|

Per Gessle till Vasa

NyhetsbildZoom
Per Gessle på scenen senast han var i Vasa. Det var då Roxette hade konsert på Karlsplan 2015. Foto: Linus Lindholm
Den svenska popikonen Per Gessle har konsert på bobollsstadion i Vasa fredagen den 25 augusti. Konserten ingår i hans sommarturné "En vacker kväll – sommarturné 2017". Biljetterna till spelningen i Vasa släpps den 9 februari.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det blir en unik turné, eftersom Per Gessle aldrig tidigare gjort en stor turné där han spelat låtar från soloplattorna, och Roxette-hitlåtar och Gyllene Tider-låtar.

– Jag har skrivit låtar och varit artist i 37 år. Tre karriärer har det blivit. En med Roxette, en med Gyllene Tider och en solo. Alla tre är olika men ligger lika nära mitt hjärta och bär mitt personliga dna och nu tänkte jag blanda om i min gryta och spela låtar jag skrivit som betytt extra mycket för mig. Både från Roxette, Gyllene Tider och från min soloresa. Det känns rätt. Och på tiden, säger Gessle i ett pressmeddelande.

"En vacker kväll"-turnén, som är hans första soloturné sedan 2009, består av 21 konserter. Turnén inleds på Sofiero Slott i Helsingborg den 6 juli och avslutas med två konserter i Finland. Förutom konserten i Vasa spelar Gessle på Popkalaset i Borgå den 26 augusti.

Konserten i Vasa är ett samarbete mellan Studio Ticket och Live Nation. Enligt Niklas Finne på Studio Ticket är publikkapaciteten cirka 4 000 på Bobollsstadion.

– Elisastadion var upptagen och Karlsplan är för dyrt för det här evenemanget. Det kostar lite för mycket för att täcka gräsmattan och löparbanorna på Karlsplan. Vi prioriterar vi göra ett mysigt evenemang, så därför blir det konsert på bobollsstadion, säger Finne som inledde arbetet med att få Gessle i somras.

– I december stod det klart att det fanns en möjlighet att få hit Gessle. 

Konceptet är festivalliknande, med Per Gessle som det största affischnamnet. De övriga artisterna offentliggörs senare.

– Det blir ett unikt tillfälle eftersom Gessle gör Gyllene Tider-låtar i Finland. Jag tror inte att det hänt tidigare, säger Finne.

Gessle slog igenom i Sverige som sångare och frontfigur i popgruppen Gyllene Tider. Gruppen har haft många hitlåtar, till exempel "Sommartider", "Flickorna på TV2" och "Ljudet av ett annat hjärta".

Tillsammans med sångerskan Marie Fredriksson bildade han popduon Roxette 1986. Roxette var Sveriges största musikexport under åren 1988–1995. Duon hade hitlåtar som "The look", "Listen to your heart" och "It must have been love" Roxette spelar inte längre live. En av duons sista konserter var i Vasa sommaren 2015.

I början av 2000-talet hade Gessle även framgångar som soloartist – och "Här kommer alla känslorna (på en och samma gång)" blev en jättehit.

Gessles senaste solospelning i Finland var i april 2009. Då hade han konsert på Tavastia i Helsingfors. Han gjorde enbart engelskspråkiga låtar, varav tolv Roxette-låtar, på den konserten.

Jag rekommenderar artikeln

Kommentarer


Äldre kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Strömmingsförädlare i Kaskö fick ny ägare

Företaget Kuivaniemen Kala i Kaskö, som är specialiserat på att filéa strömming, får ny ägare. Bröderna Reijo och Jari Suutari har sålt företaget till Kalaneuvos-koncernen som ska fortsätta verksamheten i fiskehamnen i Kaskö.

Nyhetsbild
Sport

Peltonen fortsätter som tränare i VIFK

FOTBOLL Vasa IFK föll till division 3, men något tränarbyte blir det inte. Max Peltonen fortsätter som tränare.

Nyhetsbild
Inrikes

SFP förhandlar om valförbund i flera kretsar – bäddar för intressant läge

Inom de följande två veckorna kommer minst hälften av SFP:s kandidater i riksdagsvalet att vara klara. Speciellt intressant är läget i Vasa och Egentliga Finlands valkretsar.

Mest läst senaste veckan