|

CKP-chef bekräftar för Yle: Knivmannen hade överklagat asylbeslut

NyhetsbildZoom
Robin Lardot Foto: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa
Centralkriminalpolisens chef Robin Lardot bekräftar för Yle att den huvudmisstänkta för knivdåden i Åbo hade överklagat sitt asylbeslut. Enligt Yle hade han fått avslag på sin asylansökan.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Jag bekräftar att den huvudmisstänkta hade en asylprocess på gång i Finland. Hans beslut hade överklagats och processen var ännu inte avslutad, säger Lardot till Yle.

Polisen uppgav tidigare att mannen kom till Finland som asylsökande i fjol. Inrikesministeriets kanslichef Päivi Nerg sade på måndagsmorgonen att mannen i sin asylprocess ännu inte har fått ett beslut som vunnit laga kraft.

Jag rekommenderar artikeln

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Kaotisk parkering då folk vallfärdar till Sandö – "Bäst att promenera eller cykla"

VASA När parkeringsplatserna inte räcker till parkerar många solbadare på cykelvägen. Det är inte tillåtet, och de ansvariga för stranden önskar att de som kan cyklar eller promenerar dit.

Nyhetsbild
Lokalt

Den försvunna mannen i Vetil är återfunnen

VETIL Österbottens polisinrättning meddelar att den försvunna mannen i Vetil är återfunnen.

Nyhetsbild
Lokalt

Högtryck för iskallt jobb – glassleverantör i Karleby jublar

KARLEBY/NYKARLEBY I Sias fryslager sliter Miikka Kulla för att få ut glass till landets kiosker och butiker. Han jobbar i minus 21 grader. Precis som glassbolagen njuter även bryggerierna i värmen.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Toppstjärnor på den unika musik-, mat och vinfestivalen i Inre hamnen i Vasa nästa vecka 27-28.7

Annons från Vasa Festival Sista veckoslutet i juli brakar det loss på den österbottniska kusten då Vasa återtar sin plats på den nationella festivalkartan i och med Vasa Festival som ordnas i den maritima parkmiljön i Inre hamnen i Vasa.

Mest läst senaste veckan