|

Jubileumsmynt med kråka eloge till den finska naturen

Den finska naturen fick ett jubileumsmynt på måndagen. Zoom
Foto: Lehtikuva/Pekka Kiirala

Den finska naturen fick ett jubileumsmynt på måndagen.

Den finska naturen fick ett jubileumsmynt på måndagen. Myntet ingår i Finland 100-programmet och har inspirerats av det vinnande fotografiet i specialserien Blått och vitt i fototävlingen Årets naturbild.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det vinnande fotografiet togs av Kari Auvinen. Bilden föreställer en kråka i motljus som blickar ut över världen från sin gren, med fullmånen över Gråhara fyrö i bakgrunden.

Enligt Myntverkets webbplats symboliserar kråkan det moderna finländska samhället: "den vardagliga men intelligenta fågeln förmår reagera smidigt på nya situationer".

Jubileumsmyntet kommer att präglas i två versioner, med det nominella värdet 10 och 20 euro.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

I virtuell miljö kan man tryggt öva farliga situationer – här kan man lära sig släcka bränder

Virtuella applikationer kan användas i allt från hälsoteknologi till utbildning i hur man manövrerar stora lyftkranar, säger lektor Taisto Suominen vid Åbo yrkeshögskola.
Foto: Jean Lindén/SPT

Virtuella applikationer kan användas i allt från hälsoteknologi till utbildning i hur man manövrerar stora lyftkranar, säger lektor Taisto Suominen vid Åbo yrkeshögskola.

Åbo yrkeshögskola inviger ett nytt center för virtuell verklighet och artificiell intelligens. Här kan företag få hjälp att utveckla, utvärdera och använda den nya tekniken.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan