Det uppger Rhee Cheol-Hee, sydkoreansk parlamentsledamot, enligt flera medier.

Bland dokumenten fanns bland annat delar av USA:s och Sydkoreas krigsplan, inklusive hur länderna tänkt sig att slå ut Nordkoreas ledarskap, planer för Sydkoreas specialstyrkor och information om kraftverk och militära byggnader i landet.

Attacken ska ha skett i september förra året. Varken Sydkoreas eller USA:s försvarsdepartement vill kommentera frågan, utan uppger att det rör sig om hemligstämplad information.

Strax efter att uppgifterna om nätattacken började spridas uppgav den amerikanska flygbasen i Guam att två amerikanska bombplan av typen B-1B Lancer för första gången övat nattetid tillsammans med japanskt och sydkoreanskt flyg i närheten av Japanska havet.

"Det här är en tydlig demonstration av vår förmåga att genomföra sömlösa insatser med alla våra allierade närsomhelst varsomhelst", säger Patrick Applegate vid det amerikanska flygvapnet i ett pressmeddelande.

Samtidigt har president Donald Trump haft ett möte med sina säkerhetsrådgivare för att diskutera olika alternativ för att hantera Nordkoreakrisen, enligt Vita huset.