– Jag och Michelle finner den senaste tidens uppgifter om Harvey Weinstein motbjudande. Varje man som förödmjukar och skymfar kvinnor på det här viset ska fördömas och ställas till svars oavsett hans förmögenhet eller ställning, sade Barack och Michelle Obama i ett pressmeddelande.

Enligt CNN tog även demokraternas presidentvalskandidat Hillary Clinton ställning till Weinsteins rapporterade uppförande. Hon tycker att sådant uppförande inte kan tillåtas.

– Jag var chockad och känner mig äcklad av avslöjandena om Harvey Weinstein. Uppförandet de här kvinnorna beskriver kan inte tillåtas. Deras mod och stödet andra visat dem är viktigt för att få slut på uppförande av det här slaget, sade Clinton i ett pressmeddelande.

Weinsteins hustru, modedesignern Georgina Chapman har meddelat att hon lämnar sin man, rapporterar tidningen People.

Sexskandalen kring Weinstein blev ett faktum förra veckan när The New York Times avslöjade att Weinstein antastat flera olika kvinnor mot löften om att hjälpa dem i deras filmkarriärer. Bland dem ska finnas Gwyneth Paltrow och Angelina Jolie.

Weinstein har producerat flera Oscarbelönade filmer och har ansetts vara en av de mest inflytelserika producenterna i Hollywood. Nu har han blivit avskedad från sitt eget produktionsbolag.