Utrikes

Mest läst senaste veckan

Utrikes

Självmordsdåd i Kabul – minst sju döda

Minst sju personer har dödats och över 15 skadats i ett självmordsdåd i Afghanistans huvudstad Kabul, enligt afghansk polis. Attentatet är det senaste i en lång rad dåd i staden den senaste tiden.

Nyhetsbild

Assange kan avhysas från Ecuadors ambassad

Wikileaksgrundaren Julian Assange kan snart bli avhyst från Ecuadors ambassad i London, där han befunnit sig de senaste sex åren. Samtal förs på hög nivå mellan Storbritannien och det sydamerikanska landet, skriver The Sunday Times.

670 soldater saknas efter Boko Haram-attack i Nigeria

Hundratals soldater saknas sedan islamiströrelsen Boko Haram stormade en militärbas i nordöstra Nigeria. Anfallet mot basen i delstaten Yobe var den andra attacken på två dagar mot regeringsstyrkorna.

Nyhetsbild

Stupade i Koreakriget ska återlämnas till USA

USA och Nordkorea har kommit överens om att återuppta det gemensamma sökande efter amerikanska soldater som stupade i Koreakriget 1950-1953. Det säger USA:s utrikesminister Mike Pompeo.

Nyhetsbild

Björnblod får människomuskler att växa

Blod från björnar som gått i ide får människans muskler att växa, visar forskning på svenska björnar. Det kan leda till nya metoder för att stoppa muskelförtvining.

Nyhetsbild

Fortsatta oroligheter i södra Irak

Hundratals demonstranter har försökt storma provinsregeringens byggnad i Basra i södra Irak. Protesterna, som spritt sig till flera städer, kommer efter missnöje med samhällsservicen. Oroligheterna har lett till att flyg till regionen ställts in eller dirigerats om.

Nyhetsbild

Trump listar EU och Ryssland som "fiender"

EU, Ryssland och Kina är alla USA:s fiender, på ett eller annat sätt, säger Donald Trump inför toppmötet med Vladimir Putin. USA:s president säger sig ha lågt ställda förväntningar inför mötet.

Nyhetsbild

18 skadade i båtolycka på Svalbard

18 personer har skadats, varav en allvarligt, efter att en turistbåt kolliderat med en kaj i Barentsburg, den nästa största byn på Svalbard. Olyckan inträffade strax efter klockan 10 på söndagsförmiddagen.

Nyhetsbild

Trump till May: Stäm EU

Donald Trump kom med ett skarpt förslag till Theresa May när de båda ledarna träffades i fredags: Stäm EU. May ansåg dock att detta var för "brutalt".

Nyhetsbild

Rekordmånga civila dödsoffer i Afghanistan

Våldet mot civila i Afghanistan har nått en rekordhög nivå, visar nya siffror från FN. Under årets sex första månader dödades totalt 1 692 civila i den väpnade konflikt som plågat landet i många år.

Nyhetsbild

Två döda i explosion i Gaza

Två personer har dödats och en skadats i en explosion i en byggnad i Gaza, enligt palestinska hälsomyndigheter.

Nyhetsbild

Macheteman gripen i Oslo

En machetebeväpnad man har gripits av polis i Oslo under söndagsmorgonen.

Nyhetsbild

Kvinna överlevde fall utför 60-metersstup

En kvinna som varit försvunnen i en vecka hittades på fredagen av vandrare vid botten av ett stup i Big Sur-området i Kalifornien, USA.

Nyhetsbild

Twitter-konton kopplas till ryska agenter

Twitter har stängt två konton som kopplas till de tolv ryska underrättelseofficerare som åtalats i USA för att ha hackat sig in i Demokratiska partiets datanätverk under presidentvalskampanjen 2016.

Nyhetsbild

Trump: Jag ställer upp för omval

Donald Trump säger i en intervju med tidningen Mail on Sunday under sitt besök i Storbritannien att han avser att ställa upp för omval 2020.

Nyhetsbild

Pompeo: Viktigt att Trump och Putin möts

USA:s utrikesminister Mike Pompeo säger till CNN att det är viktigt att Donald Trump och Vladimir Putin möts som planerat i Helsingfors på måndag, rapporterar CNN.

Nyhetsbild

Folkliga protester sprider sig i Irak

Demonstranter har stormat provinsregeringens byggnad i staden Karbala i Irak, uppger ett vittne för Reuters. Tidigare under lördagen sattes landets säkerhetsstyrkor i högsta beredskap efter en vecka av protester.

Nyhetsbild

Över 400 föremål analyseras om nervgift

Den brittiska antiterrorpolisen har hämtat in över 400 föremål som kan vara kontaminerade med nervgiftet Novitjok. Föremålen har skickats till laboratorium för analys.

Nya dödsfall i protester i Nicaragua

Två unga män har skjutits ihjäl av regeringsstyrkor i en kyrka i Nicaraguas huvudstad. Minst nio människor har mist livet sedan de landsomfattande protesterna mot president Daniel Ortega trappades upp i torsdags.

Nyhetsbild

Fem fullbokade SAS-plan ställs in

Flygbolaget SAS stoppade fem fullbokade flygningar från Arlanda på lördagen, uppger Expressen.

Nyhetsbild

Eritreas ledare på historiskt statsbesök

"Vi är ett folk", slog Eritreas president Isaias Afwerki fast när han inledde sitt historiska statsbesök i Etiopiens huvudstad Addis Abeba. För befolkningen i de två länderna har den upptinade relationen redan fått effekter, mindre än en vecka efter fredsavtalet mellan de forna ärkefienderna.

Nyhetsbild

Tanzanias president vill tvinga fångar arbeta

Tanzanias president John Magufuli tycker att fångarna i landets fängelser har det för bra. De bör tvingas arbeta "dag och natt" och ska inte tillåtas utnyttja sina äktenskapliga rättigheter när fruar kommer på besök.

Nyhetsbild

Våg av flyganfall mot Gaza

Två palestinska tonåringar uppges ha dödats i en våg av israeliska flyganfall mot Gaza. Flygräderna kommer efter fredagens våldsamma sammandrabbningar på Gazaremsan. Samtidigt har raketer och granater avfyrats mot södra Israel från den palestinska enklaven.

Nyhetsbild

Storpolitik och fotboll när Macron möter Putin

Syrien, Ukraina och Iran står på dagordningen när Frankrikes president Emmanuel Macron träffar sin ryske kollega Vladimir Putin i Moskva på söndagen.

Nyhetsbild

"Trump-diplomatin" riskerar ändra praxis

När Trump blandar sig i europeisk inrikespolitik bryter han inte bara mot oskrivna regler för diplomati. Han riskerar också att, i ett längre perspektiv, förflytta praxis för vad politiska ledare kan komma undan med. Det är läge att oroa sig, anser Christer Jönsson, professor i statsvetenskap.

Nyhetsbild

PKK-medlem gripen i Danmark

En 58-årig turkisk medborgare har gripits av dansk polis på väg från Tyskland till Danmark. Enligt turkiska medier rör det sig om en framträdande medlem inom det i Turkiet förbjudna Kurdistans arbetarparti (PKK).

Nyhetsbild

Isländska fiskare har dödat möjlig blåval

Isländska fiskare har dödat en stor val – som enligt djurrättsorganisationer var en utrotningshotad blåval.

Nyhetsbild

Sydkoreansk hbtq-marsch mötte motstånd

En marsch för homosexuellas rättigheter med tiotusentals deltagare gick genom Sydkoreas huvudstad Seoul på lördagen – och mötte motstånd från konservativa och kristna motdemonstranter.

Nyhetsbild

Isberg driver bort från evakuerad by

Ett isberg på drift tvingade ett 30-tal personer att flytta från sina hem i det lilla grönländska samhället Innaarsuit. Farhågan var att det stora isberget skulle fastna nära kusten – och orsaka översvämningar.

Nyhetsbild

450 migranter strandsatta till havs

Omkring 450 migranter som befinner sig ombord på två fartyg i Medelhavet har ingenstans att ta vägen eftersom såväl Italien som Malta vägrar ta emot dem.

Nyhetsbild

"Blod ur öronen" – flygresenärer till sjukhus

Minst 30 flygpassagerare fick föras till sjukhus då ett Ryanairplan nödlandade i Frankfurt efter ett plötsligt lufttrycksfall i kabinen. Passagerare ska ha fått ont i öronen, i några fall också börjat blöda ur öronen.

Nyhetsbild

Efter 61 år – kvinna ska leda naturisterna

Sveriges Naturistförbund har tagit ett historiskt beslut – Malin Arlinder-Ekberg blir förbundets första kvinnliga ordförande. Det behövs fler yngre naturister och fler kvinnliga medlemmar, anser hon.

Nyhetsbild

Pompa och ståt vid bastiljdagsfirande i Paris

Fransmännen firade sin nationaldag som traditionen bjuder – med en pampig militärparad i Paris. Men en snöplig flygfadäs naggade det praktfulla huvudnumret något i kanten.

Nyhetsbild

Sveriges kronprinsessa: "Gör mig varm i hjärtat"

Öland fortsätter att vara ön där kronprinsessan Victoria firar sin födelsedag. Sedan tvåårsdagen har det firats storslaget i både Borgholm och vid Sollidens slott. Solen och vindarnas ö lever upp till sin soliga beskrivning under 41-årsfesten.

Nyhetsbild

Pakistan i sorg efter dödligt bombdåd

Pakistan är ett land i sorg efter fredagens bombdåd i staden Mastung, då minst 128 människor dödades och uppemot 150 skadades.

Nyhetsbild

FN röstade ja till nytt migrationsavtal

För första gången någonsin har FN:s medlemsländer ställt sig bakom ett globalt migrationsavtal. USA bojkottar överenskommelsen, som bland annat har som mål att upprätta flyktvägar för flyktingar och migranter runt om i världen.

Nyhetsbild

Isberg hotar by på Grönland

Ett gigantiskt isberg har drivit på grund hotande nära byn Innaarsuit på Grönlands västkust. Detta rapporterar BBC.

Nyhetsbild

Ötzis sista måltid: Bockfett och ormbunke

Forskare har kommit fram till vad Ötzi – mannen som låg infrusen i de österrikiska alperna i 5 300 år – åt vid sin sista måltid.

Nyhetsbild

Israeliska flygräder mot Gazaremsan efter oro

Israel har flygbombat mål i Gaza på lördagsmorgonen, bekräftar den israeliska militären.

Nyhetsbild

Forskning: Hästar visar glädje genom att frusta

Franska forskare har studerat hur hästar beter sig i trånga spiltor jämfört med beteshagar och kommit fram till att pållarna frustar oftare när de befinner sig i lugna och naturliga miljöer.

Nyhetsbild

Två döda i Nicaragua – Ortega manar till fred

Två personer dödades i Nicaragua på fredagen när regeringsstyrkor öppnade eld i oppositionens högborg Masaya söder om Managua. Fredagens dödsfall sammanföll med att president Ortega och hans anhängare firade minnet av händelser i samband med att Ortega kom till makten för snart 40 år sedan.

Nyhetsbild

Lyckat möte mellan USA och Mexiko

Högt uppsatta personer i Donald Trumps stab träffade på fredagen bland andra Mexikos tillträdande president Andrés Manuel López Obrador i Mexiko City.

Nyhetsbild

Tillslag mot präster i pedofilskandal i Chile

Chilensk polis och åklagare utreder nya anklagelser om sexuella övergrepp inom katolska kyrkan.På fredagen genomfördes razzior i städerna Temuco och Villarrica i regionen Araucanía i södra Chile. Totalt fem präster i regionen utreds för brott som ska ha begåtts efter år 2000.

Nyhetsbild

Ryska militärer åtalas för Clinton-hackning

Tolv ryska underrättelseofficerare åtalas i USA för att ha hackat sig in i Demokratiska partiets datanätverk under presidentvalskampanjen 2016. Demokraternas ledare i senaten uppmanar Donald Trump att ställa in mötet i Finland.

Nyhetsbild

Minihäst överlevde översvämningar – på tak

En miniatyrhäst som försvann i samband med översvämningarna i västra Japan har hittats vid liv efter tre dagar – på ett hustak. Det rapporterar den japanska tidningen Asahi Shimbun på sin engelskspråkiga sajt.