Kristinestad

Nyhetsbild

Man åtalad för sexualbrott miste kontrollen i rättssalen

En 59-årig man åtalad för sexuellt antastande miste besinningen fullständigt i rättssalen. Han skällde ut såväl åklagaren som kvinnan han hade antastat sexuellt.

Kvinna knivhöggs i Kristinestad – en olycka, hävdar offret

KRISTINESTAD Den 18 april knivhöggs en kvinna född 1982 i ryggen i Kristinestad. Hennes man är misstänkt för dådet – men båda säger att det var en olycka.

Nyhetsbild

Känd Kristinestadsprofil gick ur tiden

KRISTINESTAD En känd Kristinestadsprofil har gått ur tiden. Skolrådet Per-Elof Boström avled på lördagskvällen.

Nyhetsbild

Vindkraft i södra Kristinestad måste utredas mer

Den planerade vindkraftsparken i Västervik-Ömossa kan inte godkännas ännu, beslöt stadsstyrelsen i Kristinestad. Nya ägaren kan bygga utan stöd.

Nyhetsbild

Kristinestad tar över folkhögskolan i Lappfjärd

Med staden som upprätthållare ska nya möjligheter öppna sig. Folkhögskolan i Lappfjärd kan bli "Lafo" igen.

Nyhetsbild

Kristinestad tar över Axxells folkhögskola i Lappfjärd

Axxells folkhögskola i Lappfjärd ska bli kommunal från och med hösten 2019. Ägarna och staden meddelar att Kristinestad tar över.

Dikeskörning i Dagsmark

På måndagsmorgonen vid niotiden körde en äldre man av okänd anledning ner i diket från Dagsmarkvägen i Dagsmark.

Nyhetsbild

Nya bron vid Centralbron klar i sommar

KRISTINESTAD Gång- och cykelbron invid Centralbron i Lappfjärd är farbar till midsommar. I augusti ska samtliga asfaltarbeten i Lappfjärd vara avslutade.

Nyhetsbild

Renovering av rådhuset blir dyrare än väntat

KRISTINESTAD Renoveringen av rådhuset i Kristinestad blir betydligt dyrare än budgeterat – ytterligare 140.000 behövs. Nu avbryts upphandlingen.

Nyhetsbild

Doppa dig i Replot eller spana på gamla bilar – det här händer på valborg och första maj:

LISTA: Kasta vinterpälsen med ett vårskri i Replot eller gå på traditionell marknad i Kristinestad. Någon parad med amerikanska bilar blir det inte i Vasa, men trots det finns det program för bilentusiaster.

Rattfylleri i Lappfjärd

LAPPFJÄRD En 60-årig man körde i diket i Lappfjärd. Han misstänks för grovt rattfylleri.

Nyhetsbild

Han skrev 120 år av Lappfjärds historia som privat projekt

KRISTINESTAD Egentligen skulle han skriva en historik över idrottsföreningen Länken. Men i stället blev det hela Lappfjärds historia.

Nyhetsbild

Djurmatsfabrik och chipsföretag fick utmärkelser

Dagsmark Petfood har valts till det mest lovande tillväxtföretaget i tävlingen Suupohjas tillväxtstig. Weekend Snacks i Kaskö fick ett hedersomnämnande. Företagen tävlar vidare i den nationella finalen i oktober.

Nyhetsbild

Inbrott i grill i Kristinestad – tjuven fick klent byte

En tom kassaapparat och ungefär tio cent fick den person med sig som bröt sig in i Pikkusiskon Grilli på östra sidan i Kristinestad under natten till torsdag. Men de materiella skadorna blev betydligt större.

Nyhetsbild

Kristinestads nya direktör är en kommunikatör

KRISTINESTAD Mila Segervall har jobbat mycket med kommunikation. Det tar hon med sig till nya jobbet som stadsdirektör i Kristinestad.

Nyhetsbild

Nya stadsdirektören kom hem – fick rörande överraskning

Kristinestads nya stadsdirektör Mila Segervall kom hem från måndagens fullmäktigemöte och skulle vika tvätt. Då fick hon en rejäl överraskning.

Nyhetsbild

Segervall valdes enhälligt till ny stadsdirektör

KRISTINESTAD SFP-gruppen hade enats innan mötet och därmed var det klart: Mila Segervall blir ny stadsdirektör i Kristinestad. Valet blev enhälligt.

Nyhetsbild

Mila Segervall valdes till ny stadsdirektör

Kristinestad har fått en ny stadsdirektör. SFP-gruppen hade innan fullmäktigemötet beslutat att ställa sig bakom Mila Segervall och därmed var saken klar. Hela fullmäktige ställde sig bakom valet av Segervall på måndagskvällen.

SFP gruppen i Kristinestad fortsätter diskutera stadsdirektörsvalet på måndag

KRISTINESTAD SFP-gruppen i Kristinestad tog inte något beslut om vem de vill se som stadsdirektör i Kristnestad. Ärendet behandlas igen på måndag.

Nyhetsbild

Inga skott avlossades i misstänkta dråpförsöket i Kristinestad

Den man som misstänktes för ett dråpförsök 8 april är släppt på fri fot. Antagligen tryckte han offret i ögat med en deaktiverad pistol.

Nyhetsbild

Båtförare körde vilse i dimman utanför Sideby

Anhöriga blev oroliga när en man som provkörde sin båt för säsongen inte kom tillbaka på utsatt tid på tisdagseftermiddagen.

Nyhetsbild

Operatör hyr mark för hallar i Björnö hamn

KRISTINESTAD Intresset för hamnen på Björnön verkar växa. Blomberg Stevedoring arrenderar 4 250 kvadratmeter för lagerhallar.

Nyhetsbild

Styrelsen tog inte ställning i valet av stadsdirektör i Kristinestad

Åsa Blomstedt och Mila Segervall går i princip jämnstarka in i det slutliga valet av stadsdirektör i Kristinestads fullmäktige. Styrelsen föreslår att en av dem väljs.

Nyhetsbild

Mäktiga toner fyllde Kristinahallen i stor show

Över 500 personer såg lördagens första föreställningen av Hollywood Show i Kristinahallen, med över 100 personer på scen.

Nyhetsbild

Så tycker duon som vill bli direktör i Kristinestad

Få stadens hus i skick, hålla ställningarna i vård- och landskapsreformen, stävja befolkningsminskningen, utveckla en näringslivsstrategi. VBL ställde fyra frågor till Åsa Blomstedt och Mila Segervall som bägge vill bli stadsdirektör i Kristinestad.

Polisen utreder vanvård i Lappfjärd som djurskyddsbrott

Förra veckans fredag tvingades veterinären att avliva minst ett får på gården i Lappfjärd. Flera brister hittades vid en omfattande inspektion i tisdags.

Misstänkt i pistoldrama häktades

KRISTINESTAD En 31-årig man från Kristinestad häktades i Österbottens tingsrätt på onsdagen, på sannolika skäl misstänkt för dråpförsök och för olaga hot.

Nyhetsbild

Han skriver historien om sin by – och den tar aldrig slut

Lasse Backlund dokumenterar Dagsmark på nätet. Nu får han Svenska Folkskolans vänners folkbildningsmedalj för sitt arbete. Ett arbete han hoppas att aldrig tar slut.

Pistoldramat i Kristinestad: Den skadade har fått lämna sjukhuset

Den person som skadades i ögat vid söndagsmorgonens bråk i Kristinestad har nu fått lämna sjukhuset. Polisen har på tisdagen förhört de som var på plats i huset vid pistoldramat, som utreds som misstänkt försök till dråp. Det kan ha varit en gaspistol som avfyrades.

Nyhetsbild

Kristinestad förlänger inte ansökningstid – valet mellan två SFP-politiker

Det blir ingen förlängd ansökningstid för stadsdirektörstjänsten i Kristinestad. De två finalisterna till stadsdirektörstjänsten i Kristinestad, Åsa Blomstedt och Mila Segervall har intervjuats, och lämplighetstestas denna vecka. På måndag föreslår stadsstyrelsen vem som väljs. Fullmäktige väljer ny stadsdirektör.

Yle: Döda lamm hittade i Lappfjärd – polisen misstänker djurskyddsbrott

Döda lamm och tackor i dåligt skick anmäldes till polisen.

Nyhetsbild

Oklart hur skadan uppstod - utreds som försök till dråp

UPPDATERAD Tillståndet för den man som skadades i ett bråk i Kristinestad på söndagsmorgonen är stabilt. Något vapen har inte påträffats och polisen är osäker på om skadan uppkommit av handeldvapen. Händelsen utreds som försök till dråp.

Nyhetsbild

Polisoperation i Kristinestad – en person gripen

UPPDATERAD 13.49 Polisen bekräftar att en polisoperation har pågått i Kristinestad efter en skottlossning på söndagsmorgonen och att en person gripits i samband med den.

Nyhetsbild

Vårmarknad pågår i Kristinestad

Uppdaterad. Omkring 150 försäljare säljer sina produkter på vårmarknaden i Kristinestad som inleddes på lördagen och fortsätter på söndag.

Blomstedt och Segervall intervjuas i dag

Under tisdagen intervjuas de två finalisterna för stadsdirektörstjänsten i Kristinestad, Åsa Blomstedt och Mila Segervall.

Nyhetsbild

Rattfylleri och dikeskörning i Kristinestad på söndagen

KRISTINESTAD På söndagen fick polisen ta itu med en rattfyllerist som misstänks ha kört utan giltigt körkort och hjälpa en man som tappade kontrollen över sin bil.

Forsten återtog ansökan

UPPDATERAD. Timo Forsten återtog sin ansökan till stadsdirektörstjänsten i Kristinestad på tisdagskvällen och nu är det två kvar i racet.

Nyhetsbild

Kristinestad blir residens för konstnärer

Fyra konstnärer från lika många världsdelar får residens i Kristinestad i juni. Samtidigt blir det premiär för ett nytt konstevenemang.

Nyhetsbild

Miljonerna rullar in till Kristinestad igen

KRISTINESTAD Kristinestad kan visa ännu ett lysande bokslut och koncernen visar ett överskott på 3,1 miljoner euro. Nu ska utvecklingen fortsätta, säger stadsdirektören.

Nyhetsbild

Museientusiast får egen gata i Kristinestad

Entusiasten Jouni Harju, som byggde upp sjöfartmuseet i Kristinestad, får en gata uppkallad efter sig. Det är ny gata mellan Sjöfartmagasinet och lekparken i Badhusparken.

Nyhetsbild

Tre intervjuas för jobbet som stadsdirektör i Kristinestad

Processen med att rekrytera en ny stadsdirektör går vidare i Kristinestad. Av de sex personer som sökt tjänsten kommer nu tre att kallas till intervju.

De här gatorna får ny asfalt i Kristinestad

Kristinestad har reserverat mera pengar än tidigare år för ny beläggning av vägar och gator. Nu har man listat vilka gator som ska få ny asfalt. Det blir också en ny cykelväg på Östra sidan.

Nyhetsbild

Nej till gratis dopp för äldre i Kristinestad

Nej, svarade Kristinestad på initiativet om gratis simning för 70 år fyllda. Nya förslag som ökar utgifterna måste noga övervägas.

Kristinestad kräver att staten åtgärdar Perusvägen

Perusvägen är i risigt skick tycker Kristinestad och kräver att staten redan under våren presenterar förslag på åtgärder jämte tidtabell för dessa.

Hemligt ärende avslutar fullmäktiges möte i Kristinestad i kväll

Kamerorna släcks, publiken visas ut ikväll onsdag när Kristinestadsfullmäktiges sista paragraf är klassad som sekretessärende. Inte helt ovanligt om det handlar om avtalsförhandlingar, säger jurist.

Nyhetsbild

Utpressare fastnade på viltkamera i Kristinestad – får fängelse

I RÄTTEN Han skrev ett anonymt hotbrev och krävde 15 000 euro av sin granne. Men offrets barnbarn var inte dum han. Han placerade en viltkamera i trädet, och utpressaren fastnade på bild.

Nyhetsbild

Sex vill bli stadsdirektör i Kristinestad

Sex personer har sökt tjänsten som stadsdirektör i Kristinestad. Två lokalpolitiker finns med bland de sökande, Åsa Blomstedt, som är stadsstyrelsens ordförande, och Mila Segervall.

Polisen hittade försvunnen kvinna

KRISTINESTAD En kvinna gick vilse i skogen i Ömossa i går. Efter fyra timmar hittades hon av en polishund.

Nyhetsbild

Biblioteket i Lappfjärd flyttar till gammal skola

Biblioteket i Lappfjärds skola får maka på sig för den kreativa undervisningen med öppen inlärningsmiljö utan väggar.