|

IS: Annikki Tähti död

NyhetsbildZoom
Annikki Tähti. Foto: Lehtikuva
Schlagersångerskan Annikki Tähti har gått bort, skriver Ilta-Sanomat. Tähti blev 87 år. Enligt tidningens uppgifter dog hon den 19 juni.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Tähti var en av branschens första kvinnliga solister och känd bland annat för låten Muistatko Monrepos'n (Minns du Monrepos) som hon spelade in 1955. Enligt Uppslagsverket Finland belönades skivan, som med nostalgi skildrar den berömda parken utanför Viborg, med Finlands första officiella guldskiva.

Tähti sjöng sin berömda låt också i Aki Kaurismäki-filmen Mannen utan minne (2002), som belönades i filmfestivalen i Cannes.

Tähti uppträdde kontinuerligt i över 50 års tid men gjorde vid sidan om en lång karriär som kontorist.

Våren 2008 drabbades hon av en hjärninfarkt och drog sig tillbaka från offentligheten.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Opinion

Ledare: Brexit skapar kaos i Europa

Som det ser ut nu så väntar ett stort europeiskt brexitkaos efter den 29 mars, om 71 dagar. Det förlorar vi alla på.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan