|

Per Gessle till Vasa

NyhetsbildZoom
Per Gessle på scenen senast han var i Vasa. Det var då Roxette hade konsert på Karlsplan 2015. Foto: Linus Lindholm
Den svenska popikonen Per Gessle har konsert på bobollsstadion i Vasa fredagen den 25 augusti. Konserten ingår i hans sommarturné "En vacker kväll – sommarturné 2017". Biljetterna till spelningen i Vasa släpps den 9 februari.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det blir en unik turné, eftersom Per Gessle aldrig tidigare gjort en stor turné där han spelat låtar från soloplattorna, och Roxette-hitlåtar och Gyllene Tider-låtar.

– Jag har skrivit låtar och varit artist i 37 år. Tre karriärer har det blivit. En med Roxette, en med Gyllene Tider och en solo. Alla tre är olika men ligger lika nära mitt hjärta och bär mitt personliga dna och nu tänkte jag blanda om i min gryta och spela låtar jag skrivit som betytt extra mycket för mig. Både från Roxette, Gyllene Tider och från min soloresa. Det känns rätt. Och på tiden, säger Gessle i ett pressmeddelande.

"En vacker kväll"-turnén, som är hans första soloturné sedan 2009, består av 21 konserter. Turnén inleds på Sofiero Slott i Helsingborg den 6 juli och avslutas med två konserter i Finland. Förutom konserten i Vasa spelar Gessle på Popkalaset i Borgå den 26 augusti.

Konserten i Vasa är ett samarbete mellan Studio Ticket och Live Nation. Enligt Niklas Finne på Studio Ticket är publikkapaciteten cirka 4 000 på Bobollsstadion.

– Elisastadion var upptagen och Karlsplan är för dyrt för det här evenemanget. Det kostar lite för mycket för att täcka gräsmattan och löparbanorna på Karlsplan. Vi prioriterar vi göra ett mysigt evenemang, så därför blir det konsert på bobollsstadion, säger Finne som inledde arbetet med att få Gessle i somras.

– I december stod det klart att det fanns en möjlighet att få hit Gessle. 

Konceptet är festivalliknande, med Per Gessle som det största affischnamnet. De övriga artisterna offentliggörs senare.

– Det blir ett unikt tillfälle eftersom Gessle gör Gyllene Tider-låtar i Finland. Jag tror inte att det hänt tidigare, säger Finne.

Gessle slog igenom i Sverige som sångare och frontfigur i popgruppen Gyllene Tider. Gruppen har haft många hitlåtar, till exempel "Sommartider", "Flickorna på TV2" och "Ljudet av ett annat hjärta".

Tillsammans med sångerskan Marie Fredriksson bildade han popduon Roxette 1986. Roxette var Sveriges största musikexport under åren 1988–1995. Duon hade hitlåtar som "The look", "Listen to your heart" och "It must have been love" Roxette spelar inte längre live. En av duons sista konserter var i Vasa sommaren 2015.

I början av 2000-talet hade Gessle även framgångar som soloartist – och "Här kommer alla känslorna (på en och samma gång)" blev en jättehit.

Gessles senaste solospelning i Finland var i april 2009. Då hade han konsert på Tavastia i Helsingfors. Han gjorde enbart engelskspråkiga låtar, varav tolv Roxette-låtar, på den konserten.

Kommentarer
|

Unik seriebok har sett dagens ljus – innehåller blod, kärlek och hämnd

Nyhetsbild
Joakim Järnström har kontakter i Sverige och hoppas få marknadsföra boken också där. Foto: ÅU/Patricia Torvalds
Joakim Järnström från Åbo blev klar med sin doktorsavhandling och fick lite tid över. Nästan tio år senare är hans fantasy-seriealbum klart – det första i sitt slag på svenska i Finland.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Svenska vänsterns Jonas Sjöstedt i Vasa – följer Finlands vårdreform med oro

VASA Jonas Sjöstedt, ordförande för Vänsterpartiet i Sverige, anser att kritiken mot Finlands vårdreform är befogad. "Vård handlar om människor. Det är inte som att sälja juice eller kläder", säger han.

Nyhetsbild
Sport

Juuso Haarala knep silver i junior-FM

LÄNGDSKIDOR FM i Kuopio fortsatte i dag med intervallstart. Minkens Juuso Haarala knep silver i 23-årsklassen.

Nyhetsbild
Inrikes

Henriksson om utskottsutlåtandet: "Ett styrkebesked av vår representativa demokrati"

Tidspressen syntes tidvis i grundlagsutskottets arbete med social- och hälsovårdsreformen, säger Svenska folkpartiets ordförande Anna-Maja Henriksson till Yle.

Nyhetsbild
Lokalt

Utbildningsstyrelsen skriver ny handbok mot mobbning

2018 tog Utbildningsstyrelsen krafttag mot sexuella trakasserier efter Me too. Då släppte de en handbok för att förebygga trakasserier i skolorna. Nu är det dags igen – för en handbok mot mobbning.

Mest läst senaste veckan