|

Per Gessle till Vasa

Per Gessle på scenen senast han var i Vasa. Det var då Roxette hade konsert på Karlsplan 2015. Zoom
Foto: Linus Lindholm

Per Gessle på scenen senast han var i Vasa. Det var då Roxette hade konsert på Karlsplan 2015.

Den svenska popikonen Per Gessle har konsert på bobollsstadion i Vasa fredagen den 25 augusti. Konserten ingår i hans sommarturné "En vacker kväll – sommarturné 2017". Biljetterna till spelningen i Vasa släpps den 9 februari.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det blir en unik turné, eftersom Per Gessle aldrig tidigare gjort en stor turné där han spelat låtar från soloplattorna, och Roxette-hitlåtar och Gyllene Tider-låtar.

– Jag har skrivit låtar och varit artist i 37 år. Tre karriärer har det blivit. En med Roxette, en med Gyllene Tider och en solo. Alla tre är olika men ligger lika nära mitt hjärta och bär mitt personliga dna och nu tänkte jag blanda om i min gryta och spela låtar jag skrivit som betytt extra mycket för mig. Både från Roxette, Gyllene Tider och från min soloresa. Det känns rätt. Och på tiden, säger Gessle i ett pressmeddelande.

"En vacker kväll"-turnén, som är hans första soloturné sedan 2009, består av 21 konserter. Turnén inleds på Sofiero Slott i Helsingborg den 6 juli och avslutas med två konserter i Finland. Förutom konserten i Vasa spelar Gessle på Popkalaset i Borgå den 26 augusti.

Konserten i Vasa är ett samarbete mellan Studio Ticket och Live Nation. Enligt Niklas Finne på Studio Ticket är publikkapaciteten cirka 4 000 på Bobollsstadion.

Annons
– Elisastadion var upptagen och Karlsplan är för dyrt för det här evenemanget. Det kostar lite för mycket för att täcka gräsmattan och löparbanorna på Karlsplan. Vi prioriterar vi göra ett mysigt evenemang, så därför blir det konsert på bobollsstadion, säger Finne som inledde arbetet med att få Gessle i somras.

– I december stod det klart att det fanns en möjlighet att få hit Gessle. 

Konceptet är festivalliknande, med Per Gessle som det största affischnamnet. De övriga artisterna offentliggörs senare.

– Det blir ett unikt tillfälle eftersom Gessle gör Gyllene Tider-låtar i Finland. Jag tror inte att det hänt tidigare, säger Finne.

Gessle slog igenom i Sverige som sångare och frontfigur i popgruppen Gyllene Tider. Gruppen har haft många hitlåtar, till exempel "Sommartider", "Flickorna på TV2" och "Ljudet av ett annat hjärta".

Tillsammans med sångerskan Marie Fredriksson bildade han popduon Roxette 1986. Roxette var Sveriges största musikexport under åren 1988–1995. Duon hade hitlåtar som "The look", "Listen to your heart" och "It must have been love" Roxette spelar inte längre live. En av duons sista konserter var i Vasa sommaren 2015.

I början av 2000-talet hade Gessle även framgångar som soloartist – och "Här kommer alla känslorna (på en och samma gång)" blev en jättehit.

Gessles senaste solospelning i Finland var i april 2009. Då hade han konsert på Tavastia i Helsingfors. Han gjorde enbart engelskspråkiga låtar, varav tolv Roxette-låtar, på den konserten.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Joni Mäki kopierade insatsen i sprint från VM 2019 – är nöjd med taktiken: "Det är små marginaler"

Det var inte många centimetrar som skilde Joni Mäki från Federico Pellegrino i kvartsfinalen. Men det var italienaren som var före över mållinjen och som fick fortsätta sprintäventyret i semifinal.
Foto: Lehtikuva/Emmi Korhonen

Det var inte många centimetrar som skilde Joni Mäki från Federico Pellegrino i kvartsfinalen. Men det var italienaren som var före över mållinjen och som fick fortsätta sprintäventyret i semifinal.

När Joni Mäki VM-debuterade i Seefeld 2019 gick det nästintill likadant som i Oberstdorf 2021.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan