|

Jussi Halla-aho blir ny ordförande

NyhetsbildZoom
Jussi Halla-Aho leder sannfinländarna. Foto: Lehtikuva
Europaparlamentarikern Jussi Halla-Aho blir Sannfinländarnas nya ordförande.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det behövdes bara en omgång när Sannfinländarna valde ny ordförande.

Sannfinländarnas nyvalda ordförande Jussi Halla-aho säger att paritet är ett redskap för att bygga ett bättre Finland. Han betonar att valet av ordförande görs av medlemmarna.
- Det går inte att kapa Sannfinländarna eftersom det är medlemmarna som väljer ordförande, säger Jussi Halla-aho i sitt tacktal efter att han i första omgången valts till ny partiordförande.
Halla-aho tackar för stödet och säger att han tar emot uppdraget med största ödmjukhet. Han upprepar också att ordförandevalet är ett mognadsprov för partiet.
- Jag sade tidigare att jag står bakom oavsett vem av de fem kandidaterna som väljs. Jag hoppas att det fungerar också andra vägen, säger Halla-aho.
Enligt Halla-aho är partiet ett redskap för att bygga ett bättre Finland.
Totalt gavs 1845 röster i ordförandevalet. Av dessa förkastades 155. Halla-aho fick 949, Sampo Terho 629, Leena Meri 60, Veera Ruoho 44 och Riku Nevapää 8.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Opinion

Ledare: Brexit skapar kaos i Europa

Som det ser ut nu så väntar ett stort europeiskt brexitkaos efter den 29 mars, om 71 dagar. Det förlorar vi alla på.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan