|

Anvia svarar på konsumenternas frågor

Anvia byter namn till Viria.
Foto: Arash Matin

Anvia byter namn till Viria.

Anvias vd Mika Vihervuori.
Foto: Heidi Kojonen

Anvias vd Mika Vihervuori.

Harri Suokko, Anvia.
Foto: Arash Matin

Harri Suokko, Anvia.

"Vi har ansökt om en ny licens för Sveriges tv och Elisa har visat intresse att ta över den", uppger Anvias vice vd. Så här svarar Anviacheferna på några av konsumenternas frågor.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

VBL frågade tidigare i dag om du som konsument har några frågar som berör Elisas köp av Anvias kärnverksamhet. Så här svarar Anvias vd och vice vd på några frågor.

Anvias vd Mika Vihervuori.

Först ut är Anvias vd Mika Vihervuori som svarar på frågor om hur konsumenterna påverkas om Anvias telekomverksamhet tas över av Elisa: Om man har haft fast telefon via Anvia, kommer man då att kunna ha kvar den även om Elisa tar över? - Jag skulle inte vara bekymrad över det, utan ta det lugnt. Vi har kommit överens om en övergångsperiod på två år. Under den perioden kommer Elisa gradvis att ersätta vår service och våra produkter med sina motsvarigheter. Elisa vill inte förlora en enda kund. Kommer man att kunna ha fast bredband utan att vara kund hos Elisa? - Det vet jag inte exakt. I princip kan en annan operatör hyra in sig på Elisas linjer. Det är nog inte ett bra alternativ eftersom jag tror att det kan bli väldigt dyrt. Vilka kommuner påverkas av övergången? - Det är få områden där andra operatörer verkar. I praktiken har Anvia monopol i de områden där vi opererar. Det gäller nästan hela Österbotten, södra Österbotten och delar av mellersta Österbotten.
Harri Suokko, Anvia.

Vissa frågor hänvisades till Anvias vice vd Harri Suokko som har bättre insyn i tekniska saker: Vad kommer att hända med @netikka.fi-mejlen om Elisa tar över? – Domänerna flyttas över till Elisa. Enligt mig finns det inga tekniska skäl till att ändra den. De gamla adresserna kommer nog att finnas kvar i fortsättningen, men om någon kund vill ha en ny kommer nog Elisa att erbjuda sina egna tjänster. Hur blir det med de som har en hemsida via Anvia? Kommer man att ha kunna ha kvar samma wordpressbaserade sidor när Elisa använder andra system? – Det är samma sak som med mejlen, Elisa tar över domänerna. När Elisa säljer nya hemsidor vill de nog sälja sin egen produkt. På längre sikt, inom några år kanske, försöker nog Elisa att minska på antalet system. Vi har ännu inte hunnit reda ut alla småsaker, men jag talar enligt mina egna erfarenheter. Vad händer med Anvias licenser för att visa Sveriges tv-kanaler? – Vi har ansökt om en ny licens och Elisa har visat intresse för att ta över den. Det måste regeringen besluta om efter den extrainsatta bolagsstämman. Anvia har tagit signalen för de svenska kanalerna via en kabel från Umeå och den kabeln äger Anvia. Den har gett Anvia ett lite annat kanalinnehåll än Elisas svenska kanalpaket. Om jag minns rätt är Elisa också intresserade av den. Åtminstone för en viss tid framöver kommer kanalinnehållet att vara likadant som det har varit.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Ismat från Umeå äger kedja som fixar spruckna telefoner – nu öppnar han butik i Vasa: "Länge haft span på staden"

Vasa är en fin stad med stor potential, säger Umeåbon Ismat Husseini. Han hoppas att fler företag hittar dit och satsar på centrum. Själv öppnar han butik på Hovrättsesplanaden i maj.
Foto: Sofia Nygård/Fixiphone

Vasa är en fin stad med stor potential, säger Umeåbon Ismat Husseini. Han hoppas att fler företag hittar dit och satsar på centrum. Själv öppnar han butik på Hovrättsesplanaden i maj.

När Ismat Husseinis telefon gick sönder var det ingen i Umeå som kunde laga den. Det gav honom en affärsidé. Nu har företaget Fixiphone butiker i hela Sverige – och snart en i Vasa.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan