|

Skolelever i parad

Närpes skolmusikkår och drillflickorna tågade i spetsen för paraden. Här är det elever från Stenbackens skola i Kåtnäs i förgrunden. Med flaggor och blåa och vita balllonger uppmärksammades 100-åriga Finland. Närpesvägen genom centrum förvandlades till en gågata för en timme på fredagen.
Alla skolelever i Närpes, från förskola till gymnasium – drygt tusen barn och ungdomar – gick på fredag förmiddag i parad genom stan för att uppmärksamma Finlands 100-årsjubileum.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

En hel del folk hade samlats längs huvudgatan för att se elevparaden. Närpes skolmusikkår och drillflickorna ledde paraden och sedan kom alla elever, skolvis och klassvis i en lång rad. De yngsta går i förskolan och de äldsta i gymnasiet.

Paraden startade vid kyrkan kl 9.30 och gick till torget där det blev program och sånguppträdanden. På torget utlystes också skolfred.

Temat för Finlands 100-årsjubileum är "tillsammans" och därför ville man att alla elever i Närpes skulle göra någonting tillsammans, då föreslog skolmusikkårens ledare Anders Teir en parad.

Kyrkvägen och Närpesvägen var avstängd under tiden som paraden pågick.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan