|

Jihadismforskare: Konkret exempel på hur jihadistisk aktivism förstärks i Finland

NyhetsbildZoom
Juha Saarinen. Foto: Heikki Saukkomaa
Det misstänkta terrordådet i Åbo är ett konkret exempel på att den jihadistiska aktivismen har förstärkts i Finland. Det säger forskaren Juha Saarinen som är insatt i jihadism.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Enligt Saarinen har det förekommit jihadistisk aktivism i Finland under flera års tid, men den har förstärkts betydligt under de senaste fem åren. På grund av detta har även terrorhotet ökat i Finland.

Centralkriminalpolisen uppgav tidigare i dag att brottsrubriceringen på knivhuggningarna i Åbo är två mord som begåtts i terroristiskt syfte samt åtta försök till mord som begåtts i terroristiskt syfte.

Jag rekommenderar artikeln

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Parkeringen kaotisk då människor vallfärdar till Sandö: "Bäst att promenera eller cykla"

När parkeringsplatserna inte räcker till parkerar många solbadare på cykelvägen. Det är inte tillåtet, och de ansvariga för stranden önskar att de som kan cyklar eller promenerar till stranden.

Nyhetsbild
Lokalt

Högtryck för iskallt jobb – glassleverantör i Karleby jublar

KARLEBY/NYKARLEBY I Sias fryslager sliter Miikka Kulla för att få ut glass till landets kiosker och butiker. Han jobbar i minus 21 grader. Precis som glassbolagen njuter även bryggerierna i värmen.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Toppstjärnor på den unika musik-, mat och vinfestivalen i Inre hamnen i Vasa nästa vecka 27-28.7

Annons från Vasa Festival Sista veckoslutet i juli brakar det loss på den österbottniska kusten då Vasa återtar sin plats på den nationella festivalkartan i och med Vasa Festival som ordnas i den maritima parkmiljön i Inre hamnen i Vasa.

Mest läst senaste veckan