Utrikes

Mest läst senaste veckan

Utrikes

Nyhetsbild

Utreseförbudet hävt i Wuhan – "Tog av mig munskyddet och skrek ut över vattnet"

De allra flesta har varit instängda i sina bostäder sedan den 23 januari – och först den senaste tiden gjort någon enstaka tur ut i det fria. Men nu får friska invånare i Wuhan, den kinesiska stad där det nya coronaviruset först upptäcktes, resa ut ur staden.

Nyhetsbild

Virus stängde djurpark – då parade sig pandor

De har hoppats i tio år – och snart kanske det äntligen kan bli en efterlängtad pandafödsel på djurparken Ocean i Hongkong. Jättepandorna Ying Ying och Le Le har inte velat para sig – förrän nu när djurparken stängt på grund av coronaviruset.

Nyhetsbild

Ny svart siffra i USA – 2 000 döda

Det senaste dygnet har nästan 2 000 nya dödsfall registrerats i USA, den högsta dygnssiffran hittills. Totalt har över 12 800 människor avlidit i covid-19 i landet.

Nyhetsbild

Tunisien: Smittspridare kan dömas för dråp

Den som inte följer myndigheternas förhållningsregler och därigenom smittar någon med covid-19 kan åtalas för dråp. Varningen kommer från Tunisiens inrikesdepartement på tisdagen.

Nyhetsbild

Brant ökning av antalet dödsfall i Frankrike

Över 1 400 nya dödsfall med koppling till coronaviruset har konstaterats i Frankrike enligt den senaste officiella dygnstatistiken. Det innebär att 10 328 människor avlidit i sviterna av covid-19.

Nyhetsbild

Boris Johnsons tillstånd stabilt

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson blir kvar på intensivvårdsavdelningen på ett sjukhus i London. Hans tillstånd är stabilt, säger utrikesminister Dominic Raab som tillfälligt tagit över styret.

Dödstalet passerar 6 000 i Storbritannien

Antalet dödsfall i Storbritannien med koppling till coronaviruset har stigit med 786 det senast registrerade dygnet.

Nyhetsbild

VIDEO: Vårdpersonalen sprider glädje med sin med “pingvindans”

Runt om i världen kämpar vårdpersonal på i kampen mot coronaviruset. Trots de dagliga tuffa kamperna valde de här sjuksköterskorna i Turkiet att försöka sprida lite glädje, med en video som nu blivit viral.

Nyhetsbild

Erna Solberg: Norge öppnar upp gradvis – hytteförbudet ska hävas efter påsk

De norska daghemmen öppnar den 20 april, och veckan därpå kommer även delar av skolorna vara igång.

Nyhetsbild

Hundratals miljarder i EU:s coronakamp – "Det mest ambitiösa paket någonsin"

Spänningarna är många när EU-ländernas finansministrar ska enas om hur coronakrisens ekonomiska effekter ska bekämpas.

Nyhetsbild

591 döda i covid-19 i Sverige – "Vi ligger i snitt på omkring 40 avlidna per dygn"

Hittills har 7 693 personer i Sverige bekräftats smittade av coronaviruset och 591 dödsfall kopplade till covid-19 har rapporterats. Detta visar Folkhälsomyndighetens senast uppdaterade siffror.

Nyhetsbild

Jättekatedral i New York blir fältsjukhus – ger plats för 200 patienter

Katedralen Saint John the Divine i New York, en av världens största kyrkobyggnader, kommer inom en vecka att förvandlas till ett fältsjukhus.

Nyhetsbild

Boris Johnson kvar på sjukhus – får andningsstöd

UPPDATERAD. Storbritanniens premiärminister Boris Johnson blir kvar på intensivvårdsavdelningen på ett sjukhus i London sedan hans coronavirussymptom förvärrades under måndagen.

Nyhetsbild

Flest coronasmittade i Stockholms förorter

Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta är de områden i Region Stockholm som har störst antal coronasmittade per 10 000 invånare, enligt siffror som Smittskyddet i Stockholm nu redovisar. – Det är uppenbart att information inte nått ut tillräckligt väl, säger Fredrik Jurdell, stadsdelsdirektör i Spånga-Tensta.

Nyhetsbild

"Pollenmedicinering viktigare än någonsin"

Pollensäsongen har inte dragit i gång på allvar. Men redan nu bör allergiker börja medicinera, inte minst med tanke på coronaviruset. – Det är viktigare än någonsin att man inte slarvar med sin medicinering, säger Kristina Ljungros på Astma- och allergiförbundet i Sverige.

Nyhetsbild

Boris Johnson var på intensiven hela natten

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson har tillbringat natten i intensivvård på ett sjukhus i London sedan hans coronavirussymtom förvärrats under måndagen. Tidigt på tisdagen är läget för Johnson oförändrat, uppger två källor med insyn.

Nyhetsbild

Trump i samtal med Biden om coronakrisen

Rivalerna Donald Trump och Joe Biden har pratat i telefon om den pågående spridningen av coronaviruset.

Nyhetsbild

Trandans utan folkfest vid Hornborgasjön – följ tranorna på nätet

Det brukar vara högsäsong och trångt på åskådarplats. Men coronavirusets framfart märks även vid Hornborgasjön. I år får tranorna till stor del ha sjön för sig själva. – Men de är här och blir matade som vanligt, säger Sofie Stålhand på Naturum.

Nyhetsbild

Nu får friska Wuhanbor resa hemifrån

De allra flesta har varit instängda i sina bostäder sedan den 23 januari – och först den senaste tiden gjort någon enstaka tur ut i det fria. Men från och med natten till onsdag får friska invånare i Wuhan, den kinesiska stad där det nya coronaviruset först upptäcktes, börja resa ut ur staden.

Nyhetsbild

Inga nya coronadödsfall i Kina

För första gången sedan januari, då Kina började publicera uppgifter om antalet döda i sviterna av coronaviruset, finns det enligt landet inga nya dödsfall att rapportera.

Nyhetsbild

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson intensivvårdas

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson intensivvårdas sedan hans tillstånd försämrats. Styret av Storbritannien tas tillfälligt över av utrikesminister Dominic Raab.

Nyhetsbild

Antalet nya coronadödsfall stiger i Italien

Antalet nya dödsfall i Italien med koppling till coronaviruset ökar igen. Det senast rapporterade dygnet avled 636 personer med covid-19, meddelar institutet för civilskydd.

Nyhetsbild

Över 10 000 döda i coronapandemin i USA

New York förlänger införda restriktioner i delstaten till den 29 april, och beslutar att skolor samt de flesta affärer ska vara fortsatt stängda.

Nyhetsbild

Norge: Vi har smittan under kontroll

– Vi har fått coronasmittan under kontroll, säger Norges hälsominister Bent Høie (H) på en presskonferens, rapporterar NRK.

Nyhetsbild

Spädbarn i Sverige coronasmittad – "Udda händelser kan alltid ske"

Ett spädbarn som intensivvårdas på Akademiska sjukhuset i Uppsala har bekräftats smittad av det nya coronaviruset, rapporterar P4 Uppland.

Nyhetsbild

Över 50 000 har dött av corona i Europa

Över 50 200 människor har avlidit sedan de har smittats av coronaviruset i Europa. Det framgår av en sammanställning som nyhetsbyrån AFP har gjort och som utgår från officiellt bekräftade fall.

Nyhetsbild

Då kan restauranger och butiker öppna i Tyskland igen

Krav på munskydd på offentlig plats och begränsningar i hur många som får träffas på en och samma gång. Det hoppas Tyskland ska bidra till att restriktionerna som har införts på grund av coronaviruset snart kan lättas.

Nyhetsbild

Österrike öppnar för att öppna upp

Fler butiker kan efter påsk få öppna igen i Österrike. Men det görs med restriktioner, bland annat i form av ökat krav på ansiktsmasker.

Nyhetsbild

Johnson fortfarande på sjukhus med corona

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson befinner sig fortfarande på sjukhus, där han fått prover analyserade. Enligt bostadsminister Robert Jenrick mår Johnson bra och fortsätter att leda regeringen.

Nyhetsbild

Nödläge och stödpaket planeras i Japan

Efter att ha pressats i veckor planerar Japans regering att utropa nödläge på grund av coronaviruset. Premiärminister Shinzo Abe flaggar också för ett stort stimulanspaket som ska mildra de negativa konsekvenserna för världens tredje största ekonomi.

Nyhetsbild

Dansk polissatsning mot virusöverträdelser

Dansk polis spänner musklerna för att se till att smittskyddsreglerna efterlevs under påskhelgen.

Nyhetsbild

Orkanen Harold drabbar Vanuatu

Nyhetsbild

Över 1 200 nya dödsfall i USA

Det senaste dygnet har fler än 1 200 dödsfall till följd av coronaviruset registrerats i USA, enligt Johns Hopkins University på söndagskvällen lokal tid.

Nyhetsbild

Skogsbrand i avspärrad zon vid Tjernobyl

Ukrainska myndigheter har noterat ökade radioaktivitetsnivåer till följd av en skogsbrand i Tjernobyls avspärrade zon.

Nyhetsbild

FN varnar för ökat våld mot kvinnor

FN:s generalsekreterare António Guterres uppmanar regeringar i världens länder att inkludera skydd mot kvinnor i sina insatser mot coronapandemin.

Nyhetsbild

20 000 i karantän efter religiöst massmöte

Runt 100 000 medlemmar av den sunnimuslimska rörelsen Tablighi Jamaat samlades i mitten av mars för ett jättemöte i Pakistan. Minst 154 av dem har bekräftats smittade av coronaviruset, varav två har avlidit.

Nyhetsbild

Minskning i antalet nya dödsfall i Italien

UTRIKES Antalet nya dödsfall i Italien med koppling till coronaviruset det senaste dygnet är det lägsta på över två veckor.

Nyhetsbild

Coronastängt Christiania portar langare

Christiania i Köpenhamn, som stängt för besökare med anledning av coronautbrottet, kommer att porta knarklangare som rapporterats ha skapat otrygghet i närliggande områden.

Nyhetsbild

Sexåriga Sandra hade virtuellt barnkalas

UTRIKES Att fira sin födelsedag under coronatider kan vara svårt. Men Sandra Södermans speciella barnkalas kunde pågå helt utan risk för smittspridning.

Nyhetsbild

Kung Carl XVI Gustav: Stanna hemma i påsk

SVERIGE

Kung Carl XVI Gustaf har talat till svenska folket och uppmanar svenskarna att stanna hemma i påsk.

Nyhetsbild

Militärhjälp till krisens New York

USA Omkring tusen militärer, främst läkare och sjuksköterskor, skickas till New York för att hjälpa till i kampen mot coronapandemin, säger USA:s president Donald Trump.

Nyhetsbild

Marocko släpper tusentals fångar

UTRIKES Marockos kung Muhammad VI har benådat 5 654 fångar och beordrat att de ska släppas för att försöka hindra virusspridning i landets överfulla fängelser.

Nyhetsbild

Drönare bevakar utegångsförbud i Jordanien

JORDANIEN Jordanien kommer att använda drönare och övervakningskameror för att se till att invånarna följer det utegångsförbud som införts för att bromsa virusutbrottet.

Nyhetsbild

De brygger öl på glaciärvatten i Arktis – "Allt varmvatten vi använder kommer från mäsken"

För den som vill brygga öl i Arktis är åtminstone en ingrediens lokalproducerad. Glaciärvattnet. Resten måste fraktas till ön med båt. Men världens nordligaste bryggeri jobbar hårt för att göra produktionen mer hållbar.