|

Finländarna neutrala till asylsökande

Finländare förhåller sig neutralt till asylsökande. Det framkommer av en undersökning som Penningautomatföreningen RAY:s kundtidning Raymond låtit göra.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Enligt undersökningen som gjordes av Taloustutkimus säger 38 procent av finländarna att de varken förhåller sig kritiskt eller positivt till asylsökande. 27 procent av finländarna förhåller sig positivt och lika många förhåller sig negativt till asylsökande, enligt undersökningarna. Kvinnor och unga personer förhåller sig mer positivt till asylsökande än äldre personer och män.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

"Möjligt att skolan inte öppnar mer denna termin"

Ministrarna Hanna Kosonen och Li Andersson.
Foto: Jussi Nukari/Lehtikuva

Ministrarna Hanna Kosonen och Li Andersson.

Undervisningsminister Li Andersson påminner om att kuratorer och skolpsykologer finns för eleverna också nu. Hon berömmer Finlands lärare för deras höga yrkeskompetens. "Nu är det också viktigt att föräldrarna orkar", säger Andersson. Forsknings- och kulturminister Hanna Kosonen påpekar hur viktig vetenskapen är i arbetet mot viruset.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan