|

250 alarm under skolavslutningen

Polisen. Zoom
Foto: Arkiv/Lehtikuva

Polisen.

Misshandel, rattfylleri och högljudda ungdomar. Polisen i Österbotten hade minsann att göra under skolavslutningskvällen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Enligt polisens statistik fick polisen ungefär 250 alarmuppdrag under skolavslutningen. Flest uppdrag fick polisen mellan klockan 20 och 21.

När Vasabladet pratade med Mikael Appel, kommunikationschef på Österbottens polisinrättning, klockan 21:30 på lördagskvällen sade han att uppdragen var av en annan karaktär i år än tidigare. Då sade han att årets skolavslutning var som en vanlig sommarlördag.

Vid polisens situationsledningscentral i Seinäjoki säger man på söndagsmorgonen att polisen hade mycket att göra, men att det inte handlat om några allvarligare brott.

- Det var en livlig kväll och det fanns mycket att göra. Det rörde sig om typiska alarmuppdrag som störande beteende och rattfylleri, säger fältchef Tiainen vid situationsledningscentralen.

Annons
Här nedan kan du se alla händelser.Uppdaterad 04.06 kl 10:26

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Sjöräddnings nödläge i Karleby– tre personer hade hamnat i vattnet

Sjöräddningen.
Foto: Arkiv/Jonas Brunnström

Sjöräddningen.

Ett sjöräddnings nödläge inträffade ikväll på på västra sidan av Trullön i Karleby. Läget är nu under kontroll och alla är tryggt iland meddelar sjöbevakningen.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan