;
|

CKP-chef bekräftar för Yle: Knivmannen hade överklagat asylbeslut

NyhetsbildZoom
Robin Lardot Foto: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa
Centralkriminalpolisens chef Robin Lardot bekräftar för Yle att den huvudmisstänkta för knivdåden i Åbo hade överklagat sitt asylbeslut. Enligt Yle hade han fått avslag på sin asylansökan.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Jag bekräftar att den huvudmisstänkta hade en asylprocess på gång i Finland. Hans beslut hade överklagats och processen var ännu inte avslutad, säger Lardot till Yle.

Polisen uppgav tidigare att mannen kom till Finland som asylsökande i fjol. Inrikesministeriets kanslichef Päivi Nerg sade på måndagsmorgonen att mannen i sin asylprocess ännu inte har fått ett beslut som vunnit laga kraft.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Ännu oklart vad det ska bli av Lärknäs och Annahemmet

Det är fortfarande oklart hur omfattande ingrepp som behövs för att sätta boendeenheterna Lärknäs och Annahemmet i skick. Korsnäs väntar nu på svar från de konstruktionsgranskningar som gjorts.

Nyhetsbild
Sport

Vasa IFK nätade åtta gånger

FOTBOLL Vasa IFK tog en promenadseger när laget träningsspelade hemma mot IFK Holmsund. Det svenska motståndet hade ingen chans.

Sport

Seger i VIFK-debuten för unga målvakten Fanny Söderström

FOTBOLL Två mål i första halvlek innebar seger för Vasa IFK när IK Myran gästade för träningsmatch.

Nyhetsbild
Utrikes

Resolution om vapenvila i Syrien antogs

Efter långa och intensiva förhandlingar antog till slut FN:s säkerhetsråd en resolution om minst 30 dagars humanitär vapenvila i Syrien. Resolutionen, vars underlag Sverige tillsammans med Kuwait tagit fram, antogs enhälligt.

Mest läst senaste veckan