|

Arga måsar dyker och bombar

NyhetsbildZoom
Ett måspar har bosatt sig vid kommungården i Malax. Foto: Malax kommun
Hitchcocks "Fåglarna" i all ära. Just nu kommer hotet från luften lite runtom i trakten.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Hittills gäller rapporterna fåglar som profilerat sig mot kulturnära boende. I Malax har ett aggressivt måspar belägrat ingången till biblioteket.

– De är våra årligen återkommande vänner. Folk frågar varför vi inte tar livet av dem, men det kan vi ju inte göra heller, säger Inger Hallvar, som jobbar i växeln på Malax kommun.

Måsparet gör blixtsnabba utfall från taket mot besökarna. Inga rapporter finns dock om att personskador skulle ha uppkommit. På Facebook uppmanar kommunen besökare att skydda sig med ett paraply.

– Man blir lite skraj när de kommer dykande. Och ibland kan man bli bombad, det har hänt, säger Hallvar.

Personalen kan nu ta sig in via en bakdörr för att undvika närkontakt med paret.

Också vid Wasa teater råder måslarm på innergården.

– De har bon här på hustaken och ungarna faller ner på gården. Föräldrarna kommer dykande vid personalingången. Lite skrämmande är de nog, säger teaterns informatör Jan Fröjdö utan alltför stor oro i rösten.

Teaterfåglarna har återkommit år efter år. Och precis som i Malax får de husera i lugn och ro då semestertiderna börjar.

Känner du till flera arga fåglar? Tipsa gärna i kommentarsfältet!

Måsarna attackerar på innergården! Men vi klarade oss... #wasateater #snartsemester #minteater #munteatteri

Ett foto publicerat av Wasa Teater (@wasateater)

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer


Äldre kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Kaotisk parkering då folk vallfärdar till Sandö – "Bäst att promenera eller cykla"

VASA När parkeringsplatserna inte räcker till parkerar många solbadare på cykelvägen. Det är inte tillåtet, och de ansvariga för stranden önskar att de som kan cyklar eller promenerar dit.

Nyhetsbild
Lokalt

Den försvunna mannen i Vetil är återfunnen

VETIL Österbottens polisinrättning meddelar att den försvunna mannen i Vetil är återfunnen.

Nyhetsbild
Lokalt

Högtryck för iskallt jobb – glassleverantör i Karleby jublar

KARLEBY/NYKARLEBY I Sias fryslager sliter Miikka Kulla för att få ut glass till landets kiosker och butiker. Han jobbar i minus 21 grader. Precis som glassbolagen njuter även bryggerierna i värmen.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Toppstjärnor på den unika musik-, mat och vinfestivalen i Inre hamnen i Vasa nästa vecka 27-28.7

Annons från Vasa Festival Sista veckoslutet i juli brakar det loss på den österbottniska kusten då Vasa återtar sin plats på den nationella festivalkartan i och med Vasa Festival som ordnas i den maritima parkmiljön i Inre hamnen i Vasa.

Mest läst senaste veckan