|

Janne Grönroos lämnar Radio Extrem

NyhetsbildZoom
Janne Grönroos slutar på Radio Extrem. Foto: Arkiv
Det är stora skillnader på den Janne Grönroos som började på Radio Extrem och den som nu slutar. "Det är vemodigt men det är dags att gå vidare", säger han. Nu väntar nya uppdrag.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Den 24 februari är det dags. Då gör Janne Grönroos sin sista sändning på Radio Extrem.

Beslutet har mognat ända sedan Succémorgon lades ner. Men det var ett visst erbjudande som avgjorde saken:

– Tro det eller ej, men folk kastar inte riktigt jobberbjudanden efter en. Så när jag fick det här var det bara att tacka och ta emot, säger Grönroos.

Vilket är det nya jobbet, då? Jo, från och med den 6 mars börjar Grönroos göra morgon-tv i Sverige. Han ska göra två och en halv sändning i veckan som så kallad sidekick, alltså andra programledare, för Aftonbladet tv.

– Programmet sänds på deras webb men också på Tv 3, säger han.

Han ser fram emot utmaningen även om den kommer innebära en hel del pendlande. Helt lämnar han inte Finland, utan i stället kommer han att "bli väldigt bekant med Arlanda och Helsingfors-Vanda flygplats", som han säger. Det är ändå vemodigt att sluta på Extrem, tycker Grönroos.

– Kanalen har varit min trygga hamn. Här har jag vuxit upp och det har varit mitt huvudsakliga jobb i tretton år.

Och vuxit upp, det har Grönroos verkligen gjort.

– Till en början var det ju mest häftigt att härja runt i radion. Då tyckte jag att det var tufft när folk kände igen mig på krogen. De känslorna har nog minskat nu. Nu har i stället ansvarskänslan vuxit. Jag tar fasta på möjligheterna jag har att påverka samhället tack vare mitt jobb.

Vad skulle du ge för råd åt de ungdomar som i dag vill börja arbeta med media?

– Det viktigaste rådet jag själv fick då jag började löd: Var nyfiken! I dag är det också viktigt att verkligen dubbelkolla informationen så att den stämmer.

Vilket är ditt bästa minne från Extrem?

– Oj, det är omöjligt att sammanfatta tretton år så där. Men jag vill ändå säga alla lyssnare som har hjälpt mig att växa och alla underbara människor jag arbetat med. Inget slår det, säger Grönroos.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Opinion

Ledare: Brexit skapar kaos i Europa

Som det ser ut nu så väntar ett stort europeiskt brexitkaos efter den 29 mars, om 71 dagar. Det förlorar vi alla på.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan