– Jag stod och småpratade med en potatisförsäljare på torget då det plötsligt hördes ett hemskt skrik och oväsen då människor började rusa fram. Folk kom från Universitetsgatans ända av torget.

– Jag såg hur folk kaotiskt flydde bort och steg själv åt sidan.

Hagman uppger att en massa folk rusade omkring på torget.

– Det var så många som sprang att det är svårt att säga vem det var som blev jagad och vem som inte blev det.

– Jag hörde någon säga att det skulle vara frågan om tre personer men det är jag inte så säker på. Men kanske ett par personer blev jagade och sprang undan.

Enligt Hagman såg de springande människorna ut att ha utländskt påbrå. Personerna som sprang från torget rörde sig uppför Köpmansgatan mot Trätorget.

– Sedan såg jag att en kvinna några meter från mig skrek alldeles förskräckligt. Hon hade ett kanske halvt år gammalt barn i en barnvagn och sedan föll hon på marken. Hon hade blod på ansiktet, säger Hagman.

"Vände vagnen bort från kvinnan"

Folk började samlas omkring kvinnan och Hagman uppger att en kvinna böjde sig ner mot barnet och vände vagnen bort från kvinnan.

– Sedan såg jag att det satt en man utan skjorta och ett blödande sår i axeln i hörnet av torgkaféet.

Enligt Hagman anlände polisen väldigt snabbt till platsen men det kändes som om det tog väldigt länge för ambulansen att komma.

– Eller kanske det bara känns så när man inte kan göra något. Sedan kom ambulanserna och akutvårdarna fram till båda dessa personer.

Hagman uppger att händelseförloppet började omkring klockan fyra på eftermiddagen. Hon såg på klockan medan hon väntade på ambulansen och då visade den kvart över.

Hagman säger att alla hade ett behov av att få tala efter det skedda.

– Ingen kunde riktigt förmå sig att lämna platsen. Människor var chockade och många behövde få tala om saken. Den samlade folkmassan utbytte sina egna upplevelser med varandra.