Utrikes

Mest läst senaste veckan

Utrikes

Nyhetsbild

Silvio Berlusconi utskriven från sjukhuset

Italiens tidigare premiärminister Silvio Berlusconi har under några dagar fått sjukhusvård för covidkopplade komplikationer. På lördagen blev han utskriven, rapporterar medier i landet.

Nyhetsbild

Protester mot Israel i europeiska städer

Tiotusentals människor i flera europeiska storstäder demonstrerade under lördagen mot Israels bombningar av Gaza. Polisen i Paris använde tårgas för att få demonstranter att skingra sig på grund av risken för smittspridning.

Nyhetsbild

Cirka 1 300 ton danska minkrester uppgrävda

Den första fasen i den danska uppgrävningen av dödade minkar är avslutad.

Nyhetsbild

Dumpade i Ganges dog med covid

Hundratals, kanske tusentals, lik har flutit fram i Ganges de senaste dagarna. Många av dem är dumpade covidoffer, bekräftar ett indiskt myndighetsbrev.

Nyhetsbild

20 miljoner vaccinerade i Frankrike

I Frankrike har fler än 20 miljoner människor fått åtminstone en spruta med covidvaccin.

Nyhetsbild

Vilda djurungar ska lämnas ifred – de är inte övergivna trots att de ibland är ensamma

Under vår och försommar är det barnkammartid ute i naturen och de nyfödda vilda djuren kan ibland se ensamma och övergivna ut – men är inte det. Människan bör hålla sig undan och låta valpar, kalvar, kycklingar, kutar, kultingar och kid vara ifred.

Nyhetsbild

Joe Exotic har cancer – vill bli benådad

Joe Exotic har prostatacancer.

Nyhetsbild

Etiopien skjuter upp valet i juni

Det kommer inte bli möjligt att hålla val den 5 juni i Etiopien, meddelar ordföranden för det afrikanska landets valkommission på lördagen.

Nyhetsbild
1

Läget i Mellanöstern "svårt test" för Biden

USA:s sändebud Hady Amr har anlänt till Tel Aviv som ett led i medlingsförsöken, för att försöka få till stånd ett "hållbart lugn". Men det är oklart vilken skillnad han kan göra, enligt en svensk Mellanösternexpert.

Nyhetsbild
2

Israel bombade mediebyggnad i Gaza

Uppdaterad. Israel har bombat en byggnad i Gaza som rymmer tv-kanalen al-Jaziras och nyhetsbyrån AP:s kontor. Ägaren till byggnaden varnades en timme före attacken.

Nyhetsbild

Forskare tvistar – Hur många nära vänner kan en människa ha?

Max 150 nära kompisar, brukar det heta. Men det ifrågasätts nu av svenska forskare. – Det går inte att säga med någon precision, säger Patrik Lindenfors vid Stockholms universitet. I gengäld kallas svenskarnas forskning för ”nonsens”.

Nyhetsbild

USA:s sändebud har landat i Israel

USA:s sändebud Hady Amr ska tala med både israeliska och palestinska företrädare och försöka få till stånd ett "hållbart lugn".

Nyhetsbild
2

Fortsatta bombningar av Gaza

UTRIKES Israeliska stridsplan har under natten fortsatt genomföra attacker mot mål i centrala Gazaremsan, meddelar armén.

Nyhetsbild

Nu är myggans hjärnceller färdigräknade

UTRIKES Avancerade beteenden – som att flyga och suga blod – kan utföras med förvånansvärt få hjärnceller.

Nyhetsbild

Kinesisk rymdsond landade på Mars

UTRIKES En kinesisk rymdsond, Zhurong, har landat på Mars uppger den statskontrollerade nyhetsbyrån Nya Kina. Det är Kinas första försök att nå den röda planeten.

Nyhetsbild

Minst tolv döda i moskéexplosion i Kabul

UTRIKES Samtidigt som små trevande steg togs i samtalen i Doha mellan den afghanska regeringen och talibanrörelsen skakades huvudstaden Kabul av en dödlig explosion vid en moské i distriktet Shakar Darah.

Nyhetsbild

Ny "pratglad" dinosaurie upptäckt i Mexiko

UTRIKES En ny dinosaurieart har upptäckts i Mexiko och paleontologer tror att det handlar om en pratsam typ.

Nyhetsbild

1 500 flaskor sprit från Tjernobyl stoppades

Nyhetsbild

Blixtnedslag bakom brand i fyrverkerifabrik i Sverige

En kraftig brand har brutit ut i en fyrverkerifabrik i Ljungby. – Den troliga orsaken är en direktträff av blixten, säger Micael Holmstrand, brandinspektör vid räddningstjänsten.

Nyhetsbild

Indisk virusvariant hotar brittiska lättnader

En ökning av fall med den indiska varianten av coronavirus kan allvarligt ställa till det för de brittiska planerna på att återöppna samhället, varnar premiärminister Boris Johnson.

Nyhetsbild
1

Republikanerna har ersatt Trumpkritiska Cheney

Republikanerna i USA:s kongress har valt Elise Stefanik att ersätta Liz Cheney till posten som partiets tredje högs rankade ledamot i representanthuset.

Nyhetsbild

Ny DUP-ledare lovar öppen gräns till Irland och kamp mot del av brexitavtalet

Nordirlands jordbruksminister Edwin Poots har valts till Demokratiska unionistpartiets (DUP) nye ledare, sedan han med knapp marginal besegrat utmanaren Jeffrey Donaldson.

Nyhetsbild

Nauru: Vi har vaccinerat 108 procent

Den lilla önationen Nauru klappar sig själv på axeln för vad man beskriver som ett "världsrekord" i vaccinering mot covid-19.

Nyhetsbild

Krasslig Berlusconi på sjukhus

Italiens tidigare premiärminister Silvio Berlusconi "mår inte jättebra", enligt högerpolitikern Matteo Salvini som ändå är säker på att 84-åringen inom kort skrivs ut från sjukhuset.

Nyhetsbild

Påven och premiärministern: Skaffa fler barn

Påve Franciskus och premiärminister Mario Draghi drog på fredagen en gemensam lans för ökat barnafödande i Italien.

Nyhetsbild

Irlands sjukvård kan slås ut av cyberattack

Den irländska sjukvårdsmyndigheten HSE stängde på fredagen av sina it-system för att försöka begränsa skadan av en omfattande cyberattack. Attacken, som tros vara utförd av ett kriminellt nätverk, kan få svåra konsekvenser för sjukvårdsapparaten.

Nyhetsbild
1

Varför brinner Gaza och israeliska städer? Här är bakgrunden och senaste tidens händelser

Risken ökar för fullskaligt krig mellan Israel och militanta palestinska organisationer, efter flera veckor av eskalerande oroligheter.

Nyhetsbild
1

Gazabo om nattens offensiv: "Marken skälvde"

Tareq Abuhalima hade firat id al-fitr med familjen när det israeliska raketangreppet mot Gaza inleddes. – Det var som en jordbävning, hela marken skälvde, säger han till TT.

Nyhetsbild

Fortsatt minskad smittspridning i Tyskland

Om det så kallade incidenstalet visar sig stabiliseras under 100 väntas restriktioner börja hävas.

Nyhetsbild

VIDEO: Gazaborna flyr Israels markoffensiv – våldsspiralen fortsätter

Både markstyrkor och flygvapnet deltar i den offensiv mot Gazaremsan som Israel inledde natten mot fredag. Civila har under natten försökt fly från Gaza.

Nyhetsbild

LISTA: De vanligaste virusvarianterna och vad vi vet om dem

Världshälso­organisa­tio­nen (WHO) har klassat fyra varianter av coronaviruset som särskilt viktiga att hålla ögonen på.

Nyhetsbild

Nytt FN-möte om Mellanöstern

Ett nytt möte i FN:s säkerhetsråd gällande konflikten i Mellanöstern ska hållas på söndag. USA, som blockerade fredagens planerade möte, har gått med på den nya tiden.

Nyhetsbild

Krigslagar i Myanmar efter attacker

Krigslagar införs i staden Mindat i delstaten Chin efter attacker mot en polisstation och en bank.

Nyhetsbild

Grekland öppnar för turister: "Kan inte vänta"

Grekland håller andan och välkomnar utländska besökare. Regeringen hoppas kunna övertyga turister om att det är säkert – trots att sjukhusen är fulla av covidpatienter.– Det är väldigt viktigt för vår ekonomi, säger Rhodos vice borgmästare.

Nyhetsbild
1

UPPDATERAD: Israel trappar upp offensiv mot Gazaremsan – "Jag tror inte man försöker störta Hamasregimen"

Israel inledde natten mot fredag en offensiv mot Gazaremsan. Fokus har bland annat legat på att förstöra delar av det underjordiska tunnelnätverk som utgår från Gazaremsan.

Nyhetsbild

Vaccinerade amerikaner slipper munskydd – nu vaccineras barn över 12 år

USA:s smittskyddsmyndighet CDC har uppdaterat sina virusrekommendationer. Numera uppmanas inte längre de personer som har vaccinerats att bära munskydd.

Nyhetsbild

Tankar på handskrift kan översättas till text

En totalförlamad 65-åring har lyckats skriva 90 bokstäver i minuten på en skärm genom att tänka sig hur handen skulle röra en penna över ett papper.

Nyhetsbild

Migrantbåt sjönk – två kunde räddas

Minst 17 migranter har drunknat sedan deras båt kapsejsat på Medelhavet utanför Tunisien.

Nyhetsbild

Forskare slår fast: stor hjärna kräver lång gäspning

En ny studie av drygt 100 gäspande djurarter visar ett tydligt mönster – ju större hjärna, desto längre gäspning.

Nyhetsbild

Biden: Drabbad oljeledning fungerar igen

USA:s president Joe Biden sade på torsdagen att oljeledningen Colonial Pipeline åter är i drift, och att den väntas nå full kapacitet under helgen.

Nyhetsbild

Blinken och Lavrov ska träffa varandra

Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov och hans amerikanske motsvarighet Antony Blinken är överens om att träffas i Reykjavik nästa vecka.

Nyhetsbild

Armenien: Azeriska styrkor har korsat gränsen

Armenien anklagar Azerbajdzjan för att dess styrkor korsat gränsen i syfte att ta kontroll över territorier i grannlandet.

Nyhetsbild
1

Gal Gadots tweet om Israel upprör

En tweet av den israeliska skådespelaren Gal Gadot, känd för sin roll som Wonder Woman, har orsakat upprörda känslor på nätet.

Nyhetsbild
1

Israel hotar med markoffensiv

Dödssiffrorna stiger, och Israel uppges överväga att skicka in markstyrkor i Gazaremsan. Israel dirigerar om alla flyg med destination Tel Aviv till Eilat, efter fortsatt raketbeskjutning från Gaza.

Nyhetsbild

Ohio: Ta sprutan, vinn en miljon

Politiker i USA tar till allt starkare lockbeten för att få folk att vaccinera sig mot covid-19. I Ohio blir sprutan nu en lottsedel som kan ge en miljon dollar.