|

Jussi Halla-aho blir ny ordförande

NyhetsbildZoom
Jussi Halla-Aho leder sannfinländarna. Foto: Lehtikuva
Europaparlamentarikern Jussi Halla-Aho blir Sannfinländarnas nya ordförande.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det behövdes bara en omgång när Sannfinländarna valde ny ordförande.

Sannfinländarnas nyvalda ordförande Jussi Halla-aho säger att paritet är ett redskap för att bygga ett bättre Finland. Han betonar att valet av ordförande görs av medlemmarna.
- Det går inte att kapa Sannfinländarna eftersom det är medlemmarna som väljer ordförande, säger Jussi Halla-aho i sitt tacktal efter att han i första omgången valts till ny partiordförande.
Halla-aho tackar för stödet och säger att han tar emot uppdraget med största ödmjukhet. Han upprepar också att ordförandevalet är ett mognadsprov för partiet.
- Jag sade tidigare att jag står bakom oavsett vem av de fem kandidaterna som väljs. Jag hoppas att det fungerar också andra vägen, säger Halla-aho.
Enligt Halla-aho är partiet ett redskap för att bygga ett bättre Finland.
Totalt gavs 1845 röster i ordförandevalet. Av dessa förkastades 155. Halla-aho fick 949, Sampo Terho 629, Leena Meri 60, Veera Ruoho 44 och Riku Nevapää 8.

Kommentarer
|

Amanda var 14 när hon sålde sex för första gången – "Jag önskar att folk hade reagerat på vad jag höll på med"

Nyhetsbild
Amanda Bergström sålde sex för första gången när hon var fjorton år gammal. Metoo blev ett personligt uppvaknande för henne och fick henne att inse att hon utsatts för övergrepp. Foto: Heidi Hakala/SPT
Många ville köpa sexuella tjänster av Amanda Bergström innan hon ens fyllt 18 år. Metoo-kampanjen blev ett uppvaknande för Bergström som talar på den nordiska metoo-konferensen i Reykjavik som inleds på tisdag.

Mest läst senaste veckan