

Ett 70-tal skadade i våldsamma Parisprotester

UTRIKES Barrikader, plundringar, bränder och drabbningar med polisen. Gula västarna-protester i Paris har återigen urartat i våldsamheter och ett 70-tal personer har skadats.

Nyhetsbild

Kosläpp lockar storpublik i Sverige

UTRIKES Kor som släpps ut på grönbete är ett tydligt vårtecken. Arlas kosläpp verkar bli populärare för varje år och när anmälningen öppnade till helgen kom det in 50 000 anmälningar på bara några timmar.

Nyhetsbild

50 döda i stormflod i Indonesien

UTRIKES Minst 50 personer har omkommit i samband med kraftiga översvämningar i östra Indonesien, uppger landets katastrofmyndighet.

Nyhetsbild

Amerikan dömd till tio år i iranskt fängelse

Den 46-årige amerikanen Michael White greps i nordöstra Iran i juli när han var på besök hos en kvinna han blivit förälskad i på nätet. Nu har White dömts till tio års fängelse för en bild han publicerat och för att ha förolämpat Irans högste ledare ayatolla Ali Khamenei, säger advokat Mark Zaid.

Nyhetsbild

Klimatdemonstration i centrala Paris

Nyhetsbild

Massmarsch i protest mot utdragen brexit

Storbritanniens utdragna skilsmässa från EU ses som ett svek av dem som röstade för ett utträde för tre år sedan. Nu har en två veckor lång protestmarsch inletts för att manifestera missnöjet mot att brexit dröjer.

Nyhetsbild

Berlusconi-vittnes död utreds av åklagare

Ett vittne från sexrättegången mot Italiens före detta premiärminister Silvio Berlusconi har avlidit efter att ha drabbats av mystiska symtom. Dödsfallet utreds nu av åklagare i Milano sedan prov från sjukhuset visat rester av radioaktiva substanser i kvinnans kropp.

Nyhetsbild

Nya våldsamma sammandrabbningar i Paris

Efter flera veckor av allt mer avmattade demonstrationer från proteströrelsen Gula västarna utspelar sig än en gång våldsamma scener på Paris gator. En större kraftsamling från rörelsens sida har resulterat i nya sammandrabbningar med polisen.